Yem unsuru(Hormana HAYIR)


iki_parmakÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 99
iki_parmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2010 00:49
Merhaba arkadaşlar sizlerinde bildiği gibi bir akvaryumda yaşıyan canlının doğal renk ve özelliklerini sergilemesine en büyük katkıyı sağlayanlardan biride kuşkusuzki yemdir.Şu anda ayrı bir tankta 20 kadar saf sarı imparator yavrularım var ve bunlardan doğal ortamlarındaki renk cümbüşlerini maksimum ölçüde yakalamak istiyorum,sizin değerleri deneyimlerinize ihtiyacım var sizce ne tür yemler amacıma ulaşmama yardımcı olur paylaşırsanız sevinirim,umarım güzel bir paylaşım olur,şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar muhakkaki tecrübeleriniz söz konusu paylaşmak bu kadar zor değil herkes için bir kaynak olması temennim. iki_parmak2010-05-08 13:48:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iki_parmakÇevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 99
iki_parmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2010 13:47

İlk defa bu sitede kullanıcıların paylaşımdan bu kadar uzak durduklarını görüyorum ben birşeyler yazmaya karar verdim sizlerinde yazmanız dileğiyle,bir arkadaşın konusunu buraya aktarmak istiyorum izniyle belki sizlerde birşeyler yazmanıza vesile olur :)

 
Arkadaşım ben şunun kanısına vardım evde yapılan yemlerden yanayım.
 
Örnek: kendim yaptığım bir yem balıklarıma onlardan veriyorum tabiki tarif alarak yapmıştım ama içine sonradan kendimde bişeyler kattım. faydalı olacağına inanıyorum.
 
Bezelye,havuç,ıspanak ilk önce bunları güzelce haşladım bezelyelerin kabuklarını çıkardım. Bir miktar dana yüreği,1 tane yumurta,sarmısak (4-5) diş, spirulina eczaneden aldım 6-7 kapsül'ün içini boşalttım 2 tane istavrit güzelce yıkadım dış kabuğunu ve kılçıklarını ayırdım (sadece beyaz etini kullandım) yine eczaneden supradyn vitamin hapı aldım iyice ezdim toz oldu 2 tanede ondan attım içine ve sadece yarım çay kaşığı tuz hatta atmayabilirsin  ve rondoda karıştırdım ve yapraktan hafif kalın şekillerde boşetlerde ambalajladım 12 saat bu poşetlerde buzlukta dinlendirdikten sonra 12 saatte normal dolapta beklettim. Ve ilk kullanım için 15dk öncesinde dolaptan çıkardım 15dk sonra yemlememi yaptım ve şuanda sadece dolapta muhafaza ediyorum ve yemleme yapacağım zaman çıkarıp balıklarımın yiyeceği boyutlara getirip yemlememi yapıyorum. Bütün bu bilgilere (içine kendimde bişeyler katmış olsamda) akvaryum.comda bir arkadaşımın yazısından okudum ve o doğrultuda hazırladım. Çok faydalı olduğuna inanıyorum. Günde bir öğünümü bu yemle yapıyorum (sabahları) onun haricinde akşam yemlememi tetranın etcil yeminden veriyorum saat 18:00da ve gecede saat 24:00 gibi tetra pro vegetable kullanıyorum
 
Not: Akşam yemlememde birgün tetranın etcil yemini veriyosam diğer günün akşam yemelemesinide yine tetranın pro vegetable yemiyle yapıyorum yani kendi yaptığım yemi her sabah işe giderken veriyorum akşam 18:00 da ise birgün tetra etcil veriyosam diğer günde tetra pro vegetable veriyorum.
 
Sağlıklı balıklar saygılar. 
ferit şenel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir