YAPILAN ELEKTİRİK KESİNTİSİ VE KOCAMAN Bİ


olcayaksuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1494
olcayaksuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 00:09

Mustafa abi;bende balıklarımı bazen kasıtlı,bazende kazara erken kusturduğum için,kuluçkalık kullanıyorum.Kuluçkalık kullanma süreçlerimde zaman zaman oluşan elektirik kesintileri yüzünden inan belki binlerce yavru kaybım olmuştur.Benim evimde şuan tam sistem ups var.Bu şekilde kesintiler yüzünden kaybım tamamen 0 lara indi.

 
-- Benim alfa erkekte aynı seninki gibi Smile
Aynı gün içinde 5-6 dişiyi döllediği oluyor.
 
( ama seninkinden bir farkla benim erkek 4,5 yaşında ve 24,5 cm cetvel ölçümü Big%20smile)
 
Neyse konuya dönersek,kısacası olay şu; Eğer biz bu işi yapıyorsak,bu hobiyi en güzel şekilde yaşamak istiyorsak,ozaman biraz paramıza kıyıp,bu canlıların yaşaması için gereken tüm tedbirleri almak zorundayız.Bu gerek ups,gerek şarzlı motorlar,gerekse jenaratör..Herkesin kendine uygun ihtiyacı ölçüsünde kendine bir tedbir alması gerektiğini düşünüyorum.Yoksa bugün Ercan abinin,geçmiştede bizlerin başına geldiği gibi bu acı kayıplarla yüzyüze gelmek işten bile değil.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 00:30
Arkadaşlar bu acıyı maalesef sadece ben yaşamamışım.Birkaç arkadaşımızda maalesef toplu ölümler olmuş.Sabah kalktıklarında farkına varmışlar.Benim yazımdan sonra meselenin elektirik kesintisi yüzünden olduğunu anlamışlar.Bazı arkadaşlar tenkit ediyor,nitrat patması olmuş ,su çok kirli.Sirkilasyon olmayınca sıcaklık artmış,ben farkına vardığımda yarısı ölmüştü.Şebeke suyu kllorlu idi.
Birde şoka giriyorsun.Elim ayağım birbirine dolandı.Akvaryumdan onları çıkartırken yüreğim parça parça oldu.
Tekrar ediyorum:2008 yılında çağ dışı uygulama yapanlara YUH olsun.
Mustafa bey sizede geçmiş olsun.
Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.AMAN DİKKAT EDİN TEDBİRİNİZİ ALIN.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhun93Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Konya
Mesaj: 326
orhun93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 00:42
benimde 150 tane imparator ngara yavrum öldü.Bide discusa geçiyordum. Neyseki  henüz discus almamıştım çok şükür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 00:52
[QUOTE=Semihsungur]

Geçmiş olsun, inanın balıkların ölmüş hallerini görmek beni de garip bir duyguya sevketti. Ben de geçen sene yeni akvaryum kurduğumda 21 damızlığımı kaybetmiştim.

Dün, bizim apartmanın tıkanan kanalizasyonunu açmak için getirilen kepçe, sabah saatlerinde elektrik hattını kopartmış ve ben de gece çok geç yattığım için 3 (15:00) civarı uyandım ve bir gün önce kusturduğum dişiden çıkan 200 civarı keseli yavrunun kuluçkalıkta hareketsiz durduğunu gördüm. Bir umut diye şarjlı hava motorunu bağladım ama ne yazık ki 150 civarı kayıp var. Elektrikler yaklaşık 6 saat kadar kesik kaldı. 375, 250 ve 135 litrelik akvaryumlarımdan sadece 375 litrelik (125x50x60) mobilyalı olanda şarjlı hava motoru var, diğerlerinde yok. Akvaryumlar büyük ve balık sayısı fazla olmadığı için diğerlerinde hiç bir sorun olmadı ancak kuluçkalık-yavruluk olarak kullandığım 35 cm lik tanktaki keseli yavrular gitti ne yazık ki. Çok üzücü bir durum. Size de tekrar geçmiş olsun.
Benim kuluçkalık işte bu:







Bu kuluçkalıktakilerden 150 kadarı artık yok...
[/QUOTE]
 
 
 
Sağlık olsun Mustafa abi.Bilmiyorum arkadaşlar önceden önlem almak bu konuyu buraya açıpda dert yanmakdan daha iyidir diye düşünüyorum. Bazen dergilere falan bakıyorum ufak upslerin satışını görüyorum arkadaşımın teki almış 4 akvaryuma hava basacak kadar bir motor takıp elektrik sistemini denemiş ve tam 11 saat dayanmış bence biraz araştırma yaparsanız siz hobiciler çok uygun fiyatlara güzel aletler bulup balıklarınızı kurtarabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

QmerÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2008
İl: Aydin
Mesaj: 56
QmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 00:59

Bunu gibi ve diğer başka sebeplerden dolayı balıklarını yada herhangi bir canlısını kaybeden herkes "BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN" çok üzücü bir durum...........


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

olcayaksuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1494
olcayaksuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 01:02
Ercan abi;emin ol bu senin hatan değil.! Bu hata, hatta ayıp,bu çağda bu zihniyetin bize yaşatmak zorunda kıldıran bizi yönetenerin ayıbı.Hadi biz ölen canlılarımızın hesabını,aynı zamnada sabahlara kadar çektiğimiz çabaların hesabını dile getiriyoruz.Birde bu işin mali boyutu var.!!!!Bi düşünsene abi,aylık milyarlarca dolarlık bir cirosu olan bir fabrikanın,bir günlük üretim kaybının ne boyutlara ulaşabileceğini?Gerçi o tip büyük fabrikaların kendine göre bir jenaratör sistemi vardır ama onun gibi üretim yapan binlerce küçük esnafın ( bu sisteme sahip olamayanların ) toplam iş kaybını üst üste vurursan gene milyarlaca dolar eder . Sonuçta toplum olarak biz devletimize karşı tüm mesuluyetlerimizi yerine getiriyoruz.Ama karşılığında aldığımız maalesef kocaman bi kazık.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir