Yavruları tanka atsammı?


akvaryumsevgisiÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 313
akvaryumsevgisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 19:18
Arkadaşlar benim ocak ayının 5. gününde doğan molly ve lepistes yavrularım var ben mollyleri atmıştım geçen hafat anatanka çünkü bayağı büyümüşlerdi ama bgü lepisteslerime baktım öyle çok ufak değiller fakat yinede size bir danışıyım dedim sizce bu yavrularımı yani 40 günlük lepistes yavrularını anatanka atsammı?SikkinSAYGILAR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ORUC_REİSÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 178
ORUC_REİSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 19:21

Onlar kendilerini koruyacakları boya erişmişlerdir.

almana gerek yok
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 21:02
Akvaryumunuzda bol saklanma yeri varsa bir sorun olmaz.Yavrular ağızlarına alabilecekleri kadar küçük değilse ana akvaryuma alabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedayseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 1186
hedayseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 10:03
Aslında anakatanktan hiç ayırmamak en güzeli, lakin siz ayırmışsınız ve anakatanka artık alsanız bir sorun olmayacaktır. Yemlemeyi düzenli olarak yapın ve yavrulara saklanacak zemin hazırlayın. Bitki veya yapay bitki veyahut rafyaları kıvır kıvır yapın.

Kendi tecrübelerime dayanarak, İlk Moli yavrularımı aldığımda o kadar tedirgindimki yerler diye ki herhalde ya yediler yada ölü doğum oldu (Ölü doğum olma ihtimali yüksek çünkü anaç moli hamileliğinin yaklaşık 15 gününü felan fanusta geçirdi strese girmişti) ve 4 tane ancak yavru olmuştu. Bir süre fanusta yavruları büyütürken baktımki bir gün yavrunun birisi tahminime göre soğuktan ölmüştü. Çok canım sıkıldı. Akvaryuma da yapay bitki aldım ve yavruları attım ana tanka. Sonrasında baktımki anaçlardan kaçıyorlar sorun yok. 3-5 gün sonra lepistesim yavruladı, yine tereddüt içindeydim ki baktım diğer moli yavrularından alışmış olsalar gerek, burunlarının ucuna gelen lepistes yavrularına hiç bir anaç balık tık demiyor. Arada bir erkek kılıç hamleler yapıyordu ve ilerleyen zamanalarda oda bir şey yapmadı. Lepistesin peşinden kılıç yavruları geldi derken tekrardan diğer siyah moli yavruları ve plati yavruları yien lepistesin 2. defa yavrulaması; ohooo akvaryumda şu anda 40 ı  geçik yavru var.
İzlenimlerime göre Yavrular ilk doğduğunda dikkat edin, iri ve hareketli olanları ileride de görebiliyorsunuz. Zayıf ve kuvvetsiz olanları büyük ihtimal arada kaynatıyorlar yani yiyorlar. Doğada olduğu gibi bir ortam olmuş oluyor yani. Eninde sonunda en sağlıklı yavrular piyasada kalıyor ki kaybınız emin olun %10 u bulmuyor. (Tabi zayıf yavruların oranına görede değişebilir).

Şimdi lepistesten aldığım ilk yavrularım büyüklerin arasından bir an bile ayrılmıyorlar, yem vereceğimde elimi suya batırsam gelip kafa atıyolar bile.

Yavru alıp yetiştirmek çok zevkli akvaryuma ayrı bir hava veriyor. Ama düşünün ki canlı doğuranlar ayda bir yavru yapıyorlar ve bunları büyüdüklerinde vermeye yer arıyor insan. En güzeli dediğim gibi anakatankta bırakmak ve iyi olan kazansın hayatta kalsın demek.Göz%20Kirpma

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir