Yavrular için akvaryum,birkaç sorum var?..


timecatzzÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 50
timecatzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2009 00:51
Herkese iyi günler diliyorum...Bu öğlen,30 adet lepistes yavrum için malzeme ve akv. almak için dışarı çıkacağım....Kafamda takılan birkaç soru var,yardımcı olursanız sevinirim.....
1-Almayı düşündüğüm akvaryum 10-15 litrelik olacakUtangaç.Bu boyda bir akvaryum için 30 adet lepistes yavrusu ve 16 adet c.vatoz yavrusu çok küçük gelecekdir eminim,lakin gelişimlerini  biraz sürdürdükden sonra ana tanka salacam.Ayrıca 2-3 günde bir %50 su değişimi (sera aquatan eklenmiş,dinlendirilmiş su ile) yapmayı planlıyorum...Sizce bu düşüncelerim bir sorun teşkil edermi?
2-Yavru akvaryumuna pipo filtre almayı planlıyorum.Isıtıcı konusunda şöyle bir sıkıntı yaşayacağım;evde boşda duran 1 adet 200w lık ısıtıcı mevcut,boşuna masrafa girmeyipde 15 litrelik akvaryum için 200w lık ısıtıcıyı kullanmamın bir sakıncası olurmu?
3-Eğer kapaklı alırsam,herhangi bir ampulü takabilirmiyim,yoksa önereceğiniz ampul varmı?
 
4-Ayrıca birkaç gün önce açtığım konuda bir takım sorular sormuştum,lakin pek yardımcı olan çıkmadı.Genç lepistes,platilerimden birkaçını mantar hastalığı yüzünden kaybettimAglama.Bu konuya bakarak yardımcı olursanız minnettar kalırım....
5-Son olarakda akvaryuma az miktarda temizlenmiş dere taşı koyup,üstteki linkde türünü belirleyemediğim bitkileri koyacağım.Bir sorun olurmu???
#####Yardımcı olan,olmayan-Yorum yazan,yazmayan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunar;sağlıklı hayat ve sağlıklı balıklar dilerim######

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2009 10:39
Sevgili Ahmet Bey,
 
Öncelikle almayı planladığını akvaryum gerçekten çok küçük Sikkin Gelişimlerini sürdürdükten sonra diyorsunuz ama, bu kadar kalabalığın içinde çok iyi gelişim gösterebileceklerini sanmıyorum. Bunun için bence siz biraz daha büyük bir akvaryum alın, hem de balıklarınız tekrar yavruladıklarında kullanacağınız yavru akvaryumunuz şimdiden hazır olur.
 
Pipo filtre yavruları rahatsız etmeyecektir. Isıtıcınız ile ilgili olarak ise, ısıtıcı 50 W da olsa, 300 W da olsa, sizin ayarladığınız ısı aralığında çalışacağı için sakıncası olmayacaktır.
 
Diğer konularda benden daha bilgili arkadaşların önerilerini bekleyeceğiz.
 
Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timecatzzÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 50
timecatzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2009 20:48
Oğuz bey öncelikler yardımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum....
 
21 litrelik bir akvaryum aldım,sadece lepistes yavrularını ve birkaç tanede cüce vatoz yavrusunu koyma kararı verdim.Akvaryum almamın nedeni;hiç olmazsa yavrulukdan daha uygun,
geniş ve daha rahat bir yerde gelişimlerini sürdürmek istememdi...
Bir adette hava filtresi ve uygun fiyata pipo filtre(ay başında daha iyi bir pipo filtre alabilirim) aldım.
Lakin ısıtıcı konusunda bahsetmiş olduğunuz tezi biraz çürüttüm diyebilirim Mutsuz Birkaç akvaryumcuya sorduğumda;kesinlikle 200w lık bir ısıtıcı fazla gelir ,hızlı buharlaşma yapar ve balıklar pişer gibi sözlerdi.Ben akvaryumcunun dediği sözlerin ticaret içerikli olduğunu düşünüp,bir gece kendim denemeye aldım ve farkettimki ısıtıcıyı 26 dereceye ayarlamama rağmen,termostat 30 küsurları gösterdi sürekli olarak.Isıtıcı bir çalıştı bir kapandı....Neyse artık 50w lık bir ısıtıcı almam gerekecek.......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadiksenaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2008
İl: Amasya
Mesaj: 43
sadiksenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 14:33
 Eğer kullanılan ısıtıcada termostat varsa ve ısıtıcı bozuk değilse kesinlikle balıkları pişirmez çünkü ayarlanan ısıya geldiğinde kendi kendine durur.
 Bazı ısıtıcılarda kalibrasyon yapmak gerekiyor.Mesela benim 2. akvaryumdada ısıtıcının üstünde yazan değerden 2 3C eksik ısıtıyor.Sizdeki ısıtıcının sorunuda galiba bu.
 Bunar dışında çok buharlaşma olayı bana göre yanlış sonuçta suya ısıtmak için vereceğiniz enerji belli.Isıtıcı ister 50watt olsun ister 300watt. Kullanacağınız ısıtıcının gücü sadece akvaryum sıcaklığını istediğiniz dereceye getirmenin süresini etkiler.50wattla 2 saatte 26C ye geliyorsa 100wattla 1 saatte gelir.
 Saygılar,
sadiksena2009-01-14 14:34:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir