Vitamin tabletler


fuatdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 466
fuatdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 12:53
Merhaba arkadaslar benim ogrenmek istedigim akvaryumum un icine bizim kullandigimiz a-b-c-d-e-f gibi vitaminlerin oldugu bir bardak suyun icine koydugumuzda cozulen tabletlerden atabilirmiyiz atsak bir yarari veya zarari olurmu bitki ve baliklara

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

free32Çevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Isparta
Mesaj: 665
free32Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 13:00

Ben bitkilerimin köküne dikmiştim hiçbir zararı olmadı faydası bayağı oldu özellikle bitki kökü için ferrum fort tavsiye ederim,demir içerdiği için.Balıklara doz ayarlamasını nasıl yaparsınız bilemiyorum ama


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 13:24
   Arkadaşlar bitkiler kökleri ile dışarıdan vitamin almazlar. İhtiyaç duydukları vitamini de aminoasitleri de kendileri üretirler ve sadece kendi ürettiklerini  protein ve enzim yapımında kullanırlar. Eğer bir hatam varsa bu konuda mesleki uzmanlığı olanlar düzeltebilirler.
   Balıklara vitamin vermenin en iyi yolu yemlere eklemektir. Gerçi hazır yemler de gerekli vitamini sağlar ama b ve c vitaminlerini istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Diğer vitaminlar depo edildiği içn (A,D,E,K) fazla vermenizi tavsiye etmem. Fazlası karaciğeri zorlar. Direk sudan vitamin verilmesi sakıncalı olabilir. Daha çok bakterilere yarayacaktır. Tatlı su balıkları neredeyse hiç su içmediği, hatta vücuttan devamlı vücuttan su attığı için C ve B gibi suda eriyen vitaminler vücutlarından çabuk atılacaktır. Sudan vitamin alma ihtimallerinin ise olduğunu pek düşünmüyorum. Tabii bu konuda hidrobiyoloji uzmanı birinin görüşünü alabilsek çok daha iyi olurdu.
   Eğer vermeyi düşündüğünüz vitamin efervesan tablet ise(hani şu suya atınca kabarcık çıkarıp eriyenler) vermenizi tavsiye etmem içinde uygun olmayan kimyasallar bulunabilir. Bir de kalsiyum sandoz gibi tabletler içinde bol miktarda kalsiyum bulundurduğundan dolayı akvaryumun su sertliğini arttırabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir