Uzman Akvaristlik Hakkında Yanlışlıklar!!


suatÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 146
suatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2010 14:17
Yanlış anlaşılmak istemem benim akvaryumumda sadece lepistes ve bir tane leopar vatoz var. Ben yavrularını ayırmam 2 yıldır yaşıyorlar 3 tane balıktan simdi 50-60 civarı var bunun iki katından fazlasınıda akvaryumcularar verdim ve herhangi bir canlı yemde vermedim kendi avladıkları yavruları hariç. Bu ıkı yıllık gözlemlerimde populasyonun sayısı artınca coğalma oranı duşuyor populasyonun sayısı azalınca coğalma oranı artıyor (avcı sayısının azalıp artmasıyla alakalı birşey olduğunu düşünüyorum). Bu konudaki mesajlarımda amacım karşı cıktığımız şeyın nedenlerini öğrenmek ve bu gerekçelerimizin nekadar tutarlı olduğunu nekadar çeliştiğimizi anlamaya calışmak.
Hala değer yargılarımızdan dolayı boyle davrandığımızı düşünüyorum ve kimsenin severek beslediği bir balığı başka bir balığa bizati kendi eliyle yem edebileceğini düşünmüyorum.

Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezerdmnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 539
sezerdmnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 04:20
Zebranın arkdaş taradından canlı yem yapıldığnı duyunca üzüldüm ama herkesin kendi tercihidir zebra beslemiş biri olarak benim anlamdığım zebralar çok anç balıklardır ve yavruları için ne gerekiyorsa yaparlar  benim ik beslediğim balıklardı ciklid olarak yavrularına bakış biçimleri ve sahip çıkışları beni çok etkilediği için amerikan ciklid beslemeye başladım lepistes gibi faln değil yani baya yavruları için mücadele ederler bu balığın yavrularını alıp canlı yem biçiminde kullanmanıza o yüzden üzüldüm yani orda dağınık değil aile görüyosnuz ve yavrularını alıp bir başka balığa savunmasız bi şekilde veriyosuz umararım bide karşına geçip izlemiyosunuzdur :((((  (dip not:bunun bence uzman akvaristlikle bir ilgisi yok benim bu siteden öğrendiğim  ve etrafımda gördüğm uzamn akvaristlik anlayışı balığın üreme yada ücretine bakılmadan sizin balığa yüklediğiniz degerdir) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OutlawwÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2010
İl: Mugla
Mesaj: 58
OutlawwÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 14:41
Üstadlar konuyu baştan sona okudum. Bazı arkadaşlar beni üzdü tabiki kendi tercihleri, aralarında üretici varmı bilmiyorum. Üretici gözüyle konuya nasıl bakılır onuda bilmiyorum. Bildiğim kendi akvaryumum için 100 LT fazla birşey değil, içindeki balıklar için envayi çeşit yem alıyorum. Özenle bakıyorum. 1 yaşındaki oğlumun küçücük parmakları ile balıkları, camdan sevmesine gülüyorum. Ailemizden gibiler bence çok büyük bir hata yapılıyor, köpek de besliyoruz çiftliklere gidiyoruz ben hiç köpek yavrusu yediren bir üretici görmedim. Böyle birşeyin duyulması haber bile yapılabilinir, bu tamamen üretimden yada ticaretten çıkmış bir olay. Bir çok yem var canlı, kuru, kurutulmuş, dondurulmuş ve çok kaliteli, yavruları daha çabuk büyüttüğünü tecrübe eden, üstadlarımızın yazıları konuları var. Bilmiyorum inanasım gelmedi, inanmakta istemiyorum. Hani canlı bu ya arkadaşlar doğadan bahsediyoruz, doğada değiller bakıma muhtaçlar doğada olan şeyler olağandır bir birlerini avlama yavrularını yeme gibi, hiç birinde bizler tarafından özenle üretilip başka bir türe yem edilmiyor vallahide günah billahide hobinin içine edildiğini görüyorum. Hiç kimsede kusura bakmasın. 

Birde avlanma balık unu balina gibi şeyler var :) bizim balıklar epey değerli sanırım hepsi doğadan geliyor. Arkadaşlar bizim balıklarımızla doğadaki Hamsi balina Levrek Çupra bunlarla nasıl karşılaştırma yapılıyor :) pes doğrusu akvaryumda Hamsimi beslesek acaba yada Çupra ara sıra tavada sallarız..


Balinanın derisinin altındaki kalın yağ tabakasından elde edilen yağ, balinanın sağladığı ticaret maddelerinin en önemlisidir. Yakm tarihteki bir Antarktika balina avı mevsimi 2 158 173 fıçı yağ sağlamıştır. Bu yağ sabun, güzelik müstahzarı, merhem ile margarin gibi yenilebilir yağlar imalinde kullanılır. Balina yağı şimdi, cephane endüstrisinde gliserinin imali için de çok aranılıyor. Özel bir balina yağı, nazik makinelerin, kronometrelerin v.s.   bazı   oynak   kısımlarını   yağlamakta çok iyi sonuç vermektedir. Geçmişteki insanlar lâmbaları ve sokaktaki ışıkları balina yağıyla yakar, bu yağı ayrıca boya ve cila yapımında, deriyi terbiye etmekte ve çeliğe tav vermekte kullanırlardı.

Çoğu Ülkede yasaklanmıştır...

Biz Akvaryum balıklarımıza bakalım. Doğaya geçersek uzar gider bu konu lütfen karşılaştırmaları daha mantıklı yapalım. Vicdanen yapılacak birşey değil bu....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir