Yeme karşı ilgisiz tropheuslar


scholarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 83
scholarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 00:46
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Eskiden yeme deli gibi saldıran balıklar artık fazla ilgi duymuyorlar. Yemi alıp bi iki geveleyip ya azcık yiyiyorlar ya da tükürüyorlar. 4 cm 5 duboisim ve 5 tanede 7- 5- 4 cm.lik demasonilerim var. Demasoniler gayet aktif yemi hemen yiyiyorlar. Duboisiler tavuk gibi akvaryum tabanında arayış içersindeler. Ben odaya geldiğimde bi köşede toplanıp yukarı aşağı hareket ediyorlar. Stress de mevcut. 2 hafta inci beyaz dışkıları ve hiç yem yememelerinden hareketle bloat tedavisi uyguladım (5 gün boyunca clout ile).
Şu anda dışkıda bir problem yok, fiziksel olarak da (şişme vs.) bir şey yok. Yem yiyiyorlar ama az. Tetra pro veg., sera flora, tropical spirulina forte kullanıyorum. 

Akvaryum Kapasitesi (litre): 225 litre.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 demasoni

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Normal seviyede

Filitrasyon: Eheim 2213

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 hafta önce clout tedavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Demasonilerin ağzı devamlı dolduğu için yakalayıp baska akvaryuma ayırıyorum, erkek hışmına uğrayan demo.lar için ayrı file kap koyup balıkları ayırıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali AKGÜNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1209
Ali AKGÜNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 02:19
Clout tedavisi uygularken aynı zamanda epsom tuzuda kullanman daha hızlı bir şekilde sonuç almanı saglayacaktır. Clout tedavisini anlatırken herkes 4 gün uygulamayı tavsiye ederler. Sen 5 gün uygulamışsın. Ayrıca clout tedavisi tam sonuç vermezse balıkları 1 hafta dinlendirip bi 4 gün daha tedavi edilmesi gerektiğini biliyorum yanlış hatırlamıyorsam. Furan-2 adllı ilacıda önerebilirim sana. akvaryum dünyasından haberler konu başlığı altında özelliklerini okuyabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir