Yapışık lepisteslerim?


SuLeYMaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 876
SuLeYMaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 23:24
Engin bey ani ısı yükselmesi ve bu ısının değişiminin uzun süreli olması erken doğuma neden olur. Zamanından erken doğan lepistesler de yapışık doğum görülmesi doğaldır. Erken doğan lepisteslerin büyük bir bölümü yaşayamazlar. Nadir de olsa kalan bir kısmı yaşamını sürdürebilmektedir.

Ani ısı değişimini şu şekilde bir örnek le açıklayayım. Lepistes akvaryumunuzda ısını 22 derece olduğunu varsayarsak bu ısıyı 26 ve ya 28 dereceye çıkartırsanız 2 saat içinde son günleri yakın olan hamile lepistes erken doğum yapacaktır. Bu erken doğum sonrasında da balıklar genelde yapışık doğarlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2009 10:01

Süleyman bey benim kafamı karıştıranda bu işte.Bilimsel olarak yapışık doğum yumurtanın ilk bir kaç gün içinde değilde sonraki günlerde bölünmesinden kaynaklanıyor.Buda yavrunun doğumdan çok önce zaten yapışık geliştiğini gösteriyor.İşte karmaşa burda.Ben yavruları asla yavruluğa koymadığım için belki doğumdaki hataları göremiyorum.Balıklar bitkilerin içinden çıkmaya başladığında aşşağı yukarı 1 haftalık olmuş oluyor.Kayıpları hiç görmüyorum yani.

Benim yazdığım yapışık yavru doğma olayı memeliler için geçerli.Balıklarda bu durum sizin dediğiniz gibimi oluyor yoksa benim yazdığım gibimi onu bende bilmiyorumBig%20smile.Ama 20 yıldan fazladır lepistes besliyorum ve gen havuzu daraldıkça çok sağlıksız balıklar doğmaya başlıyor bunu iyi biliyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

buldokÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 61
buldokÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 03:47

Akraba evliliği bence erkek balıkları deiştirmenizi öneririm yada dişileri.

saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir