yavrularımı ne zaman akvaryuma atayım


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2007 10:42
[QUOTE=Dark Reflection]Merhabalar değerli dostum;

20 gün sonra, 1 ay sonra diye bir süre verilemesi mümkün değil. Nasıl 16 yaşındaki çocuk 1.80 boyundayken, 60 yaşında adam 1.60 olabiliyorsa; aynısı balıklar için de mümkün.

Yavrulu balığın gelişimi, akvaryum şartları (ısı, su v.b.), balıkları belediğini yem (özellikle protein ağırlıklı olanlar) ve genetik etkenler nedeniyle değişiklik gösterir. O yüzden birimizin tankındaki 20 günlük balık, yetişkinler tarafından yenebilecek boydayken; diğerimizin tankındaki neredeyse yetişkin boya ulaşmış olabilir...

Aynı şekilde, yetişkin balıklarınızın boyutları da değişiklik gösterebilir. Bu nedenle; kendi tankındaki yetişkin balıklara bakan akardaşım, sizin tankınızdaki balıkları hesaba katmamış olabilir.
 
Cevap kısa ve basit :

Yavru balıklar, ana tankınızdaki balıkların ağızlarına sığmayacağı boya geldiğinde, normal şartlar altında yem olmazlar. Siz yine de yeni yavruları ana tanka almaya karar verdiğinizde; önce bir-kaç tanesini atıp, tüm balıkların hareketlerini gözlemleyin...

Kolay gelsin...
[/QUOTE]
 
Katılıyorum.Balıkların gününe göre değilde akvaryumdaki büyüklerin onu yiyebilecekmi,yiyemeyecek mi?Buna karar vermeniz gerekir ve bunun içinde en mantıklısı gün değil göz kararıyla bakmaktır bence.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir