Yalancı Yorumlar


HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 17:35
Konuyu görünce benimde birkaç kelime yazasım geldi.

Öncelikle ben bu foruma üye olduğumda yaşım 15di. Yıl 2005'di. O yıllarda kriza goldlarmış, albino kipililermiş falan yoktu.Daha doğrusu belki bilenler vardır araştıranlar ama en azından ben bilmiyordum. Leleupi, calvus besleyenlere imrenirdim.Hele frontoza besleyenler idolümdü.Moba falanda yoktu ozaman 6 bant 7 bant davası vardı:)Akvaryum hobiside 5 yılda aşırı gelişti. 200-300lt akvaryumlara ulaşılamazken şimdi bakınca tanıtımdaki akvaryumların sumpları bu kadar.Ozamandan bu zamana hobicilerde değişti ya da ben öyle düşünüyorum en azından. Forum bilgi vermekten çok tanıtım çılgınlığına döndü tamam onlarda güzel ama bir hobici ayda bir balık mı değiştirir anlamak güç. İşin ticari boyutuna girmek istemiyorum ama olayın ucu oraya dayanıyor bence. Ben siteyi ticari amaçlı kullanmak istesem ilk yapacağım şeylerden biri tanıtım yapıp eşime dostuma altına güzel yorumlar yazdırıp güzel bir reklamımı yapmak olurdu.Ben tanıtımların büyük kısmının bu yönde yapıldığını düşünüyorum.Yalancı yorumları en çok tanıtım bölümlerinde görürsünüz.İnşallahlar Maşallahlar, nazar boncukları havada uçuşur:) Belki bazılarını etkilemez ama çoğu yeni hobici bundan etkilenir diye düşünüyorum ki etkileniyorlar takip ettiğim kadarıyla. 

Tabiki herkes bu amaçla kullanıyor demiyorum kimisi pozitif yaklaşmak amacıyla güzel yorumlar yapıyor, pembe yalanlar söylüyor olabilir. Ayrıca güzellikte göreceli bir kavram frontozayı kimisi kocaman kafalı sever mesela ama ben hiç hoşlanmam.Ama bu demek değildir ki balık berbat çok kötü, bakılmaz vs.

Benim düşüncelerim bu yönde herkese mutlu hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TanPinarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 163
TanPinarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 17:46
Forum Kuralları gereği üyelere bazı hakları yazdığı mesaj sayısı ve güzelliği karşılığında verirseniz doğal olarak pek çok kişi klasik hale gelen cevaplar yazıyor doğal olarak. 

Örnek verecek olursak Geri Bildirim yapmak için 50 mesaja ihtiyaç vardı bir zamanlar. ve Sırf geri bildirim yapabilmek için 1 günde 45 mesaj yazanı biliyorum. 2 yıllık üye olmasına rağmen geri bildirim yapabilmek için bir günde 45 mesaj yazmak için doğal olarak açılan her başlığa çok güzel, harika, şöyle, böyle diye cevaplar yazılıyor. (Bu üye için kanıt isteyen özel mesajdan isteyebilir, Kanıtlıdır yani)

Bir başka örnek ise Forum Özel Üyeliği için belli bir mesaj sınırlaması olması. Yukarıda belirttiğim durumlar FÖÜ olmak isteyenler için de geçerli. Sonuçta ''Akvaryumunuz çok güzel görünüyor'' diye yazmanın üslup ve ya başka bir açıdan sakıncası yok. 

Bu tür durumlar olunca da her başlıkta bu tarz yazılar görmek çok doğal oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 18:17
Evet farklı bir bakış açısı.Mesajların niceliğine değil,niteliğine bakmak lazım.FÖÜ'nin de de niteliğe göre verilmesi lazım.Geri Bildirim Sistemi'nin de.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umit-GÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 657
Umit-GÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2012 21:06
Özellikle akvaryum ve tür tavsiyesi ile akvaryum tanıtımı ana başlık alanı balıkseverler için sinir bozucu olabiliyor, 

Balıklarım akvaryumum nasıl şeklinde konu açılıyor ancak amaç bilgi yada eleştiri almak değil iyi yorum almak , neredeyse her aklı başında yoruma itiraz edenler var,

Tür tavsiyeside aynı şekilde , afrika yanına g. amerika koymak isteyen ve bunun onayını almaya çalışanlar mı aramazsınız yoksa ona destek verip bu işten anlayanları basma kalıpçı ilan edenleri mi?

Bir diğer sorunda ;  arama fonksiyonunu geçtim , balık uyum tablosunu da 
ancak bir defa da sen bir emek harca arkadaşım diyebileceğiniz konular var , akvaryuma su nasıl konmalı , kumu ne şekilde yıkayayım , suyum neden bulandı vb. forumda , google da yüzlerce defa yazılmış olan bilgiler , 

Açıkçası gerçekten bilgiye ve yardıma ihtiyacı olan kişi bunu belli eden mesajları zaten yazıyor ve emin olun aradığı yardımı da bulabiliyor,

Üstte örneklediğim gibi durumlara ise ben dahil sanırım bişr çok kişi müdahil olmak istemediklerinden tabiri caizse ; meydan birbirini ağırlayan kör ve sağırlara kalıyor, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir