Yaşar KOÇ -- Yunus KOÇ


ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 12:26
Şikayetin Nedeni:
Şikayet Edilen Kişi / Firmadan Alınan Cevap:

Olayın Detayları: 
 

Herkese merhabalar.

 

Bu konuyu yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım ama uğradığım ve yaşadığım sıkıntıları başkalarının da yaşamaması için bu konuyu açma gereği duydum.

 

 

Bundan 2 ay  kadar önce L144 Longfin damızlık almaya karar verdim ilanlara bakarken YAŞAR KOÇ kullanıcı adlı şahsın ilanını görüp kendisi ile irtibat kurdum. Kendisine öm atarak numaramı bıraktım beni arayabilirse balıklar hakkında görüşmek istediğimi söyledim NOT:  BU DÖNEMDE HASTANEDE YATIYORDUM . Öm den yaklaşık 1 saat sonra bi telefon geldi arayan YAŞAR KOÇ’ un oğlu YUNUS KOÇ tu. Merhabalaşma faslından sonra konu balıklara geldi. YUNUS BEY balıkların boylarının 9/10 cm olduğunu 2 çif t olduğunu söyledi ve BURAYA DİKKAT : iki dişininde  yumurta toplaya başladığını ancak bir dişinin diğerine göre daha az yumurta topladığını söyledi. Bende iki çiftide görüp öyle karar vermek istediğimi söyledim. Bunun üzerine YUNUS bey evinin müsait olmadığını ancak balıkları kapının önüne indirebileceğini söyledi bende balıkları yerinde görsem daha iyi dedim ama maalesef evinde misafirleri olduğunu bunun mümkün olmayacağını yineledi ( Kendisi bana istersem balıkları yerinde görebileceğimi hatta yavrularını dahi görebileceğimi söylemesine rağmen iş ciddiye binince  balıkları yerinde göremeyeceğimi söyledi. Meğer bi sebebi varmış). Bende bunun üzerine kararsız olduğumu belirttim. Bunun  üzerine bana iki çiftten şuan ilanında olan ve  yumurta toplayan  dişiyi önerdi bende yinede kararsız olduğumu belirttim. Ve  her iki çiftide görmek istediğimi yineledim. Bunun üzerine bir buluşma yeri ve saati belirledik son telefon konuşmamızda kendisi iki çiftide getireceğini söyledi bende bunun üzerine teşekkür edip ekledim anlaştığımız miktar üzerinden 50 lirasının eksik olduğunu bunun sorun olup olmayacağını sorun olacaksa balıkların kalabileceğini belirttim. YUNUS bey bunun önemli olmadığını daha sonra verebileceğimi söyledi ve sözleştiğimiz gibi buluşma yerine gittim. Sağ olsun iki çiftide getirmiş yanlarında 2adette yavru getirmiş hediye. Ben iki çiftede baktım ama kendisine vatozdan anlamadığımı da belirttim. Daha sonra iki çiftinde dişilerinin  (YUNUS BEYİN söylemi üzerine ) yumurta topladığını hatta şuan bendeki çiftin dişisinin yeni yavru verdiğini ve yeni yumurta toplamaya başladığını söylemesi üzerine  Yunus BEYİN önerdiği çifti ( BURAY DİKKAT ÇİFTLERDEN BİRİ DİĞERİNE GÖRE UFAKI)  bende  (tekrar belirtiyorum Yunus beyin söylemelerine göre)çiftlerin şartlarının eşit olduğunu  İki dişinin de yumurta toplamaya başladığını düşünerek ve doğal olarak büyük olan çifti seçtim parasını anlaştığımız para üzerinden 50 tl eksik verip kalan kısmıda en kısa sürede kendisine ödeyeceğimi belirttim. Kendisi sağ olsun sorun olmadığını söyledi ben defalarca tekrarladım bu gibi durumlardan tedirgin olduğumu ve enkısa sürede ödeyeceğimi söyledim hiç soru olmadığını ancak en geç 2 ay içerisinde ödersem iyi olacağını belirtti.Bende hesap numaranız bende var en kısa sürede paraya yatırıp size haber vereceğim dedim.Bu Kısmı aklınızda tutun.

 

Balıkları aldım eve geldim alıştırma işlemleri vs balıkları tanka naklettim. Bi kaç gün sonra balıkların hem yapı hem görsel olarak ( Bıyık vs ) neredeyse aynı olduğunu fark ettim ve kendisine öm ile bu balıklardan hangisinin erkek olduğunu sordum cevap vermedi bi kez daha sordum yine cevap vermedi  daha sonra telefonla kendisi ile irtibat kurup dedim ki bu balıklardan hangisi erkek

YUNUS BEY’ in verdiği cevap : Erkek belli zaten bıyıkları vs var buluştuğumuzda size dişi olanı söylemiştim dedi .

bende iki balığında aynı olduğunu söyledim Yunus beyde nasıl olur ikisidemi aynı diye bir cevap verdi. Bende evet dedim.

( Bu cevabından  verdiği balıkların nasıl olduğunu dahi bilmediği net olarak anlaşılıyor.)

 

 

Daha sonra foruma konu açarak balıkların cinsiyetini bu işe gönül vermiş  yıllarca forum tarafından vatoz besleyen kişiler olarak bilinen Ağabeylerimden kardeşlerimden yardım istedim sağ olsunlar yardımlarını gerek ömden gerekse konuya yazarak  esirgemediler ve Konuya yorumda bulundular. Konuya yapılan yorumların geneli ve kesinlik kazanmış yorumlar balıkların 2 erkek olduğuna yönelikti. Bende Yunus beye durumu anlattım. Elinde bulunan ve ilanda olan bana buluşma yerine getirdiği diğer çiftle bendeki çifti değiştirmek istediğimi söyledim tamam dedi. Bunun üzerine ben foruma balıkların anüs vent fotolarınıda koydum. Bu fotolardan sonra  forumda yorumlar balıkların 1e1d olabileceği yönünde olunca kendisine bi öm daha attım. Dedimki balıkların 1e1d olabileceği de söyleniyor biz buluşmayı erteleyelim yarına kadar bekleyim yarın durum muhtemelen netleşir ertesi günde duruma göre haberleşiriz. Bu öm emden yaklaşık 1 saat sonra kendisine bi öm daha atarak dedimki Üstad balıkların erkek olduğu yönünde yorumlar arttı bu şekilde benim aklımda soru işareti kalacak (verdiğimde benim için hiç azımsanmayacak para değil bu arada) biz en iyisi çifti değiştirelim yarın 5 gibi uygunsan dedim. Kendisi forumda olmadığı için akşam cevap vermiş bende mesai saatleri dışında forumda değilim attığı öm yi sabah gördüm bundan sonrasını size ömlerle aktaracağım.

 

 

TAKDİR SİZ DEĞERLİ ÜYELERİNDİR:

 

 

 

MESAJLAR SON MESAJDAN İLK MESAJA  DOĞRU İLERLEMKETEDİR. İLK MESAJ EN ALTTAKİDİR. ÖMLERİ OKUMAYA EN ALLTAKİ MESAJDAN BAŞLAYINIZ.

 

 

Benim mesajım. Elindeki kozu iyi kullanıyorsun. Tamam kardeş akşam getir balığımı al paranı tamam uzatmaya gerek yok.

YNUS BEY:haddimi aştığım yok haddimi sizden öğrenecekte değilim siz kimsiniz pardon da bu işler yaşa bakmaz başa bakar siz sadece yazdığınızı okuyorsunuz dediğiniz dediğinizi bile tutmuyor

Bunu siz yazdınız....

Topluyor diyorsanız bir kesinlik vardır. Siz bana buluşma anına kadar hiç bir zaman balığın yeni yavru verdiğini söylemediniz hatta orda bile tam olarak bunu söylemediniz
Bunu da siz yazmışsınız....

Arkadaşlar balıkların cinsiyetleri sizce nedir. 1e1d  ve ilk yavrularını verdiler diye aldım balıkları. Yani Aldığım kişi bu şekilde söyledi. Ama ben teredütte kaldım sizce balıkların NET olarak cinsiyetleri nedir?

Eğer böyle konuşmaya devam ederseniz size açık bir şekilde söylüyorum size balık falan veremem saygı hoşgörü de bir yere kadardır siz onu aşıyorsunuz 

 

Bu measjında altı çizili kısma dikkat ederseniz ne yapmaya çalıştığı net anlaşılıyor sanırım.

 

 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 11:51

BEN : Söylemlerinize dikkat edin haddinizi aşmayın uydurmak vs yaşınız bende küçük dikkatli konuşun. Bunu siz söylediniz Yavru verdi dediniz YUMURTA TOPLADIDA DEDİNİZ. Ayrıca dikkat edin böyle dedi diye aldım demişim.Haziran sonu temmuz başını bekleyecek durumum yok neden bekleyecekmişi ki Allah aşkına paramla rezillik çekecem. Uzatmaya gerek yok hocam akşam 6da migrosun önünde buluşuruz.Dediğiniz gibi bi dişi getirisiniz bende 50 liranızı veririm siz sağ ben selamet.


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 11:47

YUNUS BEY : yavru verdiğini söylemediysen peki bunu nereden uydurdunuz ?

Arkadaşlar balıkların cinsiyetleri sizce nedir. 1e1d  ve ilk yavrularını verdiler diye aldım balıkları. Yani Aldığım kişi bu şekilde söyledi. Ama ben teredütte kaldım sizce balıkların NET olarak cinsiyetleri nedir?

Birde size verdiğim söz ne zaman içindi onuda bir dile getirirmisiniz ? Haziranın sonu Temmuzun başı içindi diye söyledik onu değilmi

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 11:39

BEN: Yanlışsınız nerde y6anlışsınız biliyormusunuz siz bana net konuştunuz dedinizki 2 dişide yumurta topluyor ama biri biraz daha fazla bu bir ihtimal değil açık ve aleni netlik ve gerçektir. İhtimal belki topluyordur yada toplayabilir demenizle olurdu Topluyor diyorsanız bir kesinlik vardır. Siz bana buluşma anına kadar hiç bir zaman balığın yeni yavru verdiğini söylemediniz hatta orda bile tam olarak bunu söylemediniz. Siz bana iki çiftinde 1e1d olduğunu 2 dişininde yumurta topladığını söylerseniz ve 1 çift diğerinden daha iri durumda ise ben tabiki şartları eşit olduğunu düşünerek daha iri olan çifti seçerim sizin dediğiniz çifti değil yani söylemey çalıştığım sizin söylediğiniz çifti almak zorunda değildim anlatabilmişimdir umarım.

AKAŞAM PARANIZI VERECEĞİM SAAT  6 da MİGORSUN ÖNÜNDE OLACAĞIM. Kesin olarak konuştuğunuz gibi Yumurta tyoplamış dişi getirirseniz.

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 11:33

YUNUS BEY : ihtimalden bahsediyorsunuz kesin bişe dediniz mi? o balık yumurta topluyor demedim yeni yavru verdi yeni yeni toparlanıyor karnı dedim
BENİM NOT : ÇOK AÇIK NET YALAN SÖYLÜYOR. ÇÜNKİ KAÇ KEZ DEDİ HATIRLAMIYORUM AMA İKİ DİŞİNDE YUMURTA TOPLADIĞINI DEFALARCA SÖYLEDİ DEMKKİ BALIKLARI SATMAK İÇİNMİŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM . dişiler yavru verince karnı çekilir size neden yalan söyleyim onun karını düşünecek biri olsam size neden habersiz iki tane de yavru hediye edeyim yada neden balıkları elime almış getiriyorken geri dönüp diğer çiftide alıyım BENİM NOTUM :  ( BURDA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM İKİ ÇİFTİDE GETİRMESİ KONUSUNDA BAŞTA ANLAŞMIŞTIK BU KENDİ HATASI ) sonra sizi bekletmeyim diye taksiye bineyim hepsi sizinle iyi bir alışveriş gerçekleştirmek mennun olduğunuzu görmek için ama bu yaptıklarımın hepsi boşa bundan anlamadınız iki çiftin içinden istediğinizi seçtiniz hala sizi kandırdığımı dile getiriyorsunuz benim söylemem üzerine seçim yaptığınızı söylemişsiniz ben size diğer çifti almanızı defalarca dile getirdim ama dinlemediniz yanlışmıyım?

 

BENİM NOTUM: İLK DEFA BALIĞIN YUMURTA TOPLAYIP TOPLAMADIĞI KONUSUNDA BİR CEVAP VERDİ: BU CEVABIDA DİKKAT EDERSENİZ YUMURTA TOPLAMIŞ DİŞİ GETİRİN SİZİN DE BÖYLE Bİ SÖZÜNÜZ VARDI MESAJIMDAN SONRA VERMESİ MANİDARDIR.


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 11:15

BEN : Siz balıkları bana 1e1d d,ye verdiniz hatırlatırım DİŞİYİ YUMUTRA TOPLAYAN DİŞİ DİYE VERDİNİZ VE BEN BUNU SİZE ÖM İLE DEFALARCA SORDUM SİZ HİÇ BİRİNDE CEVAP VERMEDİNİZ. KALIDIKİ BALIĞIN ERKEK OLMA İJTİMALİ BİLE ÇOK YÜKSEK BIRAKIN YUMURTA TOPLAMAYI. Bende yalan olmaz demiştiniz hatırlatayım dedim.. geri bildirim işi benim bileceğim iş evet çünki alışveriş sonucunda yazmam gerekn bişey. Ama siz bana sattığınız balığı 1e1d diye satıp + yumurta toplayan dişi diye satıp sonrasında balıkların 2sininde erek ihtamil varken bana kalkıpta neyin iyiliğinden bahsediyorsunuz. balıkları ben seçtim evet ama SİZİN 1E1D ve YUMUTA TOPLAYAN DİŞİ demdniz üzerine bir seçimde bulundum banane diyemezssiniz çünki balıkları siz getirdiniz siz bunları söylediniz sizin söylemleriniz üzerinede bir seçim yaptım. Akşam getirin balığı paranızı vereceğim. Ama şunu net söylüyorum getirdiğiniz balığı DEDİĞİNİZ GİBİ YUMUTRA TOPLAMIŞ DİŞİ OLACAK ÇÜNKİ SİZDE BANA BU ŞEKİLDE Bİ SÖZDE BULUNDUNUZ.   

 

BENİM NOTUM : Bu son öm den sonra YUNUS beyin tavrı ve tutumuna dikkat edin değişikliği fark edeceksiniz. Yunus bey işi yokuşa sürüyor bende bu öm ile aynısını yapıyorum.

 

 

 

 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 11:08


YUNUS BEY : Peki Özgür Bey hatırlarsanız ilk başta bana geri bildirim rica ettiğimde ister yaparım ister yapmam bana kalmış orası diyordunuz değilmi şimdi ben size neden bir iyilik yapayım söylermisiniz kendi tavrınızı biraz ölçün değerlendirin ondan sonra karşı taraftan size karşı olan tutarını değerlendirin her seferinde paradan bahsetmişim mesajda güldürmeyin beni yazdığım bununla 2 oldu herşey karşılıklı iyi niyetle olur işiniz görülünce hadi eyvallah der gibiydiniz şimdi neden ben size yardımcı oluyum ki karşılıksız paranız ne zaman hazır olur o zaman hallederim sonuçta iki çiftin içinden seçerek aldınız umrumda bile olmayabilir ama ben size yardımcı olmaya çalışıyorsam bana karşı konuşmalarınız biraz çeki düzenli olmalı.

 

BENİM NOTUM :  Buradaki son cümlesinden de anlqaşılacağı gibi kendinin kaybedecek bişeyi olmadığını benim ona boyun bükmem gerektiğini çünki parayı alanın o kazığı yiyenin ben olduğumu eğer onun istediği gibi onunla konuşmazsam bu işin olmayacağını söylüyor. Yani AÇIK AÇIK tehdit ediyor

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 10:46


BEN : Bakın Yunus bey ben size dedimki 50 liranızı verecem. Ben size vermeyecem demedim ama beni sıkıştırmazssanız sevinriim dedim siz her mesajınızdan birinde 50tl den bahsediyorsunuz nerdeyse. Ben 500 tl verdim dedmedim şok olmanıza gerek yok sanırım siz mesajları yarım okuyorsunuz yada farklı yorumluyorsunuz. 500e 2 erkek almış gibi oldum dedim. Para yoksa sonra hallederiz flan demişssiniz bu işi bugün dediğiniz gibi halledelim. ben sizin paranızın üstüne yatacak adam değilim merak etmeyin …….. yi verdikten sonra 50 yide verririm ama siz beni sıkıştırıyorsunuz bu şekilde konuşmadık sizinle. Benim yerim yurdum belli demişiniz benimde çok şükür yerim yurdum belli bendede yalan olmaz hiç merak etmeyin. Akşam 6da migrosun önünde buluşuruz. uygunmudur.

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 10:41

YUNUS BEY : Ben 5 gibi gelcem eve migrosun orda 6-7 gibi buluşursak uygun olur yoldan gelicem başkası olsa bugün asla olmazdı ama sizle şunu çözsek iyi olur beni bu durum çok rahatsız etti çözelim kökten kurtulalım siz iki balığı birden ayrı ayrı paketleyip getirin ben orda size hangisinin erkek olduğunu gösteririm bu arada o kadar uğraştırıyorsunuz beni 500 lira para verdim falan demişsiniz mesajda okuyunca şaşırdım kalan 50 liramıda verirsiniz eğer para yoksa bunu başka bi zaman halledelim para olduğunda benim yerim yurdum belli bende yalan olmaz her zaman balıklarımın arkasındayım Özgür Bey umarım sizde beni anlarsınız herkes kendine düşen tarafı değilde karşısındakinide düşünmeli diye düşünüyorum benim sizi düşündüğüm gibi sizde beni düşünürseniz sevinirim saygılar iyi günler


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 03 Mayıs 2013 Saat 10:26

BEN : Yunus hocam tlf şarzı az her an bitebilir gerekirse burdan haberleşelim saat 3e kadar netteyim bugün ben. akşam 5 gibi buluşabiliriz migrosun önünde uygunmu sana

 

 

 

YUNUS BEY : Yeniden merhabalar Özgür Bey onu söyleyen kim bilmiyorum ama l144den anlıyorum diyorsa hiç birşey demiyorum dişi dediğim balığı yarın akşam 50 lira ile birlikte migrosun oraya getirin şimdi bir arkadaşımdan rica ettim bir dişi ayarladım o balıkta benim balığım verdiğim balığı rica ettim yok demedi sağolsun çünkü ben şimdiye kadar ismime leke kondurmadım kondurmamda herşeyi hakkıyla yaparım çok şükür yarın ben gündüzden sizi arıycam görüşmek üzere iyi akşamlar

 

BENİM NOTUM : BU kısmı yani 50 tlyi tekrar yazdığını görünce nevrim döndü.

 

NOT: Mesaj Kutum dolduğu için gönderdiğim mesajları sildiğimde Yunus beyin cevap verdiğim bu mesajın karşılığı olan benim mesajım yoktur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YUNUS BEY evet balıklardan yavru alındı haziranın sonunda yeniden görüşürüz dediğiniz gibi tamam kendinize iyi bakın iyi günler 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 11:06

BEN : Peki yunus bey dediğiniz gibi olsun. 2ay sonra Haziran Sonu gibi sizden haber bekliycem ben ohalde. Son bişey sorucam siz bendeki bu çiftin dişisinden YAvru aldınız değilmi ? Birde bu dişi yumurta topluyor demiştiniz doğrumu ?

BENİM NOTUM :  Sorduğum bu soruya cevap yine yok


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 11:04


YUNUS BEY : dişi erkekler daha seçilmedi hiç bir kaybınız olmaz bu kadar gözünüzde büyütmeyin çok iyi bir dişi ayırcam size şu 2 ayda birazcık boyları atılsın bıyıkları terlesin balıkların dişi erkek ayırt edilmeye başlansın ben size ulaşıcam

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 10:57

BEN : Ozaman şöyle yapalım Yunus bey siz bana altan gelen dişi olduğuna emin olduğunuz 1 adet balık verin 2 ay sonra bendeki balık dişi çıkarsa ben altan gelen balığı size iade edeyim. 2 Ayda balıklar oturmuş olur. Belki yavru alma şansım bile olur ama bu şekilde 2 ay her türlü masraf ve boşuna beklemiş olacağım. Yani 2ayın bana kaybı büyük olur Yunus bey. 2 Ay sonra alacağım balığı adapte edeceksin çift uyum sağlayacak vs bi 2ayda onu bekle etti 4 ay kayıp


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 10:53


YUNUS BEY : şuan elimde dişi yok olsa 2 ay sonra vereyim demiycem Özgür Bey balıkları geri iade alamam ama 2 aya kadar altdan gelen dişilerim var beklerseniz eğer balığım erkek çıkar derseniz size bir tane ondan verebilirim sizdeki balığı bana vermenizede gerek olmadan 

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 10:47


BEN : Biliyorum farkındayım üstad. Ben size balıkları geri iade edeyim madem öyle. Size balıkları verip 2 ay beklemek benim için zor olur açıkcası. Yada bana 1adet dişi verin ben balıkların birini size getireyim.

 

BENİM NOTUM: HEM BALIKLAR HEM PARAM  2 AY NİYE KENDİSİNDE DURSUNKİ: KENDİSİNİ TANIMAM ETMEM.

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 10:44

YUNUS BEY : Tamam o zaman balıkları bugün bana verin iki ay sonra gelip alın eğer ölürse kalırsa her türlü masrafı bana ayit 2 ay sonra bu yanındaki erkekmiş dersenizde size yanında altdan gelen bir dişi vereyim Özgür Bey eğer sizin bir öneriniz varsa söyleyin başka nasıl yardımcı olabilirim size gerçekten yardımcı olmaya çalışıyorum size


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 10:40

BEN: İyi niyetiniz için teşekkürler. Ancak ya 2 ay içerisinde balıklara bi sıkıntı olursa ne olacak Üstad buda bi risk benim için ama şuan sorunu çözersek her türlü riski ben almış olurum.


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 10:37


YUNUS BEY : Özgür Bey sizi aradım ulaşamadım daha sonra beni aradığınız numarayı aradım babanız çıktı sizinde evde olmadığınızı söyledi herneyse ben size aradım ulaşamadım benimde işlerim yoğun bugün yeniden şehir dışına çıkıyorum 2 ay kadar besleyin eğer erkek çıktı derseniz size altdan gelen bir dişi verebilirim extradan hatta sizdeki balıkta sizde kalsın hiç sorun değil kafanıza hiç birşey takılmasın ben balığımın arkasındayım 

 

BENİM NOTUM : Bu ömde benim attığım ömdeki çoğu şeye yine cevap yok dikkat ederseniz.

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 30 Nisan 2013 Saat 09:12


BEN : Üstad bugün bu işi çözelim senden ricam. Siz bana bu çiftten yavru aldığınızı söylemiştiniz. hatta bu çiftin dişisininde karnının dolduğunu en azından diğer dişiye göre az doluolduğunu söylemiştiniz. Eğer öyle olsaydı bariz belli olması gerekirdi şimdiye dek ama öyle bişey yok. Yani karnı dolu dediğiniz dişi dediğiniz balık ortada yok. Telefonda size dedimki bunların hangisi dişi siz dedinizki erkeğin bıyıkları var bende dedimki bunların ikiside aynı siz nasıl olur dediniz nasıl aymnılar. Şimdi bunlardan sonra bana diyorsunuzki İÇİNİZ RAHAT OLSUN BALIKLAR 1E1D siz benim yerimde olsanız naparsınız yada ne düşünürsünüz bu durumda.

 


Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 29 Nisan 2013 Saat 19:59


YUNUS BEY : Sizin aklınızı epey karışmış dün gece deseydiniz çifti değiştirebilirdik bi tamam dediniz bi sonra dediniz ama malesef elimdeki çift satıldı aradım size ulaşamadım balıklarınız dişi ve erkektir kafanıza takılmasın içiniz rahat olsun

-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 29 Nisan 2013 Saat 10:43

BEN : üstad tekrar slm şimdi balıkların anüs vent koydum 1e1d dediler çarşambaya kadar sanırım olay netleşir çarşamba tatil zaten yarına kadar bekleyelim net bi sonuç çıkar diye umut ediyorum yarına kadar olmadı çarşmba buluşuruz.


-- Önceki Mesaj --
Gönderen : yaşarkoç
Gönderen : 29 Nisan 2013 Saat 01:18

YUNUS BEY : Ankaraya yeni geldim size verdiğimiz balıklar 1dişi 1 erkektir ama aklınızda yine soru işareti kalmasın balıkları değiştirelim değiştirirkende şu geri kalan kısmı verirsiniz siz hazır olduğunuz zaman haber verin ikimiz içinde uygun bir saatte buluşalım

 

BENİM NOTUM : Oysa KALAN KISIM İÇİN BANA 2 AY MÜSAADE ETMİŞTİ AMA İŞ BU NOKTAYA GELİNCE İŞİN BU KISMINI KULLANMAYI YEĞLEDİ.

  
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : ÖZGÜR İNCE
Gönderen : 28 Nisan 2013 Saat 13:56

 

 

İLK MESAJ  ÜSTAD ANKARADIMISN: GELİNCE HABER VER.ŞU İŞİ HALLEDELİM GİBİ Bİ ÖM ATTIM KENDİSİNDE VARSA BURAYA EKLEYEBİLİR O ÖM Yİ BEN SİLMİŞİM SANIRIM YOK BENDE.

 

Bu olaydan yaklaşık 2 ay sonra YUNUS KOÇ

http://www.akvaryum.com/Forum/l144_longfin_blue_eye_besleyenler_k696758.asp  linkini verdiğim konuyu açmıştır bende konuya dahil olarak aklımdaki bi soruyu kendisine hiçbir imada bulunmadan yönelttim. Yazdığım mesajı okursanız bunu sizde göreceksiniz. Benim yazdığım bu mesaj onu  ne kadar sıkıntıya sokmuş ki önce şu öm yi bana atmış yetinmeyip bide telefonla arayarak aynı şekilde konuşmuştur.

 “Özgür Bey sizinle hiç bir şekilde muhabbete girmek istemiyorum benim paylaşımlarıma katılımda bulunmayın karakterinizi çözdüm sizin eğer daha ileri giderseniz hiç iyi şeyler çıkarmazsınız meydana onun için Allaha yakın bana uzak olun haddinizi çoktan aştınız sizinle hiç bir şekilde tartışmayada girmek istemiyorum bu mesaja bile cevap vermeyin sinirlerimi geriyorsunuz bilginize doğacak olanlardan sonra mesuliyet kabul etmem işinizi gücünüze bakın.”

 

 

Bende kendisine aynı dille cevap verdim bu sabah    YUNUS BEYE ATTIĞIM ÖM: Sen kimsinki beni tehdit edeceksin. Haddimi aşmışım hadsizlikte bayrak sallayarak gezen adam bana bunu söyleyecek cüreti nerden buluyor bilmiyorum. Millete damızlık diye kakalayacaksın damızlık altı balığı sonra konu açaçacaksın biz müdahil oluncada zoruna gidecek dönüp üste bide tehdit edeceksin cürmünü göreyim hadi. Ben her konuya mesaj yazarım her ömye cevap veririm buna karışabilecek son kişi bile değilsiniz. Telefon açacaksınız lanlı lunlu konuşacaksınız tehdt edeceksiniz sonra beni delirteceksiniz ben küfür edincede zorunuza gidecek yok öyle yağma. iş uzayacağı kadar uzadı bakalım kim koparacak görelim.

 

Bu ömden sonra Aramızda geçen Telefon konuşması:

 

Ama asıl mevzu beni telefonla arayarak (15.06.2013) kendisinin açtığı hiç bi konuya dahil olmamamı istedi bende kendisine buna siz değil ben karar veriririm dedim bunun üzerine ortam gerildi bana ben seninle muhatap olmak istemiyorum dedi bende muhatap olmak istemiyorsa millete damızlık diye d. Altı balık satmayacaksın dedim. Yunus bey de kime satmışım dedi Bende adam sana geri bildirimde bulunmuş dedim. Odaa senin gibi biri işde dedi bunun üzerine bende herkes yanlış sen doğrusun herkes hatalı sen sütten çıkma ak kaşıksın dedim. YUNUS Beyde ayneb şu tabiri kullanarak GETİR LAN BALIĞIMI SENİ Bİ PUNDONA DÜŞÜÜRÜRÜM OZMAN GÖRÜRSÜN SEN dedi bende lanlı lunlu kanuş beni tehdit etme deli etme dedim YUNUS BEY Yine aynı sözleri tekrarlayınca bende açtım ağzımı yumdum gözümü.

 

Karar sizlerin



Geri bildirim yapmıştım kendisine bu sabah oda bana yappmış ruh hastası diye asıl ruh hastası kendisidir. İnsnalara iyi görünüp asıl yüzünü göstermeyecek derecede ruh hastasıdır. 2aydır beni rahatsız ediyor diye yazmış ben maaşımın yarısından fazlasını verdiğim bi balıkta kandırıldıysam 2ayda 12ayda rahatsız ederim ben yine öm atmışım başkası olsaydı çok daha farklı  olurdu veya konuşurdu. 
 
Bu arada arkadaşlar unuttuğumu bişeyi eklemek isterim bu şahsa balıkları geri iade etmek istedim paramı ver al balıkları dedim defalarca bana her seferinde geri almam dedi. Nedenini daha sonra anladım d.altı balığı bidaha kime 500e satacak öyleya
ÖZGÜR İNCE2013-06-18 11:25:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 12:59
Özgür Bey öncelikle geçmiş olsun. Benim Yunus Beyin ilanındaki fotoğrafta gördüğüm balıklar damızlık gibiydi ama sizin tanıtımınızdaki balıkların damızlıkla uzaktan yakından alakası yok. Keşke almadan önce biraz araştırsaydınız bu balıkları. En azından bu balığı bilen birileriyle bakmaya gitseydiniz.Sizin tanıtımdaki erkek L144ün bıyıkları daha yeni yeni çıkıyor ben öyle gördüm. Yani o balık en fazla 7-8 aylıktır.Bu balıklar 1 yaşından sonra yavru verir. İstisnalar olabilir ancak geneli bu yaşta yavru verir.Bu balıklara 550tl gerçekten çok büyük bir rakam bana göre. 

Birde sizin ilanınızda da balığa damızlık yazdığınızı gördüm. Size damızlık denmiş olabilir ancak şahsi kannatim damızlık değiller. 

Bu sizin damızlık olarak aldığınız erkek l144 longfin

Bunlarda benim damızlık altı balıklarım


Bıyıklarının boylarına bakabilirsiniz. Benim balıklarım yaklaşık 10 aylıklar.


Umarım maddi zararınız karşılanır ve bu güzel balıkları beslemeye devam edersiniz.
HAKAN EFE2013-06-17 13:01:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga KabaşÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 269
Tolga KabaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 13:20
                  Öncelikle konuyu son harfine kadar okuduğumu ve bahsi geçen kişileri tanımadığımadığımı belirtmek isterim,son zamanlarda bu tür konularda bir artış var gibi bu yüzden yorum yapmak istedim.

                  Özgür Bey geçmiş olsun,Hakan Bey'e almaya bilen biriyle gitseniz kısmındaki yorumuna katılıyoum,zira para ve emek kaybetmek hoş olmaz kimse için diye düşünüyorum ayrıca burada cevap hakkı olan Yunus Bey'in de bu şekilde gündeme gelmek istemeyeceğinden de eminim,ortada bir mağduriyet var gibi,bu yüzden Yunus Bey'in cevabı çok önem arzediyor,onun cevabından sonra kişisel fikrimi dahil etmek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akarsanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1069,3[/B]
Kayıt: 26/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1436
akarsanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 13:44
Her kim olursa olsun (istisnalar dışında olan kişilerde var)balığım süper f0 vs vs densede görerek alınmalı balıkdan anlamıyorsa mutlaka bilen biriyle girmesi gerekir.Malesef bu tip durumlarla sık sık karşılaşmaya başladık .Size söylediğiniz kadarıyla müsait değil ev demiş keşke daha sonra almayı tercih etmiş olsaydınız.Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda durum düzelir. akarsan2013-06-17 13:49:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 14:53
Benim tek hatam yanımda anlayan biri ile gitmemiş olmam ve bu balıktan anlmadığımı kendisinie defaatle söylediğim halde balıkların damızlık olduğunu ve yavru verecek boyda olduklarını söylemesi. Ancak takdir edersinizki herkes yanında biri ile balık almaya gitmiyor her balık almaya giderken birini arayacak olursak kimseye güvenimiz kalmaz. Ben iyi niyetli ve dürüst biri olarak gördüğüm için söyledikleri inandırıcı geldi ama aynısını KAALPS nikli beyede yapmış olduğunu görünce herşey kafamda daha net oturmaya başladı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:00
Arkadaşım bence senin tek hatan satıcı arkadaşın geri dönüş mesajlarına bakmamış olman ya hiç bir şey yazmıyor yada sadece satıcı yada anlamıyor bu işten. Sürekli olarak alıp satan hobici değildir. Forumda bu işi yapan ilgili arkadaşlardan alış veriş yapmanı öneririm. Birde bakmadan beslemeden iyice irdelemeden balık alınmaz, damızlık HİÇ alınmaz. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:01
[QUOTE=akarsan] Her kim olursa olsun (istisnalar dışında olan kişilerde var)balığım süper f0 vs vs densede görerek alınmalı balıkdan anlamıyorsa mutlaka bilen biriyle girmesi gerekir.Malesef bu tip durumlarla sık sık karşılaşmaya başladık .Size söylediğiniz kadarıyla müsait değil ev demiş keşke daha sonra almayı tercih etmiş olsaydınız.Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda durum düzelir. [/QUOTE]
Konuşmalarından ve davaranışlarında hiç böyle bi sonuçla karşılamayacağımı düşünerek kabul ettim. Ben bilseydim bu şekilde bi sonuçla karşılaşacağımı bırakın ortak noktadan evinden dahi görerek almazdım zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:20
Neyse bir musibet bin nasihatten iyidir. Ders olsun hepimize tekrar hatırladık dikkatli olmamız gerektiğini.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:35
Bende tanıtımıma bakarsanız balıklarımı istanbul'dan hiç tanımadığım görmediğim bir abimden aldım. Sadece tanıtım videolarını gördüm balıkların. Ancak kendisi balık fotoğraflarının yanına satılıktır yazmamıştır veya telefon numarası iliştirmemiştir reklam yapmamıştır anlıyacağınız. Yaşar Bey bu işi ticaret amaçlı yapıyor. İsim belirterek konuyu kişiselleştirmeyeceğim ancak bu tarz tanıtım ve ilanlara fazla itibar edilmemeli balıklar hobicilerden veyahut güvenilir petshoplardan alınmalı diye düşünüyorum. 

Zaten bu işi hobi amaçlı yapan birinin elinde o kadar fazla aynı türden damızlık veya damızlık altı balık olmaz. 

Ayriyetten şunuda unutmamak gerekir. Damızlık yavru veren bir balığı eğer hobici satıyorsa zaten onun yumurta tutmasından erkeğin bakmasına kadar herşeyi genelde fotoğraflar yada videoya kaydeder. Sizde gönül rahatlığı ile alışveriş yaparsınız. Ben daha yavru almamama rağmen vatozlarımın benden fazla fotoğrafı var diyebilirim. Bunu bir delil olarak çekmiyorum kendim istediğim için çekiyorum yanlış anlaşılmasın.

Sonuç olarak bu balıklar sağlıklı balıklar ancak 550tl eder mi orası sizle Yaşar Bey arasında olan bir mesele. Bana sorarsanız  değerleri 200-250tl. Umarım Yaşar Bey'de balıkların damızlık olmadıklarını kabul eder ve aranızda anlaşırsınız.
HAKAN EFE2013-06-17 15:36:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:38
İşte bunlar hep ticaret mantığıyla oluyor. Malesef alanda satanda artık işi ticari boyuta getirmiş hobici olayı kalmamış. Sonuçta biz buraya ticari üye olarak kayıt olmadık vergi kira maaş gibi giderler yok tabiri caizze merdiven altı üretim kusura bakmayın ama hiç kimseye güvenmem. Diyeceksiniz petshoplar pahalı satıyor haklısınız ama en azından böyle sorunlarla karşılaşınca karşınızda ünvanı olan bir şirket oluyor hukuki yolunuz oluyor. Vatozları kaça aldınız bilmiyorum ama 1e 1d çift l144 longfini pahalı denilen akvaryumcu bile 250 liraya satıyor gözümle görüp aldığım fiyattır. Ayrıca bu ticari yönü fazlaca büyümüş olan vatozlar ve tropheusların sadece üretim amaçlı beslenip satılmasına karşıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:40
[QUOTE=Reinhard]İşte bunlar hep ticaret mantığıyla oluyor. Malesef alanda satanda artık işi ticari boyuta getirmiş hobici olayı kalmamış. Sonuçta biz buraya ticari üye olarak kayıt olmadık vergi kira maaş gibi giderler yok tabiri caizze merdiven altı üretim kusura bakmayın ama hiç kimseye güvenmem. Diyeceksiniz petshoplar pahalı satıyor haklısınız ama en azından böyle sorunlarla karşılaşınca karşınızda ünvanı olan bir şirket oluyor hukuki yolunuz oluyor. Vatozları kaça aldınız bilmiyorum ama 1e 1d çift l144 longfini pahalı denilen akvaryumcu bile 250 liraya satıyor gözümle görüp aldığım fiyattır. Ayrıca bu ticari yönü fazlaca büyümüş olan vatozlar ve tropheusların sadece üretim amaçlı beslenip satılmasına karşıyım. [/QUOTE]
 
"Malesef alanda satanda artık işi ticari boyuta getirmiş hobici olayı kalmamış."
 
Demişssiniz benim ticari amaçlı olduğumun kanaatine nasıl vardığınızı sorabilirmiyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:45
Özgür bey size ticaret yapıyorsunuz demedim aksine sizi haklıda buldum fakat geri bildirimlere baktığım zaman 500e aldığınız balıkları 650ye sattığınız belirtilmiş hobicilik bu mudur ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1244
ÖZGÜR İNCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:55
[QUOTE=Reinhard]Özgür bey size ticaret yapıyorsunuz demedim aksine sizi haklıda buldum fakat geri bildirimlere baktığım zaman 500e aldığınız balıkları 650ye sattığınız belirtilmiş hobicilik bu mudur ? [/QUOTE]
Yanışınız şu ben balıkları satmadım hele hele 650ye hiç satmadım balıklar elimdedir. son ilanımı silmeseydim 550 yazdımı görürdünüz o arkadaş işine geleni yazıyor ve sööylüyor. Son ilanımı yönetimden isteyip fiyata bakabilirsiniz dilerseniz. Ayrıca ben alıp 2 ay bakmış beslemişim 550de bıraksın yazayım.

Ben 650satmadım 650 yazdım ilana bizim milletimiz pazarlık yaptığı için balıkları 550 ye vermeyi düşündüğümdendir 650 yazışım 550 yazssam ki yazdım  ismi mevzu bahis değil birinin 300e almaya çalıştığı gibi bi çok kişide3 aynı şeyi yapacaktı ve yaptıda. 500e aldığımıda 300 takdir edersinizki vermem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:59
[QUOTE=ÖZGÜR İNCE][QUOTE=Reinhard]Özgür bey size ticaret yapıyorsunuz demedim aksine sizi haklıda buldum fakat geri bildirimlere baktığım zaman 500e aldığınız balıkları 650ye sattığınız belirtilmiş hobicilik bu mudur ? [/QUOTE]

Yanışınız şu ben balıkları satmadım hele hele 650ye hiç satmadım balıklar elimdedir. son ilanımı silmeseydim 550 yazdımı görürdünüz o arkadaş işine geleni yazıyor ve sööylüyor. Son ilanımı yönetimden isteyip fiyata bakabilirsiniz dilerseniz. Ayrıca ben alıp 2 ay bakmış beslemişim 550de bıraksın yazayım.

Ben 650satmadım 650 yazdım ilana bizim milletimiz pazarlık yaptığı için balıkları 550 ye vermeyi düşündüğümdendir 650 yazışım 550 yazssam ki yazdım ismi mevzu bahis değil birinin 300e almaya çalıştığı gibi bi çok kişide3 aynı şeyi yapacaktı ve yaptıda. 500e aldığımıda 300 takdir edersinizki vermem.[/QUOTE] 

Peki konuyu açmanızdaki sebeb 2 erkek olmasından dolayı siz ilanda 1 erkek 1 dişi satıyorsunuz. Elinizdeki dişiyi başka bir yerden mi temin ettiniz? Ayrıca 650ye satışa koymak nasıl olsa pazarlık olur mantığı bence aradaki fark yüzünden yanlış. Siz dersinizki 550 ufak bir pazarlık payı vardır ozaman 500 olur yada direk 500 tl pazarlık yok ama 650 yazmıpta 500e inen kimseyi görmedim. Neyse sonuçta bu sizin takdiriniz nekadar istediğinize karışamam. Ama ben kazıklandım başkasınıda kazıklayım mantığı olmuş bu.

Reinhard2013-06-17 16:02:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir