YA ŞANSLIYIM YADA DOĞRU YOLDA


kabus_istÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 101
kabus_istÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2013 23:17
Selam arkadaşlar;

Her akşam akvaryum formunda hastalıklarla uğraşan hobici arkadaşların yazılarını okuyorum ve kendi akvaryumum aklıma geliyor.Ben ciklet balığı beslemeye başladığımdan beridir;

ne bir beyaz benek denen illetle uğraştım.
ne bir kuyruk erimesi oldu
ne bir yüzgeçlerinde kızarıklık oldu.......
,,,,,,,,,,,,,,,,,vs vs

yani kısacası aklınıza gelecek ve benim bilemediğim ne tür hastalıklar varsa hiç biriyle uğraşmadım.Hatta ve hatta akvaryuma kum koyarken hiç yıkamadım taş koyarken hiç yıkamadım,su eklemesi yaparken suyu direk çeşmeden akvaryuma koydum,dinlendirme yapmadım.Hatta kışın bile ısıtıcı kullanmadım ve akvaryum ısısı 20 dereceden yukarı çıkmadığı halde hastalık olmadı....ve her seferinde ayn şeyleri yaptım..

Yaptığım tek şey;
Akvaryumcudan balık alırken ben seçiyor ve ben yakalıyorum.Birde her hafta dip çekimi yapıyor ve su ekledikten sonra metilen mavisi ile tuz ilavesi yapıyorum.Arada sırada 2 şişe maden suyunun kaynaması geçtikten sonra akvaryuma döküyorum..


Size yemin ederim daha hiç balık ölümüm olmadı..Şimdi soruyorum ben çokmu şanslıyım yoksa nedir? sizlerle paylaşmak istedim.  Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 01:42
Şansınız fazlasıyla,kullandığınız su değerleride yüksek olunca,dinlenmesine bile gerek kalmadan kullanmanız ve akvaryuma özellikle yeterli tuz eklemeniz gerekli tüm şartların oluşmasına ve olmasına neden oluyor.Sağlıklı balıklar,keyifli akvaryumlar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

militarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 258
militarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2013 08:32
Şu ana kadar balık kaybetmemeniz balık kaybetmiceğiniz anlamına gelmez. Ne kadar süredir balık besliyorsunuz? Beslediğiniz balığın normal şartlarda yaşam süresi nedir? Siz ortalama yaşam süresi üzerinde bu balıkları beslemeyi mi başardınız acaba? Çok duymuşunuzdur klişe olcak ama insan 3+1sobalı evde de yaşar 8+1doğalgazlı yerde de. Metilen mavisi ise akvaryuma tuz atmaktanda saçma bir eski kafa akvaryumcu zihniyeti. Hadi yaramıza tuz basalım. Balığın varsa onada basalım.

Cama cam kumsuz akvaryum hacmine göre yetersiz bir iç filtre olan akvaryumda yada pipo filtrede olan metilen mavisi süper iş görür zira zaten o balığa istesenizde güzel ortam hazırlayamazsınız. Herşeyi sil baştan başlatmak daha mantıklıdır.

Size nacizane önerim hastalık kısmı yerine diğer kısımlara daha dikkat ederseniz eminim anlattıklarınızın bir çoğundan vazgeçeceksiniz ve daha sağlıklı renkli balıklarınızla onlarıda kaybetmeden besleyebilceksiniz. Sağlıklı balıklar dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 21:22
Şansınzı çok fazla zorlamayın.Çekirge bir zıplar,iki zıplar demiş atalarımız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir