Uyum


baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 09:37
Mehmet Ali Bey'in 1.şıkta yazdıklarına tam olarak katılmıyorum. Karma akvaryumlarında (Malawi) Venüstüs besleyen birçok kişi var ki bunlardan biride benim.Herhangi bir sıkıntı görmedim.Yanlız şu olay var.Eğer venüstüs besliyor ve yeni doğan yavrularınızı tül bir yavrulukta ana tankta tutuyorsanız dikkatli olun derim.Benim snowların bulunduğu tül yavruluğa zıplayıp hepsini yemişti. (6 yavru).Ama diğer balıklra kafa tutma vs görmedim.Ben diğer malavilere göre küçük almıştım.Belki bunun bir faydası olmuştur.
Mavi Prensesler akvaryumda kendilerinden başka mavi renk bir balık varsa agresiflikleri artıyor.Her balık bir nebze olsun agresfileşiyor zaten.Özellikle üreme zamanı.
Snow,auratus konusunda haklısınız.Özellike snowlar tankın ağası olmaya çok gayret gösteriyorlar.Ne hikmettir ki ben Red kadango ile mavi prenses, snow, venüstüs beslemiştim.Ve aralarında en psikosu red kadango erkeği ve dişisi çıktı.Bu karmaşada snowlarımdan ve kadangolarımdan yavru aldım.Makrakanta ve diğer çöpçülerin beslenmesi için akvaryuma biraz daha fazla yem atabilir veya gece balıklar uyurken bir tutam yem atarsınız.Dibe düşen yemi onlar temizleyecektir.Veya dekor olarak kaya kullanırsınız oluşan algleri temizleyeceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zetedÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 22
zetedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2008 13:49
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir