yem yapıcam sizce?


lefkeleeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 187
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 15:07

Merhabalar, Ben daha önce mevsimi olan sebzelerle ve bazı gıdalarla kendim ilaç lı yem yaptım faydasıda oldu kendimce. 

İçindekiler;

- Yumurta Sarısı (Haşladım)
- Mısır unu
- Ispanak Yerine ''semiz otu'' kullandım malum ıspanak daha çıkmadı.
- Eczaneden 'Flagy' 2 adet toz halinde.
- Son olarak bir iri diş Sarımsak.

-> Blendırdan geçirdim, Bunlar toplamında bir kase kadar elde ettim. İlk Etapta buzlukta beklettim bir gece. Sonrasında yine gece saatlerinde dışarı koydum ve sabah güneşi ile kurutmaya başladım. kurumasında faydası olsun diye elimde ufaladım.

Yan etki olarak hiç bişi olmadı. Size Tek tavsiyem dondurulmuş olarak vermeyin çünki bi süre akvaryumda bekliyor yiyemiyorlar soğuk olunca. o sebepten kuruttum. 

Etkiler:

- 24 saatin sonunda balıklarımdaki mantardan etkilenip halsizlik ve renksizlik vardı onlardan eser yok.
- Ölüm 1 haftadır takip ediyorum yok.
- Dirençlerinde kendimce gelişme gördüm.
- Kuyruklarında parlaklık. 
- Ayrıca kuyruklardaki dökülmeye son.
______________________________________________________________

Şuan yapcağım yemde;

- Bulabilirsem dere otu,
- Ispanak Bulursam şu anda,
- Çörek otu,
- Havuç,
- Kırmızı biber az oranda,
- Sarımsak,
- Mısır unu,
- Buday unu,
- Haşlanmış Yumurta Sarısı,
- Flagy Hap.

Sizce bunların yanında ne eklemeliyim veya neleri çıkarayım önerileriniz?

Not: Ben bunları direnci az olan balıklarım için Bağışıklık kazanması için yapıp haftanın belli zamanlarında az miktarda ek besin olarak vermeyi planlıyorum. ilk deneymimde etkisini ve faydasını görmüştüm ama tüm karışım yoktu sizce daha geliştirsek neler olmalı içinde?

Saygılarımla. Mahmut ÇIRAKOĞLU

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lutfimikciÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 425
lutfimikciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 15:48
Son yapıcağınız yemin içine hayvansal besin olarak yürek yada karides de ekleyebilirsiniz. Onun dışında eklenicek bir şey kalmamış sanırım. Balıklar için faydalı ne varsa koymuşsunuz :) Bir de mısır yada buğday unundan bir tanesini çıkarmanızı önerebilirim vede kırmızı biberi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lefkeleeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 187
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 15:57
mısır unu daha iyi kırmızı biberide çıkarim o halde.
Yüreği nasıl yapmamı önerirsin? :)




Buna Çok Az miktarda Tarhana Eklesek ne olur acaba? :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lutfimikciÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 425
lutfimikciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2013 20:48
İnce ince dilimler şeklinde kestikten sonra buzluğa koy. Yem vermeden yarım saat once bir parçasını çıkar buzu eridikten sonra yemle bulayıp verebilirsin. Yalnız haftada 2-3 kere vermen yeterli olcaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lefkeleeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 187
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 09:13
haşlama yapmayımmı daha iyi olmazmı haşlasak? enazından bakteri içerme durumuda olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lutfimikciÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 425
lutfimikciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 16:19
Çiğ olursa daha iyi olur zaten buzlukta yeteri kadar soğuk olcak bakteri yaşayabilceğini sanmıyorum o kadar soğukta

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir