Vatozun halsizliği


MartıÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7
MartıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2007 10:56
Uzun süredir bende olan vatoz balığım bir süre önce kovuğunun içinde sadece yattığını gördüm.Bunun üzerine gözlemlemeye başladım fakat kesinlikle kovuktan çıkmıyordu.Bende bunun üzerine bir veteriner arkadaşa danıştım oda,aç kalmış olabileceğini ve yemek bulamadığı için halsiz kalmış olabileceğini ve bu halsizliğin onu yatmaya zorladığını ve kabiliyetlerinin kısıtlanmış olabileceğini söyledi ve kovuğu çıkarmamı önerdi.Bende kovuğu çıkardım fakat bir süredir hala aynı şekilde duruyor.Akvaryumum 55litre,canlı doğuran tankı idi.Ayrıca üzerinde kırmızı lekeler farkettim.Akvaryumda ilaç kullanmıyordum,sadece seranın gübresini kullanıyordum.
Tankı yakın sürede kaldırmam lazım canlı doğuran ve çöpcülerimi verdim fakat vatozu bu şekilde iken bırakmak istemiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nEVAÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2007
İl: Izmir
Mesaj: 109
nEVAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2007 04:19

Vatoz balıkları genellikle gündüzleri pek hareketli değildirler. Kendilerine seçtikleri bölgede yatarak havanın kararmasını beklerler. Vatozlarda esas faaliyet hava karardıktan sonra başlar. Balığınızı geceleri kontrol ettiniz mi?  Geceleri aktif olması gerekir. Bir de balığınız sağlamsa bile geceleri elinizle akvaryum suyuna batırıp ıslatarak zemine hemen çökmeye hazır hale getirilmiş sera granugreenle beslerseniz balığınız açlık sorunu çekmeyecektir. Vatozun geceleri beslenmesinin nedeni hem akvaryumdaki diğer balıkların yemi görmelerinin önüne geçerek vatozunuzdan önce yemleri bitirmelerini engellemek hem de vatozların gece daha aktif ve yemlenmeye hazır olmalarıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MartıÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7
MartıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2007 10:11

Vatozum için gece gündüz farketmiyor,hiç bir şekilde yüzmüyor,azıcık dürtersem biraz kıpırdıyor.Yem olayına gelirsek aynı yemi atıyorum ama kendisi yönelmiyor bende bu nedenle ağzına kadar getirip altına sokuşturuyorum anca o zaman emmeye başlıyor.Ben ya dropsy yada balık veremi olduğunu düşünüyorum çünkü ikisininde belirtilerini taşıyor.Henüz çok büyük bir şişme farkedemedim ama pullarda kaparmalar var.Dün okuduğum bir forumda flagyl ilacının iyi geldiği yazılmış,bugün bunu denemeyi düşünüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir