Yavruluga koymayın!


yunusdelisiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 265
yunusdelisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 16:31
Merhaba sayın akvaryum sever ;

 Size anlatmak istedigim ve her ne kadar, küçük bişey olsada çok önemli oldugunu gözden kaçmaması gerektigini söylüyorum!Konuya geçelim.

Yaklaşık 6 senelik lepistes deneyimimden sonra çok gözlemledigim olaylar oldu,bunlardan birincisi evimize almış oldugumuz lepistes balıklarının hamile olan dişi balıklarımızı yavruluk alıp yavruluga koymak,bu yapılan işlem balıgınız için hem çok küçük bir alan hemde balıgınıza büyük bir eziyettir.Yavruluga giren lepistes balıkları dogumda sakin olmaları gerekirken bizim onları,direk yavruluga koymamız ve balıgı  büyük bir strese sokmamız yüzünden,ya dogan yavruları kaybederiz bi kısmını yada dogumdan önce veya sonrası dişi balıgımızın ölmesine sebeb olur.Tüm canlı doguran balıkları için geçerlidir.

Oysaki 50 lt bi akvaryum alsak veyavru balıklarımızı güzel dizayn edilmiş bir akvaryuma koyabiliriz,yada aldıgımız akvaryumu altına bir sineklik gererek tahtalar ile yapabilirsiniz bunu akvaryumun altına biraz yüksek olması ile akvaryumun altına gerip dogurucak olan tüm lepistes balıklarımızı buraya alabilir.Bu şekilde hem anne balık hemde yavru balıkların daha saglıklı olmasını saglarız.

Bir diger konu işe dogum yapan dişi balıgı hemen ana tanka atmaktır, dişi lepistes balıgı dogumdan hemen sonrası ana tanka atılmamalıdır,çünkü dişi yorgundur.2-3 gün protein agırlıklı yemler ile beslerseniz dişi balıgınmızın ölmesini büyük ihtimalle engellersiniz.Dişi lepistes balıklarımız dogumdan hemen sonra ana tanka almak ile yaşamlarını kısıtlıyorsunuz,bu sebbeten ötürü dişi balıklar 3 dogumdan sonra ölürler, kendi gözlemlerim ile gözlemlemiş olup protein agırlıklı yemler ile beslerseniz balıgınızın kolay kolay ölmez ,dogumdan sonra yaşlanan lepistes balıkları tabiki ölücektir.

Birde akvaryumumuzun suyunu %50 degiştiriniz her hafta çünkü altta biriken nitrat suyun bozulmasını saglar bu yüzdende lepistesler çok ölürler,bunun önüne haftalık su degişimleri ile geçebilirsiniz.

Ben kendi gözlemlerin ile size bazı bilgiler verdim.Umarım yavrulugun ne kadar kötü birşey oldugunu anlatabilmişimdir.Lütfen bu konuda duyarlı olalım,Möderatör arkadaşlarımdanda tek istegim konunun sabitlenmesi böylece tüm herkez yavrulugun iyi birşey olmadıgını bilmesi önemlidir.

Saygılarımı sunuyorum.Hayırlı yavrularGöz%20Kirpma
yunusdelisi2009-08-11 16:40:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 16:35
Güzel ve faydalı açıklamalar var ama ben haftada %50 lik su değişimi fikrine katılmıyorum.Bu tehlikeli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afyonlu03Çevrim Dışı

Kayıt: 07/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 991
afyonlu03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 16:36

Tebrikler güzel bi yorum ve açıklama olmuş...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunusdelisiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 265
yunusdelisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 16:37
Dinlenmiş şu ile yapılması gerekiyor,3 günde bir yapmak yerine zamanı olmayan arkadaşlar için haftada bir yapmaları için söyledim,Hatırlattıgınız iyi oldu eklemeyi unutmuşum.3 günde bir %20 su degişi yapılmalı ve dipten su çekerek artan yemleri ve atıkları almayı unutmayın.


 Bu konuda neden duyarsız oldugunuzu ve moderatör arkadaşlarımızın konuyu ignememeleri beni çok üzdü,yavruluk olayı yüzünden birçok akvaryum sever balıklarını kaybekmekte gerekten duyarsızlık beni çok üzdüAglamaAglamaAglamaAglama
yunusdelisi2009-08-13 17:40:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir