Vermazol bütün balıklarımı katletti


mrmauseÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 159
mrmauseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 16:29
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: hareketsizlik,yem yememe, yavaş ölüm

Akvaryum Kapasitesi (litre):400,40,40,10

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:koi,tekkuyruk japon,zebra danio,gurami

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):20,28,28,25

Filitrasyon: hepsi iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: vermazol her tanka 1 tablet

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Planaryalardan kurtulmak için bütün tanklarıma vermazol parçalayıp döktüm. ilk başta zebralar ve guramiler öldü ondan sonra japonlar şuanda 40cm bir koi ölüyor.. elimde ne kadar balık varsa katletti. ilk ölümlerden sonra suyu %50 değiştirip karışık vitamin katkısı yaptım ama fayda etmedi.
3 gün sora japonlar öldü şimdi koinin teki ölüyor. balıklar ilk önce halsizleşiyor,yem yemiyor sora pulları yüzgeçleri çürüyor sonrada ölüyorlar.. 

kalan balıklarımın hepside o ilaçtan yedi 4 ufak 1 büyük koi, birkaç plati ve bir kaç zebra kaldı 

geri kalanlarda ilaçtan etkilendimi ölecekmi nasıl engellerim hiçbir fikrim yok.. :



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bdemirelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 200
bdemirelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 09:26
Geçmiş olsun keşke ilaç kullanmadan kurtulma yöntemine başvursaydınız.
Tabi sizin için geç olmuş ama daha sonra yeniden mücadele etmeniz gerekirse bu yazıda yazılanları uygularsanız daha kolay ve canlılara zarar vermeden kurtulabilirsiniz.



Kurtulma yöntemleri nelerdir?
Bu canlılardan kurtulmak için bataklığı kurutmak gerekir. Üreme sistemleri basit ama etkilidir. Ortama bıraktıkları yumurta öbekleri ile eşeyli üreme gerçekleştirdikleri gibi, eşeysiz olarak parçalara ayrılsa bile çoğalabilirler. Fiziksel olarak tek tek mücadele mümkün değildir. Bu nedenle akvaryum şartlarını onların yaşayamayacağı ölçüde temiz hale getirmek birincil yöntem olmalıdır. Sık, detaylı dip çekimi ve su değişimi ile kurtulma süreci hızlanır. Filtre sisteminin biyolojik döngüyü sağladığından emin olmak gerekir. Fazla balık yükü olan bir akvaryumda ya da yeterli filtrasyonun olmadığı bir akvaryumda, bu dengeyi sağlamak için mutlaka önlem alınmalıdır. Dip bölgede mümkün olduğunca sirkülasyondan uzak, ölü nokta bırakılmamalıdır.
Mevcut olanlardan biran önce kurtulmak isteniyorsa; Tül veya etamin türü bir kumaş içine bir miktar et parçası koyulur ve zemine yerleştirilir. Sudan çıkarılırken dağılmamaları için, altına bir kap veya poşet koyulabilir. Gece bu et parçası içinde toplanacak olan planaryalar akvaryumdan uzaklaştırılmış olur.
Çoğu türü yüksek ısı değerlerinde hayatta kalamaz. Akvaryumlarda özellikle kış aylarında görülmesinin, yaz aylarında nadiren rastlanmasının sebebi de budur. 30 C derece ve üzerinde pek görülmezler. Su sıcaklığının 3-4 gün süreyle bu değerde tutulması sonucunda da planaryalardan kurtulmak mümkündür.
Kimyasal madde kullanılarak da mücadele edilebilir. Ancak anlattığım hususlardan anlaşılacağı üzere, bu canlılardan kurtulmak için böyle bir riske ve masrafa girmeye gerek yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir