Yavru tankım olmak üzre anaçlar hepsi ölüyor


Bülent ÇavdarÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2014
İl: Isparta
Mesaj: 34
Bülent ÇavdarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 12:46
Arkadaşlar akvaryum 100 lt irili ufaklı kayalar içlerine girebilecekleri büyüklükte ve süs amaçlı ufak kayalar. Doğal ve yapay bitkiler ile doldurulmuş bir akvaryumum var. içinde lepistes moli kılıç besliyorum vatoz çöpçü birde. Bugun 2 saat evvel 1 hamile lepistesim 1 erkek lepistesim öldü hamilenin içindeki yavruları kurtarmak istedim öldüğü an ama başaramadım 100den fazla yavru vardı içinde çok üzüldüm hamile balığın ölmesine. orasını geçtim arkadaşlar ufak yavruluk olarak kullandığım tankta ise 100de fazla yavru vardı 3  5 gunluk. Onlarında %70i ölmüş neredeyse bu sabah karşılaştım bu ufak yavrulukta filitre ısıtıcı hava taşı var kum bitki vesaire hiç birşey yok boş bir akvaryum birde ışığı 7 24 açık ufak tankın özellikleride budur. yem attığımda yavrularda anaçlarda yior yememezlik yapmıyor. şimdi ufak tanka dip çekimi yaptım yavrularıda kurtararak suyunu değişirdim. Ölüleri toplamaya başladım ama nasıl bir üzüntü anlatamam sizlere o kadar mı ölü yavru olur ki diğer sağ kalanlarında sağlıklarından şüpheliim akvaryum su değişimi düzenli filitre motor temizliğim düzenli dip çekimim düzenli berrak ve temiz bir suyum var. ancak bu balıklar ölüyor. yavrularda verdiğim ziyansa beni fazlasıyla üzdü. bu hobideki daha ilk ayım diyebilirim. gerekenleri harfiyen uyguluyor ve ilgi gösteriyorum balıklarıma ancak bu ölümler beni bu sabah fazlasıyla yıprattı özellikle yavru tankın içinde 70den fazla ölü görmek. LÜTFEN arkadaşlar deneyimleriniz tecrübeleriniz şuan bana çok lazım bir çözüm bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dasingen43Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2010
İl: Kütahya
Mesaj: 1382
dasingen43Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 14:34
Balıklarınız büyük ihtimalle zehirlenmişler. Yemden dolayı olabilir akvaryuma bişey dökülmüş olabilir. Ayrıca plastik bitkiler salınım yaparak suya eksi yönde zararlar verirler. Şunuda belirtmek isterimki ilk akvaryum işine atılan herkezin böyle ölümler başına gelmesi normaldir. Çünkü bi işe asla dört dörtlük başlayamazsınız. Akvaryumlarınızın resimlerini koyarsanız belki kaçırdığımız ufak noktaları göz önünde bulundurabiliriz..

Üzülmeyin bu ölümler hobiden soğutmasın sizi. Elbet işi kıvamına oturtmuş en tecrübeli insanların başınada gelebilir ölümler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim,07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 1330
ibrahim,07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 16:56
yavru tankında ısıtıcı filtre vs yok yazmışsınız doğru mu acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir