YAVRULAR ÖLÜYOR


fiatpalioÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 15
fiatpalioÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 16:32

Merhabalar sizden discus yavrularımın ölüm sebebleri hakkında destek istiyorum. Discus üretmek için 2 çift eş discus aldım su şartlarını sağladım ve yumurtalardan 30 civarında yavru çıktı. Fakat yumurtalar döküldüğü günden 10 gün sonra yani yavrular anaçların sırtında iken yani anaçların sırtındaki 5.gününde hiçbir şekilde sularına müdahale etmediğim halde tamamına yakını öldü 2 defa aynı olayı yaşadım ilkinde su değişimi yapmıştım erken olduğunu düşünerek ona bağlamıştım fakat 2 sefer hiç müdahale etmeme rağmen artemia bile henüz vermemişken birkaç tane rahiç hepsi öldü sadece balıklar anne sırtına geçince ısıyı 30 dereceye getirdim tecrübeli arkadaşlardan destek istiyorum anaçlara verdiğim yem miktarınıda az bişey artırmıştım. ölüm sebepleri ne olabilir başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim. Tşk.  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 20:35
   Mehmet bey merhaba...

   Suyunuzun değerlerini ve eğer varsa akıntısını balıklarınıza uygun şekle getirebilir ve bu arada balıklarınızada kondüsyon yükleyecek şekilde besin diyeti sağlarsanız larva adeti daha fazla olabilir. Yada üreme noktasında verimliliği bu şekilde diye kabullenilecektir.

  Sulara müdahale derken suyunuzdaki nitrat vb. değerleri ölçtünüzmü ? ölçerseniz yüksek çıkacaktır. Bu bağlamda yavru kayıplarınızın su değerlerinin bozulmasına müteakip gerçekleştiğini düşünüyorum.

  Yumurta dökümü ve döllenmesi bittikten sonraki zaman diliminde 30 dereceye çıkarmanın larvanın ısıyla daha çabuk gelişmesinden dolayı mantarlaşma vb. daha az olduğunu tecrübe etmiştik. 

  Eğer su kalitesini sağlar ve koruyabilirseniz sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Larvalar kuyruk sallamaya başladıktan itibaren (Üretimde örneğin 150 ms . iletkenlik kullandınız.) yüzde 5 civarı dinlenmiş ve tankla aynı ısıya getirilmiş su değişiklikleri ile başlayıp arttırabilirseniz (yavaşça) suyun değerlerinin iyi kalmasına yardımcı olacaktır. Sırta çıkma noktasındada iletkenlik yükselmiş olacağından sorun yaşanmayacaktır. (sizin bu şekilde ifadeniz yok ama konuyu okuyan akvaristler fayadalansınlar nacizane...) 

  Discusun bakımı kolaydır(hissettiğini hisettirir) , üremeside su kontrolünüzdeyse kolaydır. En keyifli kısım suda canlı üzerinde tablo yapma noktasıki zaten bu piyasada bulunan tüm türler çaprazlamalar sayesinde ortaya çıkıyor.

  İnşallah bir gün gelecek forum ailemizde genetik ve çaprazlamalar üzerine yorumlamalar ve paylaşımlar yapacağız. Sevdamız buna , isteğimiz buna...

  Mehmet bey disclerinizden yavru gelmesine sevindim. İnşallah gelişen zamanda besleme ve su şartlarına odaklanırsak güzel bebekleriniz yaşama sizin alakanızla merhaba diyecekler. Burada size bir tavsiyem eğer fotoğraf makineniz varsa muhakkak üretimden itibaren yavruların büyümeleride dahil çok rahatsız etmeden resimleyin. Forumumuzda üretim güncem veya bir başka başlıkla bizlerle paylaşmanızı isterim. Hem sizin ve tüm arkadaşlar için seneler sonra baktığınızda bir eser olarak anımsayacaksınızdır.

  İnşallah güzel haberlerinizle buluşmak üzere...
  Muhabbetle kalınız...
  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fiatpalioÇevrim Dışı

Kayıt: 25/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 15
fiatpalioÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 08:54
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim yavaş yavaş su değişimine başladım. İnşallah başarıya ulaşıp bende yavruları büyütebilirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TRdiscusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 126
TRdiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 20:18
Ahmet bey doğru noktalara değinmişsiniz ancak şunuda eklemek isterimki tecrübeyle sabittir bazen sağlıklı görünen balıklarımızda dahi parazitik sağaltım yapılmadıysa yavru kayıpları yaşanabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 21:37
Önder bey bu bağlamda kesinlikle ayarında olursa yapılan sağaltım sıkıntı olmayacağında hatta faydasının tartışılmayacağında hemfikiriz.

Lakin forumu okuyan bazı arkadaşlar akvaryum balıklarında gözle etkisi hissedilir sıkıntılı noktada dozajlar uygulayıp sıkıntı yaşadıklarından dolayı ilaç uygulamalarında mümkünce detaylandırmıyorum.

Hastalık konularında dahi yaşanan birçok kayıplar hastalıktan ziyade doğru ilaç kullanımının yapılmamasından oluşunca sıkıntı oluyor.

Katılımınız için teşekkür ederim...

Muhabbetle görüşmek üzere...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir