Yemdeki Koku Sorunu (Bitkisel Beslenme?)


tahir94Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Samsun
Mesaj: 658
tahir94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2009 11:43
Herkese Merhaba.
 
13 lt lik tankımda 1d Beta ve 3 adet bronz çöpçü bakıyorum. (Çöpçüler 2 gün önce eklendi) Yüksekliği 25 cm olan akvaryuma 4 cm kadar kum doldurdum ve içine elodeaları diktim.
 
Çöpçüye yem istedim 2 akvaryumcununda bana dediği çöpçüler yicek bişe bulurlar. Ben dedim abi olmaz ver bi yem. 1 TL ye dip yem verdi Kafasi%20Karismis
 
2 gündür akvaryum feci şekilde kokuyor bu dip yem nedeniyle. Size birşey sormak istiyorum. Yeni kurulu olduğu için akvaryum elodealarda kahverengi alg oluştu. Çöpçüler elodeaları yiyorlar galiba ya da ben öyle görüyorum.
 
Yem vermesem elodeaları yerler mi ? Bitkisel yem yeterli olur mu çöpçüye ? Hafta da bir artemia veriyorum.
 
Elodea da ki k.alg lerin zararı olur mu çöpçülere ?
 
 
 
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2009 12:23
Merhaba ; dip yemi suyu çok çabuk kirletir ve pis kokutur özellikle senin akvaryumundaki gibi az hacim varsa dip yemi kullanmamalısın.Çöpçüler bitkisel pul yemin dibe düşen fazlalıklarını yerler.Eledolara dokunmazlar.Eledoadaki alglerinde çöpçülere zararı olmaz.Çöpçülerini iyi beslemek istiyorsan Tetra Wafer diye tablet yemler var.Bunlar 12 gr lik ufak sarı poşetlerde satılıyor.Fiyatları 2.5-3 tl civarıdır.Günde bir çöpçüye bir tablet atarsan bu ufak poşet yem sana 3 aydan fazla gidecektir.Suyu bulandırmaz ve koku yapmaz.

Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir