Yavru Sorunu


abinkralÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2013
İl: Denizli
Mesaj: 9
abinkralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 16:43
Merhaba arkadaşlar,
Bundan yaklaşık 1.5-2 yıl önce 120-110 litrelik akvaryumuma 20 adet yavru ciklet balığı aldım şuan elimde 7 sarı prenses ,4 yunus ,2 ahli ve 3 zebra balığım kaldı.
7 sarı prensesimin boyları neredeyse aynı diyebilirim.Fakat sadece bir balıktan yavru alabildim.Bu dişi tekrar ağzına yumurta aldı fakat sanırım kustu.Diğer balıklarım 2 yıl olmasına rağmen hiç bir şekilde yavru tutmadı.Ayrıca yunus balıklarımın boyları sarı prenseslerimle neredeyse aynı 10-11 cm civarında ve bir gelişme göremiyorum acaba akvaryum genişliğim az olduğu içinmidir?
Düzenli olarak yavru alabilmem için diğer balıklarımı akvaryumdan çıkartmalımıyım sizce çünkü 3 zebramda dişi ve 2 ahli balığımda erkek sürekli kavga halindeler.Bu sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler.[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhan167Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1103
emirhan167Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 21:54
Merhabalar.Öncelikle takınız sarı prensesler ve zebralar için uygundur.Yunus için küçük bir hacim,balığınız muhtemelen yanık kalış olabilir.Bunun sebebi ise balıkların gelişiminde
önemli olan 3 temel faktör vardır.Eğer bu faktörler sağlanır ise hiçbir sorun olmayacaktır.Ve balıklarınız sağlıklı bir anne-baba adayları olacaklardır.
Faktörler şunlardır:
1)Gerekli olan hacim.(İstenilenden daha da büyük olabilir) aynı zamanda dahada verim sağlamaktadır.
2)Düzenli dip çekimi,su değişimi
3)çeşitli yemlerle beslemek.Protein,etçil,otçul yemler.Bu yemlerden en az türe bağlı olarak 5 çeşit bulunmalıdır.Balıklar cichlid ise misal:2 protein 2 otçul ve 1 adet etçil yem.
gibi dengelenmesi gerekmektedir.
Benim tavsiyem tankı büyütmeniz yönünde olacaktır.Balık çıkartmak kalıcı bir çözüm olmayacaktır.Hacim genişletildikten sonra hacme göre balık mevcudu oluşturulmalıdır.

Ahli balığı ile ilgili bir bilgim bulunmamaktadır.Onun için arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Keyifli Hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetçaltıÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 146
mehmetçaltıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2015 22:21
Akvaryum hacminizin elinizdeki balık sayısına ve beslediğiniz balık türlerine göre küçük olduğunu düşünüyorum. Ağzında yumurta tutan bir balığın, akvaryum içinde kendini ve yumurtalarını güvende hissedebileceği ve saklanabileceği bir yere ihtiyacı vardır. Sürekli diğer balıklar tarafından rahatsız edileceği bir ortamda yumurta tutması zor olacaktır. Başka bir ihtimalde erkek olabilecekleridir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir