yapay zemin yosunu


govel3Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 120
govel3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 20:23
arkadaşlar merhaba amerikan cichlid akvaryumumun tabanı için yapay yeşil yosunlar gördüm bunlardan alıp zemine döşesem nasıl olur yaprakların arasından giren pislikler bana sorun yaratır mı yoksa bunu çöpçü veya vatozla çözebilir miyim? ayrıca java moss tarzı kayalara tutunan bitkilerden koysam balıklarım onlara zarar verir mi? teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2007 20:31
Cichlid türleri ile çöpçü olmaz. Olsa olsa canlı yem olur. Bunun haricinde araya giren pislikler muhtemelen sorun olacaktır diye düşünüyorum. Yani en azından hadi artık yemleri vatozlar halletse bile balıkların pislikleri bu sefer sorun olur.

Bunun haricinde java moss unda sağlıklı bir şekilde gelişebileceğine ihtimal vermiyorum açıkcası. Eğer akvaryumunuzda bitki istiyorsanız yani yeşillik ozaman anubias gibi kalın yapraklı bitkileri düşünmelisiniz. Bende malawi cichlid lerinden oluşan bir akvaryum ve akvaryumumda 4 kök anubias var. İlk başlarda balıklarım yeni sürgünlerini yiyorlardı fakat düzenli besleme ile bunun önüne geçtim. Bitkilerim ve balıklarım uyum içinde sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir