Vatoz yapışıyor.


rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2008 00:38
Tüm yorumları okudum.

Genel olarak yorumlar şöyle:
1. Aç kalıp balıkların mukozasına göz dikmiştir.
 Cevaben: Akvaryumumda 4 vatoz var. Vatozlarımın beslenmesine özellikle dikkat ederim. Onlar için aldığım dip yemleri var. Odanın ışıklarını kapatınca belli bir bölgeye atıyorum. Bir kaç kere el feneri ile takip ettim. Afiyetle yemleri yiyorlar. Genelde karınlarıda şiş. Buna rahmen vatozlarımdan birisi tetrazon kolonime saldırıp yapışmaya çalışıyordu. Yani konunun açlıkla ilgisi yok.

2. Hasta olan balıklara saldırıyorlardır.
Cevaben: Tetrazonlarım akrep modunda :). Ve oldukça sağlıklılar.

Durumun nedenini araştırmak adına vatozumu ve hareket biçimlerini incelerken, yaramaz mücevherlerimce tahrik edildiğini ve yüzgeçlerinden birinin hasar gördüğünü fark ettim. Vatozumu 50 litrelik yedek akvaryumuma aldım ve tedaviye başladım. Bu zaman zarfında zaten yaramazlıkları ile beni canımdan bezdiren mücevherlerimi ısrarla isteyen arkadaşıma hediye ettim (Kendiside bana 25cm boyunda leopar vatoz hediye etti). Salatalık ve dip yemleri ile vatozumu tedavi sürecinde beslemeye devam ettim. Tamamen iyileştiğine kanaat getirdikten sonra ana tankıma geri koydum. Şimdi hiç bir sorunumuz yok. Oldukça da mutluyuz.

Vatozların saldırganlık nedenlerinden birinin de stres olabileceğini düşünüyorum.


NOT: Akvaryumumda bir çift Amerikan Zebra, 4 adet yavru (3cm ila 6 cm boylarında) Amerika Zebra, 5 adet Komando Çöpçü, 18 adet çizgili Tetrazon, 1 adet erkek Sarı Prenses ( 8cm boyunda), 4 adet  Leopar  Vatoz,  2 adet Gurami ve 4 adet colisa bulunmaktadır.
Amerikan Zebra, Çöpçü ve vatoz hariç diğer türleri malesef zalim akvaryumcuların elinden kurtarmak için aldım. Aldıklarımda hepsi hasta idi. Tedavi edip ana tanka koydum. Bende misafirler ve bu işi ciddiyetle hobi olarak yapan arkadaşlara hediye ediyorum. Akvaryumcuda hasta ve sağlıksız balık gördüğümde içim parçalanıyor. Örneğin akvaryumcu arkadaşın colisaları içene koyduğu akvaryumda durmaksızın colisalara saldıran balıklar vardı. Bütçem elverdiğince bunu yapmaya devam edeceğim.
Akvaryumumda hiç bir tür arasında kavga yoktur ve hepsi barış içinde :)


Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amigoamigoÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 68
amigoamigoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 02:48
Vatozun sarıprensese saldırma ihtimalini düşünemiyorum, normalde vatozlar çekinirler, hatta savunmada kalırlar, sarıprensesiniz hasta olabilir, bakteri taşıyor olabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir