Yem Ve Yeni Akvaryum Kurulumu Sorunum


stimbilÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2015
İl: Antalya
Mesaj: 9
stimbilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2015 22:39
Merhaba!Dün itibarı ile ciklet alemina geçiş yapmış bulunuyorum.Akvaryumumda yavru beyaz prenses,portakal prenses ve demasoni bulunuyor.Yavrular için yem seçiminde petshop artemia kırmızı pul yem(sanırım rotfish diye de geçiyor) ve tetranın karışık içinde sarı,kırmızı ve bir kaç rengin olduğu bir pul yem daha verdi bununla beraber tetra pro ve sera flora var.Bunların hangisini kullanmalıyım?
Sanırım biraz aceleci davranıp balıkları suyun dengesi tam oturmadan attım,balıkları atmadan önce su ısısı dengelemesi ve aşılaması da yaptım ancak bir tane kaybım oldu.Balıklar arasında didişmeler görünmese de portakal cikletler kayalardan çıkmıyor,oldukça yavaş hareket ediyorum balıklar ürkmesin diye,ışığı 2 gün boyunca olabildiğince kapalı tuttum.Özellikle demasoniler kafalarını kuma sürtüyorlar ancak bir dış parazit belirtisi göremedim.dışkılamalarını da pek inceleyemedim.Diğer prensesler ise malesef şu an için kıpır kıpır değiller kumun üstünde yatıyorlar.Bu gün %30 su değişimi yaptım önerileriniz nelerdir?Neler yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2015 10:03
Tür seçiminiz hatalı olmuş.Portakalı çıkarmanız tavsiye ederim. Damızlık olunca ortalık savaş alanına dönecektir.
Yem konusunda ise Tetra pro vega table, tropical marka spirulina, hafta bir kez tetra discus bits öneririm. Pul yem yerine dip yemi atmalısınız.Yem seçiminiz hatalı olmuş.Değiştirime imkanınız varsa değiştirin. Yem dışında salatalık,haşlanmış ıspanak ta verebilirsiniz.

Size sorularım olacaktır;
1. Akvaryum kaç litre?
2. Kaç adet balık var ?
3. Işık hangi renk ve ışığı ne zaman yakıyorsunuz?
4.Su sıcaklığınız nedir?
5.Resim ekler misiniz?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stimbilÇevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2015
İl: Antalya
Mesaj: 9
stimbilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2015 17:32
Akvaryumum 180 litreye tekabul ediyor.Su sıcakligim 27 derece,şu an akvaryum ışığım yok siparis verdim yurt disindan onu bekliyorum.5 adet demasoni.4 adet beyaz prenses,5 adet portakal prenses.yavru olduklari icin cinsiyet ayriminin yapilamayacagini belirttiler.Demasoniler digerlerine gore biraz daha buyuk.Baliklarim bu gun normale dondu.Kusura bakmayin mobilim.Resim atamiyorum galiba




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir