yavru bembalar


aabeyyÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 78
aabeyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 20:34
     Hobici arkadaşlarıma öncelikle sağlıklı balıklar diliyorum. Benim 2 e 7d orange bemba kolonim var. Koloni tipik trop. kolonisi baskın erkek akvaryumun bir yarısına çiftleşme dışında kimseyi sokmuyor girenlere sert davranıyor vs.. Bu koloniden yavrular aldım başka akvaryumda büyüttüm şuan 3-4 cm kadar olan yavrular var. Bu yavruları anaçların olduğu akvaryuma koymak gibi bir düşüncem var ve tabi yaşanması olası problemler gözümü korkutuyor. Sizden ricam fikirlerinizi paylaşmanız. Sizce yaşanılacak problemler nelerdir, eklemeli miyim? Eklerken nelere dikkat edeyim bunları cevaplarsanız sevinirim teşekkürler. Benim forumda okuduğum kadarı ile az çok bilgim var ama atladığım noktalar olabilir diye bu konuyu açma isteği duydum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 21:16
Hiç bişey olacağını sanmıyorum tropheuslar yavrulara karşı çok müsemma gösteriyor.Zaten o kimseyi bölgeye almayan erkeğin bölgesini yavrular işgal edecektir büyük ihtimalle. Bir sonraki yavrularınızda akvaryumun içinde,  koloni üyelerinin yavruları görebileceği şekilde büyütürseniz içine kesinlikle gözü kapalı atabilirsiniz.Hem göz aşinalığı, koku aşinalığı bir de yavrulara olan müsemma eklenince akvaryumun yeni sahipleri minikler oluyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 17:47
Bence eklemelisiniz, kendi yavrularıu ile büyümeyi ne kadar alışırlarsa o koloniden o kadar verimlilik artıyor. Ben her zaman ilk doğan yavruları kendi akvaryumlarında doğmasını sağlıyorum, tamam baktığınızda belki doğan yavrulardan 1 yada 2 tanesi ölüyor ama bundan sonraki gelişmeler daha verimli olmakta. İlerleyen zamanlarda siz ne kadar takipte olsanızda bazen kaçan yavrular oluyor, şayet damızlıklar yavruya alışık ise kaçanlar artık yaşamaya devam edebiliyor.
 
Ayırdığınızda tekrar damızlıkların yanına koymanız gerekiyor ise, bunu karanlık zamanda yapmanızı öneririm, çünkü attığınız yavruları anaçlar yem zannederek saldırıyor, yemeselerde zarar verebiliyorlar.
Sağlıklı yavrular dilerim
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir