Yapay Göl


TribalÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 91
TribalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 16:23
Arkadaşım sazan balığı kızıl kanat kaptırga salabilirsin sakın israil sazanı amerikan levreği gibi istilacı balıklar salma israil sazanı çok değersiz ve tatsız bir balık amerikan levreği ise tadı güzeldir fakat diğer balık popülasyonunu olumsuz etkiler.Ama kesinlikle Türkiye suları haricinde yetişen yada Türkiye sularına sonradan giren bir türü salmayın buna çok dikkat edin.Hele koi japon gibi renkli sazansıları kesinlikle salmayın.Ayrıca eğer burası DSİ barajların biriyse zaten görevliler bu tarz göletlere yararlı tür olan sazanları salmaktalar yani o gölette balık olabilir.Haziranın 15de sazan avı yasağı kalkıyor eğer orada sazan varsa ve gölde bilinmiyorsa bir olta ile dehşet eğlenebilirsiniz:DBalıkçılar tarafından bilinen göllerimiz malesef katlediliyor.
Tribal2009-06-04 16:27:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadirhanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 485
kadirhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 20:36
Her su birikintisi gördüğünde oraya balık bırakma refleksi olan arkadaşlardan artık sıkıldım...

Bu forumda en az 10 defa bu konu tartışıldı. Defalarca insan müdahelelerinin doğa üzerinde tahribatının çok büyük olacağının sonucuna vardık.

Gölet de olsa bu alanların diğer su merkezleri ile bağlantısı mevcuttur. Sulama kanalıyla bile diğer habitatlar için tehlikeli türler taşınabilir. Bunu idrak edebiliyor musunuz?

Akvaryumda uzmansınızdır lafım yok, ama uzman olmadığınız bir konuda birbirinize gaz verip teşvik edici söylemlerde bulunmayın.

Bu forumda her konuya saygılıyımdır ama bu konuda değil kimse kusura bakmasın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir