Yavru İkola Nasıl Bakılmalı ?


maskerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2019
İl: Osmaniye
Mesaj: 4
maskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2019 21:22
Herkese merhaba, ben balıklarla ilgilenmeye yeni başladım ve ikola beslemeye karar verdim. Burada ki tecrübeleli arkadaşların tavsiyelerini almak istiyorum..
Kendim bir akvaryum yaptım 90*50*50cm ebatlarında 225 litre su hacmi var..

İnternetten araştırdığım bilgilere göre..
Yem
tetra pro algea , flora, phyll , spi. tablet , thera +a , veggie fx yemlerini karma paket olara internette satıyorlar ve en çok önerilen yemlerde bunlar. çoklu yem ile beslemek daha hızlı ve sağlıklı gelişmesini sağladığını okuduğum yerlerde oldu çok yem vermeyin gereksiz diyende..

Bu balıklara en iyi şekilde gelişimini sağlamak için neler yapabilirim.. alacağım balıklar 3-4cm boylarında olacak bu aşamadan sonra..
Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sherloockÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 529
sherloockÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2019 13:08
Öncelikle hayırlı olsun diyelim. 225 litre az ama yetersiz kesin bakmayın diyemem. yaklaşık 10-15 civarında yavru yeterli olur. tetra tropikal dainichi gibi kaliteli markaları tavsiye edin. günde 2-3 kez azar azar yemleme yapın ve mutlaka haftada 1 kez dip çekimi yapın 100 lire kadar su değişimi yapın. gelişimleri için akıntı da önemli. yüksek devirli motor kullanmalısınız. ph seviyesini yüksek tutmak için kalisyum karbonatlı kum veya mercan kırığını seçin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir