Vatoz eklememde sakınca var mı?


ferhatdegirmencÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2
ferhatdegirmencÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 23:51
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç aydır kendime deniz akvaryumu kurmak için hayal kurup araştırma yaparken birden bire eşimin kardeşinin yeni taşındığı muayenehanesindeki akvaryumlara etrafindaki en bilgisiz bilge ben olunca ilgilenir vaziyette buldum. Birkaç ufak sıkıntı ile şuan akvaryumlar iyi durumda görünüyorlarki umarım birşey olmaz. Tür uyuşmazlığından 3 balık kaybı olduki sanki canımdan birşeyler koptu.

Yalnız eşimin kardeşi vatoz isterim diye tutturdu. Bende size danışmak istedim.

Akvaryumun özellikleri:
    yaklaşık boyutu 120X50X50
    filtre olarak eheim 2213 var. (Yeterli değil biliyorum, bu nedenle canlı yükünü az tutmaya çalışıyorum)
   2 adet canlı kaya( erişkin boylarda, yavru veriyorlarmış), 1 ahli, 1 auratus, 2 sarı prenses, 2 adet ufak boyutlarda afrika cichled'i( Amerikanda deniyormuş )

   Bildiğim kadarı ile canlı kayalar fazlaca sert balıklar, zaten ilk gün 2 adet afrika cichled'i yediklerinden şüpheleniyoruz( akvaryumun içinde değiller ), auratus'da baya sert bir balık mavi prensesi öldürdü, ben işte olduğum için zamanında gözlem yapamadığımdan kurtaramadım.

  3 tane balık ölmüşken içine vatoz aldırasım gelmiyor, ama eşimin kardeşi çok istiyor açıkçası. Bu nedenle size sormak istediğim bu balıkların yanına vatoz koymamda sakınca var mı? Yoksa hangi türü önerirsiniz?

   Bunun dışında şu şu yanlış diyebileceğiniz önerileriniz var ise duymak isterim.

  Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


Not:
       1- Balıklar alınırken çok itiraz etmem rağmen tür uyumu bilinmeden akvaryumcu arkadaşa güvenilmemesi gerektiği halde güvenilerek alındılar. 3 ölümden sonra umarım biraz olsun sözümü dinlerler.
       2-Elimden geldiğince bulduğum her formu, makaleyi türkçe ingilizce ayırt etmeden incelemeye çalıştım, çalışıyorum, ama bu kadar sert balığın arasında vatoz beslenebilir mi diye bir bilgiye tatmin edici bir şekilde ulaşamadım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 00:15
Vatoz almadan önce o akvaryumdaki uyumsuzluğu ortadan kaldırmanız lazım.Bu balıklar öyle teker ikişer alınmaz.1 erkeğe 4-5 dişi şeklinde bakılmalıdır.Auratus ve yaşayan kaya o akvaryumdan çıkarılıp,ahli ve sarı prenses bahsettiğim şekilde ayarlanmalı.Sonra vatoz eklemesi düşünürsünüz.
darXis2010-05-11 00:16:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhatdegirmencÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2
ferhatdegirmencÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2010 08:56
Benimde düşüncem türleri fark ettiğimden beri sizinki ile aynı ama akvaryumcu arkadaş bunlar yaşar bak burada yaşıyorlar dediği için kendisine pek ikna etmek mümkün olmuyor.

Neyse ben bunu düzeltmek için elimden geleni yapacağım artık.

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir