Yanlış mı yapıyoruz?


OlguxxÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 235
OlguxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 22:05
Biz balıkları seviyoruz değil mi yani balık severiz ama onları akvaryuma taşıyarak yanlış mı yapıyoruz?Örneğin ağızda kuluçka yapan bir balık ağızından bir yumurta kaçırdığında bir daha almıyor çünkü tecrübeli değil belki doğada kendiliğinden öğrenecekti hem onların yüzmesi gereken yerleri daraltıyor ve bir kafes alanına dönüstürüyoruz bunca balık doğada kalsa daha iyi olmaz mıydı tabi olurdu ama insanların çıkar sağlaması gerekiyordu balıkları satmaya pazarlamaya başladılar bazılarını sevdiler paketlerin poşetlerin içine koyarak başladılar bu işe acaba diye soruyorum yanlış mı yapıyoruz hem yapsakta ne değişecek ki.....Sikkin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihankilicÇevrim Dışı

[B]3434,1[/B]
Kayıt: 08/11/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 454
cihankilicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 22:16
Az önce benzer bir konuyu eşimle konuştum.

Eş meleklerim ikinci kez yumurtladılar. İlk yumurtladıklarında Burak arkadaşımızın tankındaydılar ve yumurtalar başka balıklara yem olmuşlardı. Şimdi fazla kalablık olmayan benim tankımdalar. Yumurtalar yavaş yavaş hareketlenmeye başladılar. Hareketlenmeye başlayan yumurtaları hem anne hem de baba ağızlarına alıp başka bir yaprağın üzerine taşıyorlar (taşıma işleri henüz bitmedi Tebessüm). Anne de baba da akvaryumda doğdular. Yavrulara bakma işini öğrenebilecekleri yetişkin başka balıklar da yoktu tankta. Bu iç güdü onlara Allah tarafından bağışlanmış.

Akvaryumda balık besleme işinin de çıkar amaçlı ortaya çıktığını düşünmüyorum. Bir merak, bir heves olarak ortaya çıkmış, daha sonraları kazanç sağlanmaya başlanmıştır diye tahmin ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abdullah07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 915
abdullah07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 22:26
Arkadaşım biz onlar için elimizden gelen konforu sağlamaya ve sağlatmaya çalışıyoruz sağolsun onlarda bizlere gerek renklerini tam göstererek kumla oynayarak yavru vererek  ve anlatamayacağımız çeşitli şeylerle bize anlatamayacağımız hazzı veriyor.
 
hee arada yanlış uygulamada veya cahiliye dönemimizde balık kayıpları yaşıyoruz.
 
bu yaz antalyada hava sıcaklığından dolayı kaybettiğim 5 sp min arkasından duyduğum üzüntü karşısında nişanlım beni balıklardan kıskanmaya başladı (ve hala devam ediyor)
 
balığımı çiftleşirken görünce o güzel poz ne bileyim karşı olan anne babamı bile yumşattı ya anlatılmaz yaşanır onun için karşılıklı yaşıyoruz biz bu sevgiyi balıklarla
 
 
yani nekadar ekmek okadar köfte misali

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkan16Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 291
berkan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 22:48
Bende bir ara durup düşünmüyor değilim ama geçen balıklarımın çiftleşirken şahit oldum yani o pozları izleme zevki sonra yem için bin bir oyun yapıyorlar kumlarla oynamaları çok hoş benim 200 litre akvaryumum patladı şimdilik geçici olarak 30 litre akvaryumumda 6 sarı prenses 3 yunus 2si yavru 7 tanede 3 cm boyunda elongatus mpanga aynı akvaryumda dün erkek sp ile dişi spmi çiftleşirken gördüm yerim olmadığından inşallah ağzına yumurta almaz dedim ama galiba almış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir