Yavrular ağzında ne yapmam gerekir


cosmooÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 42
cosmooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 08:33
Arkadaşlar dün eve gittiğimde yavrularını bırakmıştı ilk başka yedi sandım hiç birşey yok gibiydi. bende anacı aldım büyük tanka geri koydum sonra akvaryumun dibine dikkatlice bakınca pire kadar 30-40 yakın yavru gördüm çok güzel bir duydu ALLAH herkese nasip eder inş. Ama bunlar nasıl büyüyecek :) çok küçükler. Diğer 4 tane yavrum daha vardı. boyları 5-7 milim civarında yavruların bulunduğu tanka alsam bir sıkıntı olurmu ? . 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaliloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 491
HaliloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 09:37

Mustafa bey hayırlı olsun.

Öncelikle kesinlikle iç filtre ya da dış filtre kullanmamalısınız. Yavruların keseleri tükenip tam serbest yüzüşe geçmeleriyle birlikte sera vipagran ...v.s gibi toz halinde yavru yemlerinden kullanın. İlk zamanlarda yemler büyük oranda yenmeyip dipte birikebilir. Pipo filtre kullanarak bunun bir miktarını toplatabilirsiniz. Yavrulara mümkün olduğunda günce 6 defa yem vermeye çalışın. Böylece yanık kalmadan gelişmelerini sağlarsınız. 1 cm olduktan sonra verdiğiniz yavru yemine NLS Grow eklersiniz.. Ayrıca bu boyla birlikte dip çekimlerine de başlayabilirsiniz.
 
Diğer yavrularla aralarında boy farkı varsa bir araya konmasında sıkıntı olabilir. İlk yavrular yeni yavrulara vurur ve öldürürler. Bir de yavrular su değişimlerine karşı oldukça hassastır olumsuz etkilenebilirler ve ölümler yaşanabilir. Bir araya alacaksanız da bir süre daha bekleyip yeni yavrularınızın tamamen serbest yüzüşe geçtiklerinden emin olun. Daha sonra 1-2 yavruyu eski yavruların yanına atıp 1-2 saat gözlemleyip sıkıntı olmadığından emin olun. Problem olmadığını gördükten sonra; eski yavruları yeni yavruların yanına atın ki su değişiminden dolayı sıkıntı olacaksa da az sayıda yavruyu kaybetmiş olursunuz. Ayrıca eski yavruların da su değişimine karşı daha dayanıklı olacağından riskinizi de azaltmış olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir