Yemler ve Özellikleri


mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:42
Tetratest Laborett®

4 kesin su değeri için güvenilir ve tam su test seti.

4 kesin su değerinin tam olarak belirlenmesi içindir: genel laborett sertlik, karbonat sertliği, pH değeri (tatlı su) ve nitrit içeriği testlerinin yapılabilmesine olanak sağlar.

  • Güvenilir ve tam test sonuçları verir; çok sayıda analiz yapabilme olanağı sunar.pH ve karbonat sertlik değerlerinin ölçümlerinden sonra, suyun karbon dioksit(Co2 içeriği okunabilir)
  • Kullanıcı kılavuzunda, akvaryum suyunun yapısı üzerine değerli bilgiler içerir.
  • Labaratuvar setinde bulunan tüm testlerin yedekleri mevcuttur.
  • Temel testlerden ibaret olduğundan, başlangıç için ideal bir settir.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:43
TetraMedica® Medikal Ürünler

TetraMedica medikal ürünler, süs balıklarını en çok etkileyen hastalıkların etkili bir tedavisi içindir. Tetra Araştırma ve Geliştirme Departmanı tarafından geliştirilen bu ürünler oldukça etkili ve geniş spektrumlu olup, hızlı bir şekilde tedavinin sonuçlanmasını sağlar.Likit formdadır, aktif maddelerin hızlı ve eşit dağılımını sağlar. Tedavi doğru olarak uygulandığında bilinen hiç bir yan etkisi yoktur.

 

TetraMedica® GeneralTonic / Konsantre

Süs balıklarında bakteriyel enfeksiyonlar, mantar enfeksiyonları, dış parazit hastalıkları ve balık yaralarının tedavisinde etkili medikal bir ürün.

  • Tedavi için gerekli aktif maddelerin oldukça konsantre, geniş spektrumlu kombinasyonları sağlanmıştır.
  • Yüzgeç çürümesi gibi tüm yara tiplerine etkilidir.
  • Doğru kullanıldığı zaman akvaryum bitkileri ve yararlı mikro organizmalar üzerinde zararlı etkisi yoktur.

 

TetraMedica® FungiStop / Konsantre

Tropikal süs balıklarında, Achlya .. ve Saproiegnia mantar mukoza enfeksiyonları ve enfekte yara tedavileri için etkili medikal ürün

  • Konsantre likit formdadır.
  • Balık yumurtalarında mantar enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
  • Mukoz membranın korunmasını sağlayarak, yaraların kapanmasını ve hızla iyileşmesini sağlar.

 

TetraAqua Contra  Chlorine

TetraMedica ContraChlorine, musluk suyundaki klor ve kloramini tamamen elimineeder. Kloramin, klor ve amonyağın birbileşimidir. ContraChlorine bu kimyasal zincirikırar ve kloru elimine eder. Bunun yanındabalıklar için zaralı olan bakır ve çinko gibi ağır metalleri de nötralize eder. En iyi sonucu alabilmek için 40 it suya 5 mi damlatılır. Ağır klorlu alanlarda iki kat dozda kullanılır.

 

TetraMedica® Contralck / Konsantre

Tropikal süs balıklarında beyaz benek ve Costia ve Chilodonella gibi diğer dermatozoolar için etkili medikal bir ürün.

  • Ichthyo (beyaz benek) ve Costia, Chilodonella gibi diğer dermatozoonlarla mücadele için aktif TetraMedica Contralck / Konsantre madde kombinasyonu.
  • Doğru dozajda kullanıldığında biyolojik bakteri faunasına ve akvaryum bitkilerine zarar vermez

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:43
ZMF LINACID®

Tatlı su akvaryumlarında oluşan salyangoz düz ya da yassı kurtlar,sülük ve diğer istenmeyen yumuşakçaların yok edilmesi için likit formül.Akvaryumda bu ve buna benzer yumuşakçaların aşırı üremesi, akvaryumunuzun biyolojik dengesinin bozulmasına neden olur, LIMNACID bu tür yumuşakçaların aşırı üremesi durumunda yok edilmesini sağlar.

  • Çok hızlı bir şekilde aktif hale geçer.
  • Bilinen bir yan etkisi yoktur.
  • Balık, bitki ve biyolojik faunaya zarar vermez.
  • Likit formundan dolayı, akvaryum içerisine hızlı ve eşit bir miktarda dağılır.
  • Tetra tarafından üretilmiş, benzersiz aktif maddeler sayesinde yüksek etki sağlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:46

SEACHEM

 

SEAGEL

MatrixCarbon ve PhosGuard ın etkili karışımıdır. SeaGel organik ve renk kirlilikleri ,fosfatı,toksit metalleri,silikat ve asitleri temizler.Her iki bileşken de en elverişli su akışının karakteristik özellikleri nedeniyle boncuk şeklindedir.SeaGel resif ve deniz akvaryumlarında,özellikle alg kontrolü için kullanımı uygundur. Fosfat buffer kullanılmayan tatlısu akvaryumlarında da kullanılabilir.250mL’lik bir şişe 200-300 litre su için 3 veya 4 aya kadar kullanılabilir.Tuzlu veya tatlısu kullanımı içindir.

 

RENEW

Aktiv karbon’un yerine geçen, hesaplı ve etkili bir üründür.Organik artıkların arındırılması ve mikron seviyesinde filitrasyon yapmasıyla beraber karbondan daha az agresiftir.Hiç bir şekilde pH değerleri değiştirmez,trace elementlerini arındırmaz ve fosfat bırakılmaz.Aşırı kimyasal hareketleri problem olan Resif veya bitki akvaryumlar için uygundur.250mL bir Renew 200 litre için kullanılmaktadır ve birkaç ay dayanmaktadır.Tatlı Su ve Deniz akvaryumları kullanımı için uygundur.

 

 

CUPRISORB

Ağır metallerin ve bakırın güçlü filtrasyonudur.Bütün bakır türlerini hızla ortadan kaldırır ve koyu mavi-siyah  renge dönüşene kadar etkisi devam eder.Daha önce bakır tedavisi yapılan akvaryumlarda,devamlı kullanıldığı takdirde mevcut bakır kalıntıları emerek omurgasız kültürünü sağlamaktadır.100mL’lik bir poşet 300litre için yeterlidir.300litre suda 3,000mg.dan fazla bakırı veya 12 ppm’i ortadan kaldırılmasını sağlar.İşlem devamlı olarak yenilebilir.Tatlı Su ve Deniz akvaryumları kullanımı için uygundur

 

PHOSGUARD

Fosfat ve silikatı deniz ve tatlısu akvaryumlarından temizleyen yüksek kapasiteli ve çok etkili bir filtrasyon ürünüdür.Diğer benzer ürünlerin aksine,PhosGuard en elverişli akış özelliklerini sağlamak için boncuk şeklindedir.Kapasiteyi artırmak için müstesna bir gözenek yapısına sahiptir.PhosGuard 400litre su içerisindeki 20 ila 60mg/L fosfatı temizleme kapasitesine sahiptir.Silikat için benzer bir etkiye sahiptir.Devamlı olarak veya belirli zaman aralıkları ile kullanılabilir.Kullanımı sonucu sudan temizlenen fosfat yeniden ortaya çıkmaz.PhosGuard saç alglerinde yok olmaya neden olacaktır ve resif gelişimini güçlendirir.Her bir litre PhosGuard , 1200 litre su içindir.Tatlı Su ve Deniz akvaryumları kullanımı için uygundur.

 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:48

DE*NITRATE

Anaerobic denitrification yöntemiyle tatlısu veya deniz akvaryumlarındaki nitratın kontrol edilmesi veya ortadan kaldırılması için kullanılan çok gözenekli filtrasyon ürünüdür.yaklaşık 4mm çapında gözenekli bir inorganik katıdır.Düşük akış oranına sahip kanister fitrede ve hatta tankın dibinde “canlı” bir sübstrat olarak kullanılabilir.Özel bir nitrifikasyon fitreye gerek yoktur.Sudaki amonyak ve nitriti kontrol etmede de yardımcıdır.Yüzey bölgesinin özellikleri Matrix e benzer ve bu özellikleri ile biyolojik filtre için etkili bir destek ürünüdür.

1L de nitrate 400 litre su içindir.Tatlısu veya Deniz akvaryumları kullanımı içindir.

 

 

MATRIX

Azotlu artıkların temizlenmesi için etkili biyofiltrasyon sağlayan, çok gözenekli bir biyomedyadır.Matrıx yaklaşık 10mm çapında,gözenekli,inorganik,bir katıdır.Matrıx !in her litresi plastik topların sağlayacağı kadar geniş alan sağlar!Plastik biyomateryaller sadece dış yüzey alanı sağlarlarken,Matrıx makrogözenekli iç yüzey alanı sağlar.Bu makrogözenekler nitratlaşmaya yol açan veya yararlı bakterilerin tutulması için ideal boyuttadır.Bu özelliği, diğer biyomedya türlerinden farklı olarak,nitratın,amonyak ve nitrit ile beraber ve aynı fitrede temizlenmesine imkan verir.matrıx tamamıyla hareketsizdir ve kırılmaz.Yerine yenisinin konması gerekmez.Her 400litre su için 1-2 litre Matrıx kullanınız.Bakterilerin büyük çoğunluğunun içten kaynaklanması nedeniyle Matrıx gerektiğinde,fitreye zarar vermeden yıkanabilir.Matrıx diğer ıslak veya ıslak-kuru filtrelerle beraber kullanılabilir.

 

 

THE BAG

Özel yapısı itibariyle dikişsiz bir filtre torbasıdır.180mikron deliklere sahip bu filtre torbası,yakıcı ve asitlere karşı dayanıklıdır.Kolaylıkla açılıp kapanan bir ağza sahip olduğundan kullanılmasına kolaylık sağlıyor.12*25 boyutundadır.Bütün filitre ürürnlerine uygundur ve uzun süreli kullanılabilir.

 

 

FLOURISH EXCEL

Hazır halde bulunan organik karbonun basit bir kaynağıdır.Bütün bitkiler belli bir karbon kaynağına ihtiyaç duyar.Flourish Excel tipik olarak karbondioksitten elde edilir ancak nispeten daha basit olan fotosentetik aracılar gibi organik bileşikler yoluyla da elde edilebilir.Her iki işlem aynı anda gerçekleştiğinde Flourish ailesine mensup ürünlerin yanında çakılımız,Flourite GH yapıcımız,Equilibrium, ve Acid buffer ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz.250mL flourish Excel 200 litre su ve 1-2 aylık kullanım içindir.

 

 

DİSCUS TRACE

Balığın sağlığı ve gelişimi için gerekli görülen trace elementleri yelpazesi sunar.Karada yaşayan hayvanların aksine balıklar gıdalarını hem yemlerinden hem de bulundukları çevreden alırlar.Trace elementler çoğunlukla kullanım,oksitlenme ve çökletme yoluyla tüketirler; bu nedenle düzenli aralıklarla yenilenmelidirler.Discus Trace sadece balık için gerçekleşen gerekli görülen elementleri içerir.Bu formül Amerika Ulusal Bilim Akademisi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda elde edilmiştir.

 

 

NEUTRAL REGULATOR

pH seviyesini  nötr yapmakta ve bu seviyede tutmakta, suyu düzenler ve yumuşatır,klor ve kloromini ve amonyak kontolu için kullanılabilir.250g 4000litre su düzenler. Sadece tatlısu akvaryumları kullanımı içindir.

 

FRESH TRACE

Balığın sağlığı ve gelişimi için gerekli görülen trace elementlerinin geniş bir yelpazesini sunar.Karada yaşayan hayvanlarının aksine balıklar gıdalarını hem yemlerinden hemde bulundukları çevrede alırlar.Trace elementler çoğunlukla kullanım,oksidasyon ve çökelme yoluyla tüketirler , bu nedenle düzenli aralıklarla yenilenmeleri önem taşır.Fresh Trace sadece balık için gerçekleşen gerekli görülen elementleri muhteva eder. Bu formul Amerika Ulusal Bilim Akademisi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda elde edilmiştir.

 

CICHLID LAKE SALT

Özel tuzların karışımıyla üretilen ve ciklitlerin doğal göl ortamlarını sağlayan Cichlid Lake Salt bütün trace elementleri,magnezyum ,kalsiyum potasyum ,sulfat,klorid,demir,manganez,iodid ihtiva eder.Nitrat,fosfat,kadmiyum,lityum,arsenik gibi zararlı hiçbir madde içermez.Tanganiyka,Malawi,Viktoria,Güney Orta Amerika ciklitlerin hepsinin farklı ortamları olduğundan farklı dozlarda kullanılması gerekmektedir.Bu tuz Seachem’in Tanganyika Buffer veya Malawi / Viktoria Buffer ile beraber kullanılması gerek.250g Tanganiyka için 650litre ve Malawi için 2000litre düzenle

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:49

TANGANYIKA BUFFER

Cichlid Lake Salt ile birlikte kullanılması için üretilmektedir.Suyun sertliğini ve buffer kapasitesini artırarak,ciklitlerin doğal yaşama alanlarını güçlendirmek amacıyla üretilen Tanganyika Buffer doğal karbonat tuzlarının bir karışımıdır.9,2 civarındaki pH seviyesini düzenlemek ve korumak amacıyla formule edilmiştir.250g bir şişe 4000-6400 litre su içindir.

 

MALAWI/VICTORIA BUFFER

Cichlid Lake Salt ile birlikte kullanılması için üretilmektedir.suyun sertliğini ve buffer kapasitesini artırarak, ciklitlerin doğal yaşama alanlarının güçlendirmek amacıyla üretilen Malawı/Vıctorıa Buffer karbonat tuzlarının bir karışımıdır.7,8-8,2 civarındaki pH seviyesini düzenlemek ve korumak amacıyla formule edilmiştir.250g bir şişe 4000-6400 litre su içindir.

 

REEF PLUS

İyodid, bromid,molibden,demir,manganez,kobalt,potasyum,inositol,koli n gibi trace elementlerinin tümü ile C ve B gibi önemli vitaminler,cystein,prolin,glisin,alanın ve lisin gibi önemli amino asitlerin ihtiva eden bir üründür.Akvaryumda yem olarak kullanılabilir.Reef Complete ve Reef Calsium ürünlerinin tamamlayıcısıdır.Konsantre bir ürün olan Reef Plus 500mL .si 8000 litre su içindir.

 

REEF TRACE

Uygun resif gelişimi ve sağlığı için gerekli olduğu ispatlanmış trace elementlerinden geniş bir yelpaze sunar.Akvaryum ortamında, Trace elementler çoğunlukla kullanım, oksidasyon e çökeltme yoluyla tüketirler,bu nedenle düzenli aralıklarla yenilenmeleri önem taşır.Reef Trace tek başına ya da Reef Plus ürünü ile birlikte kullanılabilir.İkiside birlikte kullanıldığında elde edilen sonuç çok iyi olacaktır.Reef Trace nitrat ve fosfat içermez.

 

REEF ADVANTAGE MAGNESIUM

Konsantre edilmiş (80000ppm) ve ideal oranlarda bulunan magnezyum,klor ve sülfat tuzları karışımıdır. Magnezyum oranını,iyonların deniz suyundaki oranlarının bozmadan tedarik etmeye yarar.Reef Advantage Magnesium İçerisinde amonyak yoktur! Bu özelliği ile piyasadaki diğer magnezyum kaynağı ürünlerden üstündür.Ciddi şekilde düşen magnezyum seviyesi (800 mg/L.den küçük)pH seviyelerinin düşmesine ve kalsiyum düzeninin bozulmasına neden olur.600g Reef Advantage Magnesium 10000L su içindir.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:50

REEF IODIDE

Omurgasız ve yumuşak mercanların bol olduğu akvaryumlar için iyodid kaynağıdır.Aynı zamanda agresif skimmer kullanılan akvaryumlar için de faydalıdır.Reef Iodide sudaki iyodid miktarını doğal deniz suyundakine eşitleyecektir.Reef Iodide ambalaj içinde ya da resif ortamında iyodine dönüşmeyecek şekilde formüle edilmiştir.İyodide seviyesini uygun seviyede tuttuğumuzdan emin olmak için bu ürünle birlikte MultiTest Iodide test kitini kullanabilirsiniz.

REEF ADVANTAGE STRONTIUM

Doğal deniz suyunda bulunan stronsiyum seviyelerini akvaryum içerisinde dengeye getirip korumaktadır.Mercanlar kalsiyum’da olduğu gibi strosiyumuda kullanmaktadır ve saglıklı gelişimini sağlamaktadır.Kalabalık akvaryumlarda kullanılması ve mercanların gelişimide önemli bir factor oynamaktadır.Reef Advantage Strontium yüksek konsantre (30,000ppm)ve iyonik olarak dengelenmiştir.Doğrudan akvaryum içerisine ilave edilebilir.(önceden çözülmesine gerek yoktur)600g 20000 litreden fazla su düzenler.

 

REEF STRONTIUM

Resif akvaryumlarındaki stronsiyum miktarını doğal deniz suyundaki oranda tutacak konsantre (10000mg/L) glükonat stronsiyum içerir. Özellikle devamlı stronsiyum tedariğine ihtiyaç duyalan kalabalık akvaryumlarda kullanılır.8,2pH seviyesi ile asidik veya  yakıcı özellik göstermez.Glükonat bileşiğinin akvaryum ortamında birçok faydası vardır;Stronsiyumun biyolojik dengesini korumasını sağladığı gibi,mercan büyümesine katkıda bulunacak zangin bir metabolik enerji kaynağıdır.ortamda strosiyum azalmasını ve alkalinitenin düşmesini engeller.Glükonat ,bilesimde nitrojen veya fosfor içermediği için, düzgün kurulmuş bir resif akvaryumda yosun oluşumuna sebep olması biyolojik olarak imkansızdır.8000litre su için 500mL Reef Strontium yeterlidir.

 

REEF KALKWASSER

Karakteristiği bozulmamış saf kalsiyum hidrosit ihtiva eder.Bu ürün aynı amaçla üretilmiş olan diğer tüm kalsiyum hidrosit markalarından daha saftır.Kalsiyum Hidrosit, suyun otomatik tedarik edilmesi için kurulmuş olan dosing sistemlerde de kullanılır.Kalkwasser çözeltileri kalsiyumu direkt olarak karbonat,alkalinitesini ise indirekt olarak düzenler.Reef Kalkwasser’in bu fonksiyonları gerçekleştirme oranı,akvaryumdaki buharlaşma miktarı ve karbondioksit konsantrasyonuna bağlıdır.Bu iki faktörde bir eksiklik varsa,ekstra kalsiyumu Reef Advantage Calsium ,Reef Complete  ya da Reef Calsium ürünlerinden biri ile tedarik edebilir,karbonat alkalinitesini düzenlemek içinse-direk olarak kalkwasser çözeltisiyle karıştırmak şartıyla- Reef Builder ya da Reef Carbonate kullanabilirsiniz.reef kalkwasser, aynı zamanda pH derecesini yüksek tutmak koşuluyla (ki bu resif akvaryumlarında organizmaların oksidasyonunda ve uygun kalsifikasyon oranları için önemlidir)suyu fosfatlardan ve diğer maddelerden arındırır.500g Reef Kalkwasser 650L çözelti için yeterlidir.

 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:51

REEF ADVANTAGE CALCIUM

Reef complete’in toz halidir. Yakıcı değildir (pH 8,3-8,6)doğal deniz sularında bulunan kasiyum seviyelerini akvaryum içerisinde dengeleyip korumak amacıyla üretilmiştir.Mercanların gelişiminde Kasiyum ve Karbonat çok önemli bir faktördür.Eğer mercanların gelişiminde ihtiyacı olan kasiyum ve karbonat yoksa mercanların büyümeleri durur sağlıktan düşmeye başlar.Reef Advantage Calcium içeriğinde magnezyum ve strosyum’da içerir (100:5:0,1,Ca :Mg:Sr)kullanıldığında kasiyum,strosyum ve magnezyum seviyelerini dengede tutar.Belirtildiği gibi kullanılmaz,alkaliniteyi çökeltmez.500g’lık Reef Advantage Calcium 16000litre su düzenler.

 

 

REEF COMPLETE

Doğal deniz suyundaki kalsiyum seviyelerine,pH değerlerini değiştirmeden özel tasarlanmış bir üründür.mercanların gelişiminde kalsiyum ve karbonat çok önemli bir faktördür.Eğer mercanların gelişiminde kalsiyum ve karbonat çok önemli bir faktördür.Eğer mercanların gelişiminde ihtiyacı olan kalsiyum ve karbonat yoksa mercanların büyümeleri durur sağlıktan düşmeye başlar.Reef complete içeriğinde magnezyum ve strosyum’da içerir.(100:5:0,1,Ca:mg:Sr) Bu şekilde kalsiyumu dengelerken diğerlerinide dengelemiş olursunuz.Reef Complete benzer üretici firmaların kalkwasser solüsyonu ile kıyaslandığı zaman daha fazla kalsiyum vermektedir.(560*kalsiyum)Reef Complete kullanarak gerekli kalsiyumu ve Reef Calcium kullanarak hızlı gelişmeyi sağlarsınız.500mL’lık Reef Complete 8000litre su düzenler.

 

 

REEF CALCIUM

pH seviyesini 8,2 ‘de kalacak ve bozmayacak şekilde biyo poliglukonat karışımlı kalsiyum olup resif akvaryumları içerisinde kalsiyum dengesi sağlayan bir üründür.Poliglukonat karışımın bir çok yaraı vardır;biyo kalsiyumu artırarak hazır olmasını sağlıyor,mercanların en iyş şekilde gelişmesinde metabolik enerji kaynağı sağlamaktadır ve kalsıyumun yok edilmesini veya fosfat bulunmamaktadır.ve dengede olan bir resif akvaryumu içerisinde yosun oluşmasını imkansız kılar.Reef Calcium tek başına kullanılabilir ancak iyonik kalsiyumla (Reef Complete,Reef Advantage Calcium ,Reef Kalkwasser)beraber kullanıldığı takdirde mercanların gelişimini optimum seviyeye çıkartmaktır.Reef Calcium kalsiyum seviyelerini kontrol altına tutmak için amaçlanmıştır; Eğer kalsiyum seviyeleri aşırı derecede düşmüşse ya su değişikliği yada kalsiyum katkısı kullanarak dengeyi sağlayınız.Her 100mL Reef Calsium 1600litre su düzenlemektedir

 

 

REEF BUFFER

Resif sistemlerinde Ph8 8,3 seviyesine ulaşmak için ve bu seviye tutulmasını sağlayan ve kolaylıkla kullanılabılır ve özel üretilmiş ürürndür.Önerilen şekilde kullanıldığı takdirde resif sistemdeki pH değerini 8,3 seviyesine kadar yükseltmaktedir ve dengede tutmaktadır.Yanlışlıkla aşırı doz kullanıldığı takdirde pH seviyesini 8,3 üzerine çıkartmaz.Reef Buffer aynı zamanda karbonat alkanitesini artırır.Reef Buffer sadece sodyum karbonattan bir ürün değildir,özel hazırlanmış bir karışımdır.Seachem ‘in MultiTest: Marine pH& Alkalinity kullanarak pH ve total alkalitesini ölçebilirsiniz.500g 16000 litre su düzenler.

 

 

REEF CARBONATE

Karbonat ve bikarbonat tuzların özel karışımıyla yapılmış ve resif akvaryumlarında alkanite seviyelerini dengelemek amacıyla yapılmış bir üründür.Bütün mercanların gelişmesinde kalsiyum ve karbonat önemli rol oynamaktadır.Eğer bu oranlarda düşüş varsa mercanların gelişimi durur ve ardından sağlıkları bozulur.Reef Carbonate kalsiyum,magnezyum veya strosyumu yok ederek alkaniteyi artırmaz.500mL 8000litre su içindir.

 

REEF DIP

Mercanlar güvenli ve dikkatli bir şekilde dezenfekte etmek için kullanılan element halinde iyodin sıvısıdır.Bakteri,alg ve protozanlara karşı etkilidir.resiflerde hastalıklara karşı önlem olarak ya da hastalık tedavisinde kullanılır.Hem sert hem yumuşak mercanlar için uygundur.Anemon ve polipler içinde güvenle kullanılabilir.250mL.lik bir şişesi,200L.lik bir solusyon hazırlar.

 

 

REEF SALT

Doğal resif sularını elde etmek için üretilen kimyasal bit tuz karışımıdır.hem resif akvaryumları,hem de balık akvaryumları için ideal bir karışımdır.özellikle ,kapalı akvaryum sistemlerindeki magnezyum , kalsiyum ve strontiyum miktarını yeterli alkalinite ve pH ile ideal oranda tutmayı sağlar.Doğal resif sularında bulunan tüm gerekli maddeleri içerir.Zehirli ve nitrat,fosfat,silikat,arsenik,kadmiyum ya da berilyum gibi zararlı maddeleri ihtiva etmez.Vitamin ve aminoasit gibi biyolojik bileşenler konsantre tuzda kararsızlık gözterirler Bu maddelerin akvaryumda çok çabuk azalması ve bunların tedariği için periyodik su değişimlerinin yeterli olmayacağından dolayı reef salt ürününün Reef  Plus ile kullanılması tavsiye edilir.Reef Salt Spesifik yer çekimine de bağlı olarak 8,2-8,4 pH , 4meq/L alkalinite ve 400-420 mg/L kalsiyum oranı ile mükemmel bir şekilde suya karışır.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:52

ENHANCER PACK

Herhangi bir resif sistemindeki büyümeyi güçlendiren ve hızlandıran ürürnleri (Reef Calcium, Reef strontium  ve Reef Iodide)bir araya getirir

 

FUNDAMENTALS PACK

Herhangi bir resif için gerekli olan ürünleri (Reef Complete, Reef Carbonate ve Reef Plus) bir araya getirir.

 

MARINE BUFFER

8,3 pH seviyesine sahip olan tek ve orijinal bir buffer’dır.PH seviyesini 8,3’e ayarlamak ve hem pH hem de alkalinite seviyesini korumak için üretilmiştir.Uzun süre kullanımının, deniz suyunun doğal iyonik dengesini bozmayacak şekilde formule edilmiştir.Marine Buffer sodyum,magnezyum,kalsiyum,ve borat, karbonat ve bikarbonat gibi potasyum tuzlarının doğal bir dengesini içerir.Kalsiyumda fedakarlık etmeden 8,3 pH seviyesindeki buffer kapasitesinin uzun süre dayanması için formüle edilmiştir.Hemen çözülür ve suyun duruluğunu bozmaz.Orjinal Marine Buffer Bileşimi ve performansı bakımından benzer ürünlerle karşılaştırıldığında tartışmasız üstünlüğünü korur ve farkı fark eden akvaryumcuların tercihidir.250gramlık bir şişe 4000-6400 litre su içindir.Sadece deniz akvaryumu kullanımı içindir

 

 

FLOURITE RED

Doğal bitkilerle donatılmış bir akvaryum için özel gözenekli kil kum Görüntüsünden dolayı bitki akvaryumlarında daha uygundur.ancak normal akvaryumlarda  da kullanılabilir.Diğer kumlarla birleştirilmesine rağmen Flourıte Red entegral sübstrat yatağı olarak kullanmak en iyi seçimdir.Diğer ürünlerle beraber kullanımında karışımın en azından yarısı FlourıteRed olmalıdır.Laterit gibi kumu değiştirmene ihtiyaç yoktur.Flourıte Red kimyevi olarak kaplanmamış veya işlem görmemiştir.Suyun pH seviyesini değiştirmez.Daha önceden yıkanmış olmasına ragmen arta kalan tozdan arındırmak için kullanılmadan önce sudan geçirilmelidir.İlk kullanımda hafif bir bulanıklık görülmesi normaldir.Bu bulanıklık kısa sürede kaybolacaktır.Her 7kg poşet tipik bir 40 litre tank içinde yaklaşık 5cm derinliğindeki bir yatak için yeterlidir.yaklaşık olarak tankın dibindeki her 200cm2 alan için 1kg Flourıte Red kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

ONYX SAND

Herhangi bir akvaryum ortamı için kullanılabilecek ideal bir üründür.Eğer resif akvaryumuna bitkilerle donatılmış bir deniz veya tatlısu akvaryumununa sahipseniz , bu siyah kum tankınızın görünüşünü mükemmel bir şekilde tamamlayacak ve güçlendirecektir.Onyx Sand ancak diğer kum ve çakıl türleri ile karsılaştırılabilir.Çakıl değiştiricilerine ihtiyaç yoktur.Onyx Sand kimyasal olarak kaplanmamış veya işlem görmemiştir;ancak hafif bir buffer kapasitesi vardır.Çakıl olarak da bulunmaktadır.

 

POND MATRIX

Azotlu artıkların temizlenmesi için etkili biyofiltrasyon sağlayan, çok gözenekli bir biyomedyadır.Pond Matrıx yaklaşık 10mm çapında,gözenekli,inorganik bir katıdır.Matrix’in her litresi,40litrelik plastik topların sağlayacağı kadar geniş alan sağlar! Plastik biyomateryaller sadece dış yüzey alanı sağlarken,Matrıx makrogözenekli iç yüzey alanı sağlar.Bu makrogözenekler nitratlaşmaya yol açan veya yararlı bakterilerin tutulması için ideal boyuttadır.Bu özelliği,diğer biyomedya türlerinden farklı olarak,nitratın,amonyak ve nitrit ile beraber ve aynı fikirde temizlenmesine imkan verir.Pond Matrıx tamamıyla hareketsizdir ve kırılmaz.Yerine yenisinin konması gerekmez.Her 400 litre su için 1-2 litre pond Matrıx kullanınız.bakterilerin büyük çoğunluğunun sübstrat içinden büyümesi nedeniyle Pond Matrıx gerektiğinde, filtreye zarar vermeden yıkanabilir.Pond Matrıx diğer ıslak veya ıslak-kuru filtrelerle beraber kullanılabilir.

 

 

MULTİTEST PH

Alkanlinity.Özel bir boya tekniği ile 8,0-8,3 pH seviye ölçümlerini kolaylıkla sağlamaktadır.Bu seviyelerde hashas bir şekilde ölçüm alınarak okunması piyasada en kolay okunabilir testi yapmaktadır.Alkalinity aynı test ile 0,5 veya 1meg /L artırmalarla okunabilir.

 

MULTİTEST AMMONIA

Bu kit,total ve serbest amonyak sudaki başka faktörlerden etkilenmeden 0,05mg/L ‘ye kadar ölçer:Serbest amonyak zehirlidir ve sistem içerisinde amonyak seviyelerini sürekli olarak kontrol altında tutulması gerekmektedir.Bu kit Ammonia Alert ‘te olduğu gibi aynı teknolojiye sahiptir.Prime,Safe ,AmGuard gibi su düzenleyicilerle beraber kullanılabilir.Piyasadaki diğer kitler (Salicylate veya Nessler bazlı)test yapılacak suyun pH seviyesini 12 ve üzerine çıkartarak ölçüm yapmaktadırlar.Bu kadar yüksek pH seviyelerinde bütün su düzenleyiciler çökeltilerek amonyağı serbest bırakmaktadır.bunun sonucunda da yanlış amonyak ölçümlerine sebep olur.Tatlısu ve deniz akvaryumları kullanımı içindir.

 

MULTITEST NITRITE & NITRATE

Bu kit nitrit seviyesini 0,2mg/L ve nitrat seviyesini 2mg/L altına kadar ölçüm yapmaktadır.Tatlısu ve deniz akvaryumları kullanımı içindir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 14:54

MULTITEST COPPER

Bu kit  bütün bakır türlerini 0,01mg/L altına kadar ölçüm yapmaktadır.Tatlısu ve deniz akvaryumları içindir.

 

MULTITEST IRON

Bu kit demir türlerinin 0,05mg/L altına kadar ölçüm yapmaktadır.Tatlısu ve deniz akvaryumları kullanımı içindir.

 

MULTITEST PHOSPHATE

Bu kit inorganik fosfatı 0,05mg/L altına kadar ölçüm yapmaktadır.ölçümler kolayca okunabilirsarı-yeşil-mavi-renk ölçümü vermektedir.Tatlısu ve deniz akvaryumları kullanımı içindir.

 

 

MULTITEST SILICATE

Bu kit silikatı 0,5mg/L altına kadar ölçüm yapmaktadır.Tatlısu ve deniz akvaryumları kullanımı içindir.

 

 

MULTITEST IODIDE & IODINE

Bu kit iyodin ve iyodid ölçümlerini 0,005mg/L altına kadar yapmaktadır.Seachem’in önemli olan bu testi tek sunan firmadır ve resif akvaryumları için çok önemlidir.

 

MULTITEST MARINE BASICS

Bu kit Marine pH &Alkalinty,Ammonia ve Nitrite & Nitrate kitlerini tek bir kitte bir araya getirir.

 

MULTITEST REEF SPECIAL

Bu kit ,fosfat,Silikat ve İyodin /iyodid kitlerini  tek bir kit içinde birleştirir.

 

REEF STATUS STRONTIUM

Bu kit,akvaryumdaki stronsiyumu ölçmek için örnek sudaki stronsiyumu kimyasal çökeltmeleri ve filtreleme ile ayrıldıktan sonra 0,5mg/L lik hashas ölçekleme yöntemi kullanılır.Her kitin 50testlik kullanımı vardır.Floresan  olmayan endikatör,hashas değerin okunmasını kolaylaştırır.

 

REEF STATUS CALCIUM

Bu kit ,gluconat kalsiyum dahil her çeşitkalsiyumun ölçümünde kullanılabilir.Ölçüm metodu,tek bir endikatör ile spesifik ölçüme dayanır.5mg/L’lik aralıklarla ölçüm yapar.Her kit 150 kullanımlıktır.

 

REEF STATUS MAGNESIUM,CARBONATE& BORATE

Bir kutuda 4 kit birden! Titrasyon yöntemine dayanan bir prosedür ile 12,5 mg/L.lik aralıklarla magnesium miktarını ölçer.Aynı şekilde, titrasyon yöntemine dayanan bir prosedür ile karbonat, borat alkalinitesini ve toplam alkaliniteyi 0,1 meq/L ‘lik aralıklarla ölçer.Karbonattan boratı ayrıştıran kit,magnezyumla birlikte, akvaryum buffer kapasitesinin durumunu gösterdiği gibi, mercan büyümesi için gerekli olan kritik karbonat miktarını güvenilir bir şekilde ölçer.her kit ile,test başına 75 ölçüm yapılabilir

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir