Yapay Discus Yavrusu Yetiştirme


SaNsÇevrim Dışı

[B]2316,2[/B]
Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 100
SaNsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 02:31

Written by Jeff Bodin

www.discuspro.com

Artificially Rearing Discus Fry (19 steps)
Yapay Discus Yavrusu yetiştirme ( 19 adim)

Step 1:
Adim 1

Give the parents a 1.5-2" PVC pipe 14-16" long to let them spawn on. pH must be below 7 and water used throughout this process must be soft (around 100 ppm and uS around 120-180). This helps the eggs in sticking.
Ebeveyne yumurtlayabileckeleri 1.5 - 2 inch çapında PVC, 14 e 16 inch uzunluğunda boru ver Ph orani 7 nin altında olmalı ve bu zaman zarfında kullanılacak su yumuşak olmalı ( 100 ppm ve aşağı yukarı 120-180 mikrosiemens). Bu durum yumurtaların yapışmasına yardım edecek.

Step 2:
Adim 2

Make sure that the males is fertilizing the eggs, otherwise any attempt is futile.
Erkeğin yumurtaları döllediğinden emin ol. Aksi halde hicbir sonuç elde edilemez.

Step 3:
Adim 3

Wait two hours after spawning is finished.
Yumurtalamanın bitmesinden sonra 2 saat bekle.

Step 4:
Adim 4

Using a 1 gallon glass jar, fill it with the tank water the parents (& eggs) are in. Put the PVC in the jar (quickly and calmly).
1 galonluk cam kavanoz kullan ve içini ebeveyn ve yumurtaların olduğu suyla doldur. PVC yi bu kavanozun içerisine çabuk ve sakince koy.

Step 5:
Adim 5

Place the jar in a small 5 gallon tank filled with water at 84f (50w heater is required). Also put a hydrospnge (by far my personal choice in sponge filters). in the tank and turn it on. This will keep the jar varm and allow the tank to cycle. I always have filters in my 5 gals so they are cycled.

Kavanozu, 84F (50w lik bir ısıtıcıyı tavsiye ederim) derecede su ile dolu 5 Galonluk küçük bir tankın icine koy. Ayrıca HydroSponge filtresi koy (benim derin tecrübeme göre sünger filtre) ve çalıştır. Bu tank içindeki kavanozu sıcak tutacaktır ve tankında dolaşımını sağlayacaktır. Ben her zaman bu filtreleri kullanırım.

Step 6:
Adim 6

Add an airstone to the jar. Turn it on medium so that there is a good currrent in the jar (dont blast the eggs though).

Kavanozun icerisine havataşı koy. Orta hızda çalıştır ki kavanozun içerisinde iyi bir akım meydana gelsin (tabiki yavruları tahrip edecek kadar olmasın)

Step 7:
Adim 7

Add three drops of methyl blue. Other people may reccomend more, but I believe that it may cause fry loss. Three drops works well and allows you to observe the eggs.

3 damla metilenmavi ekle. Bazıları daha çok önerse de inanıyorum ki fazlası balıkları (fry) kaybetmene sebep olur. 3 damla iyi olacaktır hemde yumurtaları gözlemlemenizi sağlar.

Step 8:
Adim 8

Wait. They will begin hatching (if they are fertile and the correct water perameters/hardness/uS are present) in two days (about).

Bekleyin. Eğer doğru ortamı kurabildiyseniz (yumurtalar döllenmiş ve doğru su değerleri ve sertliği oluşmuşsa) yaklaşık 2 gün içinde yavrular yumurtalardan çıkacaktır.

Step 9:
Adim 9

Wait. They will start free swimming in two-three days (mostly three). They will be clogged in a bunch on the bottom of the tub during this period and will untangle when good and ready.

Bekle. (Genellikle 3 gun içerisinde) yüzmeye başlayacaklar. Bu süre içerisinde kabın dibinde kümelenecekler ve iyi durumda ve hazır olduklarında ise oradan ayrılacaklar.

Step 10:
Adim 10

As soon as they become free swimming, give them their first feeding. Use artificial plankton and rotifers (a.p.r.) used for feeding marine filter feeders. Add an amount the size of the winding screw on your watch (it was the only thing I could see around my desk of to relate how small small MUST be (g)).

Yavrular serbest yüzmeye başlar başlamaz, ilk yemlerini verin. Yapay plankton ve rotifer(çok hücreli mikroskobik bir su hayvanı) a.p.r. kullanın beslemek için ve miktarı bir vidanın sarmal aralıkları kadar olsun. (masamda görebildiğim ve benzettiğim tek şey, verilen miktarın ne kadar ufak olduğunu anlatmak için)

Step 11:

Adim 11
4 hrs later remove the jar from the 5g tank and float a small rubbermaid tub in the 5g tank. Place the airstone in the tub (turn it off first). Use a baster to move the fry to the little tub. Fill the tub with the jar water 75% and 5g tank 25% until the tub is almost full. Turn the airston on to a small blip...blip..blip..... enough to keep the surface of the water in the tub broken. Keep the tank with the tub covered to avoid cooling/evap/drafting on the tub.

4 saat sonra kavanozu 5 galonluk tankın içinden çıkar ve küçük bir lastik kabı 5 galonluk tanka koy (suyun üzerinde yüzecek). Havataşını da bu lastik kabın içine koy ( ama havataşı çalışır durumda olmasın). Lastik kabın içerisini %75 kavanoz suyu ve % 25 tank suyu ile hemen hemen fullenecek sekilde doldur. Fry ları lastik kabın içerisine koymak icin baster kullan. Havalandırmayı açın ama çok yavaş olsun blip...blip... gibi :) plastik kabı taşırmasın yani. Yavruların olduğu plastik kabın 5 galonluk kabın içine devrilmemesi zarar görmemesi için gereken önlemleri alın.

*BASTER :

Step 12:
Adim 12

Add the same small amount of food.

Küçük bir parça yem atın, önceden belirttiğimiz ölçüde (vidanın sarmal aralığı kadar)

Step 13:

Adim 13
4 hrs. later do a fifty percent water change of tub water using the baster. I go from the baster to another small tub before I dump the water in case I suck up some fry (so I dont dump them out). Replace the tub water with the tank water (Hey, notice the tank water is the same temp as the tub water!). Feed same small amount.

4 saat sonra %50 miktar lastik kabın suyunu değiştir (baster kullan). Ben suyu direkt olarak boşaltmıyorum, önce başka bir lastik kabın içine koyuyorum, böylece kazayla bazı Fry ları da dışarı atmamış oluyorum. Lastik kabın suyu içine tankın suyunu koy ( hey, dikkat et ikisinin de su sıcaklığı aynı olmalı). Ayn küçük miktarda yine yem ver.

Step 14:
Adim 14

4-6 hrs later do a 90% change using the above method. (NOTE: eventually the 5g starts to get low. NEVER (REPEAT VERY LOUDLY, NEVER EVER) fill the 5g untill the tub water has been changed and refilled. If you do fill the 5g tank prior to filling the tup, the temp may not be exactly the same and when you fill the tub aftervards you might watch the babies go into shock...they WILL NOT recover! (This cost me A LOT of fry to figure this out!).

4-6 saat sonra üstteki metodla suyun %90'ı değiştiriyoruz. Tabiki 5 galonluktaki su azalacak. Ama ASLA AMA ASLA 5 galonluk kaba su ilavesi yapılmayacak!!! Eğer bunu yaparsanız sıcaklık asla aynı olmayacak ve bebeklerin şoka girdiğini göreceksiniz! Bunun geri dönüşü yok kurtaramazsınız. (Bu bana daha önceden pahalıya patladı ve birçok yavruyu böyle kaybettim)

Step 15:
Adim 15

Repeat 90% water change and feeding every 4-6 hrs. (8 at the most so you can sleep, I've gone 10 before, but dont recommend it unless the is nothing you can do about it).

%90 su değişimini her 4-6 saatte yapmanız gerekiyor (en fazla 8 saat olabilir çünkü uyumanız gerekebilir, daha önceden 10 saat yapmıştım ben ama birşey olursa geri dönüşü yok o yüzden önermiyorum kesinlikle!)

Step 16:

Adim 16
On the second day of free swimming, add a tiny amount (VERY TINY) amount of NEWLY HATCHED baby brine shrimp (b.b.s.) with every feeding. Dont stop using the a.p.r. at this point. Continue performing step 15. a.p.r. shows grey bellies, b.b.s. shows pink bellies.

Serbest yüzdüklerinin ikinci gününde her yemleme zamanında yeni çıkmış b.b.s yeminden ver ama gerçekten çok az bir miktar olsun. A.p.r kullanmayı bırakma bu esnada. 15. adımı yapmaya devam et. A.p.r gri karın, b.b.s pembe karın gösterir.

Step 17:
Adim 17

Continue feeding a.p.r. and b.b.s. for one week. All bellies should show pink by end of week.

Bir hafta süreyle a.p.r ve b.b.s ile yemlemeyi sürdür. Haftanın sonunda bütün karınlar pembe olur.

Step 18:

Adim 18

Once all bellies show pink discontinue the a.p.r. and continue the b.b.s. Keep performing step 15.

Bütün karınlar pembe göründüğünde a.p.r yi kes ve b.b.s ye devam et. 15. adımı uygulamaya devam et.

Step 19:
Adim 19

One week later you should have lots of fry the size of baby angelfish. Let them go into the 5g tank and feed them there from now on. Keep the tank clean and watch the water changing temp. A once a day water change is good enough. The rest is standard baby fish stuff!
Good Luck! If this works for you send me some beers!!!

1 hafta sonra bir sürü melekbalığı yavrusu büyüklüğünde yavrularınız olacak. Bu büyüklüğe gelmiş olanları 5 galonluk kaba aktarın ve onları artık orada besleyin. 5 galonluk kabı temiz tutun ve derecesini takip edin. Birgün su degiştirmek yeterli olacak ve bütün yavrularını standart bebek balık olacak.

İyi Şanslar ve eğer bu işe yararsa bana birkaç bira yollarsınız!!!




















Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 08:30
Selçuk çok yararlı bir çeviri olmuş.
 
Suni büyütme'de en büyük problem, uygun mama karışımıdır. İkinci en büyük sorun ise yavrulara anaçları gibi bakmak ve beslemektir. Aslında bu yazıda'da mama karışımını yüzeysel geçmişler. Bence en uygun karışımı kişi kendisi bulacak. Eline sağlık..
 
 
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HobiciÇevrim Dışı

[B]1193,1[/B] [B]966,3[/B]
Kayıt: 02/12/2006
İl: Edirne
Mesaj: 140
HobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 10:18
Çeviri için teşekkürler Selçuk,
 
fakat bunları okuduktan sonra bi ihtimal denemeye kalkacak arkadaşlar için uyarıda bulunmak istedim, yapılan uygulama tamamı ile ticari bir metoddur, uzakdoğulu üreticilerin %90 ı bu metodu kullanır, çünki zaman kazanmalı ve adet zayi etmemeleri gerekmektedir, en iyi metod larvaya mukus ile beslenmesi için müsade etmektir,
 
Şimdi jeff bodin arkadaşımızın yazısını irdelersek kendisine bira ısmarlamamız malesef çok zor, çünki yumurta sarısı ve spırulina ile yapılan mama dan, o mamanın suyu nası çabuk bozduğundan ve günde 4-6 kez taze mama ve su değişiminden bahsetmemiş, detayları açıklamamış, bu mama yüzünden nerdeyse balıkların başında yatmanız gerekmektedir.
 
 Rotifer'e gelince canlı rotifer külütürü bulmak üretmekte çok meşakatli bir iş, nitekim larva artemia alana kadarki süreç çok sıkıntılı, aldıktan sonraki gelişimi de o oranda sıkıntılı çünki mukozasız bir beslenmenin ürünü olan larvanın bağışıklık sistemi çok savunmasız durumda, uzakdoğulular yada avrupalı üreticiler suni üretim tekniklerini ne kadar versede larvayı aşılama tekniklerini bu sebeple vermiyorlar, başarı için aşılama suni larva üretimi birbiriyle doğrudan bağlantılıdır, ikisinide layıkıyla yapamaz isen sağlıklı discusları bu metodla yetiştirmek imkansızdır.
 
Tabi suni üretimi başarıya ve lehine dönüştüren hatta dışardan başkalarının laravlarını alan ve bıldırcın kuluçkalığı gibi larva büyütüp teslim eden avrupalı üreticileri de tanıyorum, öyle balık büyütüyorlarki en ufak kalan balığı 18-20 cm oluyor, tekniğin felsefesi ise çok basit, larvayı nitrattan amonyaktan uzak, hertürlü bağırsak ve mide duvarı kurtlarından, solungaç kurtlarından, flagellate, capillaia vb. parazitlerden, kamçılılardan kısacası onun aldığı besinlere ortak ne varsa larvadan uzak büyütmek, ve belirli dönemlerde bu tamamen steril larvayı aşılayarak metobolizmayı ve savunma sistemini güçlendirmek, teknik bu. Nasıl yapıyor diye sormayın, araştırın, deneyin, dozları ve kullanılan etken maddeleri  anlatanına rastlamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlanticÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1691
AtlanticÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 12:35
Çeviri için teşekkürler. Konu iğnelenmiştir.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 23:08
Merhabalar
Öncelikle emeğinize sağlık .

Step 4:
Adim 4

Using a 1 gallon glass jar, fill it with the tank water the parents (& eggs) are in. Put the PVC in the jar (quickly and calmly).
1 galonluk cam kavanoz kullan ve içini ebeveyn ve yumurtaların olduğu suyla doldur. PVC yi bu kavanozun içerisine çabuk ve sakince koy.

Step 5:
Adim 5

Place the jar in a small 5 gallon tank filled with water at 84f (50w heater is required). Also put a hydrospnge (by far my personal choice in sponge filters). in the tank and turn it on. This will keep the jar varm and allow the tank to cycle. I always have filters in my 5 gals so they are cycled.

Kavanozu, 84F (50w lik bir ısıtıcıyı tavsiye ederim) derecede su ile dolu 5 Galonluk küçük bir tankın icine koy. Ayrıca HydroSponge filtresi koy (benim derin tecrübeme göre sünger filtre) ve çalıştır. Bu tank içindeki kavanozu sıcak tutacaktır ve tankında dolaşımını sağlayacaktır. Ben her zaman bu filtreleri kullanırım.

Step 6:


Bahsi geçen kavanozlar bunlarmı ?


Gerçi bunlar melek yumurtası imiş ama buda bir yapay büyütme yanılıyormuyum ?
Wixrewera2007-10-09 05:34:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 00:17
  Çevrim    güzelde işede  yarayabilir.  Ama   Tamer   arkadaşımızın  dediği  gibi  bazı  püf  noktaları  söylenmiyor.  Birde   hiç  bir  iş  yapmayıp  bu  işle  ilgilenmeli,  Buda  bizi  aşıyor.   En  iyisi  Anne,  Babaya  baktırmak  bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaNsÇevrim Dışı

[B]2316,2[/B]
Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 100
SaNsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 11:26
Profesyonel balık üreticilerinin tamamına yakını bu yöntemi kullanıyor.  Yazıyı yazan Jeff te bu işin ne kadar meşakkatli olduğunu ve günde yaklaşık 6 kere su değişikliği yapmak gerektiğini yazıda belirtmiş. Bu yazıda belirtilmeyen sadece rotifer kültürü elde etmek ve bunun nasıl üretilebileceği, zaten beslenmede yumurta ve suprilina dan bahsetmiyor. Yetiştirilen yavruların bağışıklık sisteminin doğal yöntemde yetişenlere göre daha zayıf olduğu ve buna karşı üreticilerin aşılama teknikleri geliştirdiği Tamer tarafından eklenmiş. Fatih Şahan arkadaşımız da görsel olarak konuyu daha iyi hayal edebilmemiz için fotolar bulmuş. Emeğinize sağlık.  Bu yöntemi deneyen ve bizlerle forumlarda paylaşan bir tek Ali Osman Felek var . Bu yöntemle yavru büyüttüğünü söyleyen ve forumlarda bir tek paylaşımları bulunmayanlar da var. Bir discus sever olarak yavruları anaçların sırtında görmek isterim, ama genetik, beslenme, fry büyütme gibi  konulardaki tüm incelikleri de bilmek isterim. Bu konularda çok eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ufak tefek te olsa herkes bildiklerini bulduklarını paylaşabilirse konu belli bir yere gelir diye düşünüyorum. Sağlıkla kalın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perculaÇevrim Dışı

[B]2424,2[/B]
Kayıt: 22/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2245
perculaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 21:47
Çok güzel bir yazı çeviriden ötürü teşekkürler. Bu yolla belki daha fazla larva büyütülebilir. Ama gerçekten çok meşakkatli olacaktır. Uyumsuz ebeveynlerde ( larva yiyen yada larvaları beslemeyenlerde )denenebilir.

Rotifer ( zoo plankton ) yaklaşık olarak 100 micron büyüklüğünde okyanus ve denizlerde bulunan hayvansal bir plankton çeşididir. Üretimi aslında sanıldığı kadar zor değil. Artemia çıkarmaya yakın. Ama oluşma evreleri var ve her evrede ( yani üremeye başladıklarında ) larvalara verilemiyor. Tabii üretim için  önce kültür bulmanız gerekiyor. ve rotiferi beslemek için fitoplankton ( phytoplankton ) üretmeniz gerekmekte. Bunun içinde kültür bulup önce fitoyu üretmeniz daha sonra fitoplanktonla rotifer ( zoo plankton ) leri besleyip üretmeniz gerekmekte. Ben uğraşamam kardeşim zormuş bunlar için diyenler içinde.

http://www.tropic-marin.com/web/english/homepage.html

Pro Coral Pyhton = Bitkisel planktonun ( phyto plankton - fito plankton ) kurutulmuş hali. İçinden çıkan tüpe akvaryumdan alınan suya 1 mercimek kaşığı tanesinde alınır kullanılır.

Pro Coral Zooton = Hayvansal Plankton ( yani rotifer ) kurutulmuş hali. İçinden çıkan tüpe akvaryumdan alınan suya 1 mercimek kaşığı tanesinde alınır kullanılır.

Canlısı ile aynı besleme değerine sahip. İki ürünüde kullanıyorum. İki öğün olarak bu yemler kullanılabilir. Sonuçta hem bitkisel hem protein açısından sağlıklı beslenmiş olurlar.

Dikkat: 2 planktonda aşırı besleyicidir. ( içerdiği HUFA doymamış yağ asitlerinden ötürü ) Aşırı kullanımında beslenme bozukluklarına ve dengesiz büyümelere yol açabilirler.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hayaldünyasıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 207
hayaldünyasıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2007 06:00
[QUOTE=SaNs]Profesyonel balık üreticilerinin tamamına yakını bu yöntemi kullanıyor.  Yazıyı yazan Jeff te bu işin ne kadar meşakkatli olduğunu ve günde yaklaşık 6 kere su değişikliği yapmak gerektiğini yazıda belirtmiş. Bu yazıda belirtilmeyen sadece rotifer kültürü elde etmek ve bunun nasıl üretilebileceği, zaten beslenmede yumurta ve suprilina dan bahsetmiyor. Yetiştirilen yavruların bağışıklık sisteminin doğal yöntemde yetişenlere göre daha zayıf olduğu ve buna karşı üreticilerin aşılama teknikleri geliştirdiği Tamer tarafından eklenmiş. Fatih Şahan arkadaşımız da görsel olarak konuyu daha iyi hayal edebilmemiz için fotolar bulmuş. Emeğinize sağlık.  Bu yöntemi deneyen ve bizlerle forumlarda paylaşan bir tek Ali Osman Felek var . Bu yöntemle yavru büyüttüğünü söyleyen ve forumlarda bir tek paylaşımları bulunmayanlar da var. Bir discus sever olarak yavruları anaçların sırtında görmek isterim, ama genetik, beslenme, fry büyütme gibi  konulardaki tüm incelikleri de bilmek isterim. Bu konularda çok eksiğimiz olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ufak tefek te olsa herkes bildiklerini bulduklarını paylaşabilirse konu belli bir yere gelir diye düşünüyorum. Sağlıkla kalın... [/QUOTE]
Nerde aynen katılıyorum ph6 civarı iletkenlik280-300 civarı yine yumurtalar bebbeyaz mantarlaşıyorlar.R.o  dediler aldım su filtresindende geçiyor.Eşlerin 15.yumurtası yine 2.günde güme gitti.Olsun her yolu deneyip saglam kanıtlar ve ölçülerle incelikleri not edip ben yazarım inşallah.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2007 11:58
Sunni   üretilen  yavrularda  büyüdüklerinde,   yavruya  bakmama   hatta   yumurtayı  bile  yellemeden  yedikleride   bir  var  sayım.    Bu  konunun   başka  yönü   diyebilirim.
 
 
Kemal   Bey  sizede   tavsiyem  Ms  si  biraz   daha  aşaya  çekmeniz  iyi  olucaktır.   130-150   ms  lerdede   denemeler   yapınız.   Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hayaldünyasıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 207
hayaldünyasıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2007 03:46
Kemal   Bey  sizede   tavsiyem  Ms  si  biraz   daha  aşaya  çekmeniz  iyi  olucaktır.   130-150   ms  lerdede   denemeler   yapınız.   Saygılarımla.
 
Hasan bey neyaptıysam cekemiyorum,en sonunda sumptaki zeolit' ide çıkarmayı düsünüyorum.Birde aklıma u.v takıldı onuda kapatıp takip edicem bakalım ne olacak.
 
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tezelhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/01/2005
İl: Edirne
Mesaj: 1012
tezelhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2007 22:28
Selamlar   Ms  si  düşürmeniz  için  osmos   olmalı.    Başka  türlü  sadece  işlenmiş   içme  suyu  kullanmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2007 23:32
Bahsedilen tekniği uygulayarak yavru alıp,büyüten birileri varmı site de?
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan öztamurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 954
hasan öztamurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 14:58
[QUOTE=SaNs]

Step 16:

Adim 16
On the second day of free swimming, add a tiny amount (VERY TINY) amount of NEWLY HATCHED baby brine shrimp (b.b.s.) with every feeding. Dont stop using the a.p.r. at this point. Continue performing step 15. a.p.r. shows grey bellies, b.b.s. shows pink bellies.

Serbest yüzdüklerinin ikinci gününde her yemleme zamanında yeni çıkmış b.b.s yeminden ver ama gerçekten çok az bir miktar olsun. A.p.r kullanmayı bırakma bu esnada. 15. adımı yapmaya devam et. A.p.r gri karın, b.b.s pembe karın gösterir.

[/QUOTE]
Arkadaşlar bu b.b.s ve A.p.r. nasıl bir yem türü bilen varmı saolun selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir