Ve Artık Isınıyoruz (Isıya alternatif çözüm)


keyman79Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 309
keyman79Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 17:09
Arkadaşlar merhaba,

Düşün düşün kafayı yediğim sorunu bu haftasonu çözdüm. Üstte bir akvaryumum vardı alttada 5 sandığım ama 9-10 litre civarı çıkan bir akvaryumum daha vardı. Ev en fazla 20 derece olduğu için suda bu değerlerde geziyordu ve ben bu alttaki küçük akvaryuma bitkiden başka birşey koyamıyordum.

Sırf sıcak kalsın diye, bir cam dışında her yerini strafor ile kaplamıştım. Fakat nafile gece 19 gündüz 20 derece.....

Haftasonu bitkilerle uğraşırken suyun üstünün sıcak altının buz gibi olduğunu farkettim. Derecem cam derece ve en altındaki kırmızı alanı baz alıyor diye düşünüyorum.

Bu küçük akvaryuma 10W bir tasarruflu ampül montajlamıştım (duy kelepçe ile takılı). Bitkilere yetiyor birde acayip ısınıyordu, bende plastik akvaryum kapağını yakmasın diye biraz suya doğru eğmiştim (suya değmiyor) Madem üst sıcak alt soğuk bunu karıştırmak lazım diye düşünüp kullanmadığım iç filtrenin sadece üst kısmını ayırıp altına tül sarıp akvaryuma şelale aparatı ile taktım. Su karışmaya başladı ve dünden beri bakıyorum ısı sıcaklığım 23 dereceden düşmüyor. Ayrıca sadece 9-10 saat ışık açık kalıyor ve gece de bu sıcaklık düşmüyor (sanırım straforların etkisi)

Akşamda kontrol edeceğim, sıcaklık stabilse "Artık yavrularımı ve karideslerimi bu akvaryuma taşıyabilirim."

Sizinde küçük bir akvaryumunuz varsa hem ışık hemde ısınma için LAMBA kullanabilirsiniz. Hatta spot lamba işinizi görürse onlar daha fazla ısı yayıyor, belki büyük bir akvaryumu bile ısıtabilirsiniz.

Lambayı hem aydınlanma hemde ısı için değerlendirin derim. 

Bu arada "ışıkla balıkları haşlama" demeyin! üst sıcaklıkta en fazla 1-2derece fazla olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut-24Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2014
İl: Erzincan
Mesaj: 315
aykut-24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 17:45
ben dalgıç lambayı ısı için kullanıyorum. yarısı suyun içinde ve ısınınca doğal olarak suyu ısıtıyor. bir nebzede olsa faydalı oluyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keyman79Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 309
keyman79Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 09:22
Su sıcaklığı 26-27 derece arası sabit. Geceleri en fazla 25e kadar düşüyor. Artık ısıtmayı değil soğutmayı düşünüyorum  Kapağı yarım açık bırakıyorum, üste strafor koymuyorum. Haftasonu plati yavrularımı bu akvaryuma taşıyacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir