vatoz yardim


explosionÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 46
explosionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 12:10

Arkadaslar Merhaba,Forumda aradim-vatozlar hakkinda genis bilgiye ulastim ancak sorumun cevabini bulamadim.Vatozum 2 gun once yumurtladi.Erkek yuvada surekli yuzgecleriyle oksijen oranini ve su sirkulasyonunu sagliyor.Ancak sormak istedigim su;

Vatozlarim Malawi tankimda bulunuyor.Yavrular yumurtadan ciktiktan sonra ayirmam gerektigini okudum.Peki yumurtadan cikmadan once yuva ile birlikte erkek vatozu da pet sise yavruluguna aldim.Ancak vatoz yuvayla ilgilenmesi.Yavrular yumurtadan ciktiktan sonra malawilere yem olmalarindan korkuyorum.Yuvayi tekarar tanka koydum ve erkek tekrar yuvayi sahiplendi.Sizce yavrularin yem olmamasi icinne yapmaliyim?

SAYGILAR


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nikon_Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,8214[/C] [B]4768,2[/B] [C]4,3,8214[/C]
Kayıt: 07/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 980
nikon_Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 12:21

Merhaba Hasan Bey,

Sanırım balıklarınız ancistrus(cüce vatoz), o türden olduğunu varsayarak sorunuzu yanıtlamak istiyorum.

Yavrular yumurtadan çıkmadan önce yapacağınız bir yer değişimi çok riskli olacaktır. Erkeğin yuvayı terketmesine, yumurtalarını dağıtıp bozulmasına yol açabilir. O nedenle yumurtlamadan itibaren 4-5  gün yuvaya hiç dokunmayın. Bu süre içinde yavrular yumurtadan çıkacak, ama yuvadan ayrılmayacaklardır. İşte bu süre sonunda erkek ile beraber yuvayı dikkatlice (aynı su özelliklerinde olan) bir başka yere ayırabilirsiniz. Bu aşamada erkek yuvayı terketse bile yavrular kendini kurtarmış olurlar. Bol havalandırma ile yavruları yaşatabilirsiniz. Zaten yavrular 10 günlük falan olduğunda erkeği de onların yanından ayırabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar...

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

explosionÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 46
explosionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 12:26

Tarik Bey ;

Ilginiz icin cok tesekkur ederim.Evet baliklarin cinsi Cuce vatoz.Yavrulari yem olmasindan korumak amacli yaptigim tecrubesizce hareket belkide sizinde dediginiz gibi erkegin yuvayi terketmesine yol acabilirdi.Ama cok gecmeden anatanka koydum ve su anda hicbir sorun yok,erkek yine yuvada ve kaldigi yerden devam ediyor.Cevabiniz benim icin yeterli,cok tesekkur ederim ilginiz icin.

SAYGILARIMI SUNUYORUM


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir