[yeni ]30 Lt Lepistes Akvaryumu


alidÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2016
İl: Içel
Mesaj: 11
alidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2016 10:54
Hepinize selamlar, saygılar.
Öncelikle şunu belirteyim daha yolun başındayım ve çok yeniyim gördüğünüz her türlü eksiği veya tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim.

30 lt Bir akvaryumum vardı çok önceleri 2 pengasus beslemiştim.Arka camı kırılmış cam kestim ve kendim slikonladım.
Gerekli testleri uygulayınca altına türünü bilmediğim (kazıklandım) denizdeki çakıl taşlarıyla karıştırılmış kumu iyice yıkayıp süzüp akvaryumun altına döşedim.Bir kaç eksiğim vardı.Balıklarla beraber diğer eksiklerimi aldım.Bu arada Hagen siyah kum buldum ondan 1 kg alıp sol tarafa serpiştirdim. 4 tane lepistesim var eğer kazıklanmadıysam 1 erkek 3 dişi biri zaten hamile. Christmas Moss ve adını unuttuğum bir kök bitkim var.
Birde iç motorum var.
Hagen kumuda yıkayıp yerleştirdikten sonra dinlendirilmiş suyumu akvaryuma ekleyip forumdan öğrenip akvaryumcudan aldığım ilacı akvaryuma döktüp. Mukosa ile ilgili mavi bir ilaçtı.Anticlor almadım çünkü suyu yeterince beklettiğimi düşünüyorum.
Suyu de ekledikten sonra çok az bir yem atıp alıştırarak balıklarımı akvaryuma ekledim.Eklediğim andan şuana kadar alışmış ve her şey yolunda gözüküyor.1 kez yemleme yaptım.Yemleri hızlı bir şekilde tükettiler.
Tek sıkıntı bir iç motorum var ve fazla akıntı yapıyor ama forumda geniş bir araştırma yaptım girmediğim alakalı konu kalmadı ve neticesinde Lepisteslerin akıntıyı sevdiğini ve akıntıya karşı yüzdüğünü okudum.Ne kadar doğru bilemiyorum.
Bir adet mangrow kökü aldım moss'lar şimdilik suda, 2-3 kilo hagen daha alıp akvaryuma koyduktan sonra, mangoyu hazırlayınca mossları sarıp akvaryuma yerleştireceğim böylelikle eğer hamile lepistesim doğrurusa yavruluğa gerek kalmadan doğal ortamlarında büyümelerini izleyeceğim.Umarım doğum sağlıklı bir şekilde gerçekleşir.

Resimler bunlar.
[IMG]http://i.hizliresim.com/ZklDma.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/v53Erv.jpg[/IMG]

Dediğim gibi gördüğünüz her eksiği söylemenizi istiyorum.Özellikle hamile bir canımız var.Dikkat etmem gereken yanlışlarım, ne eksik görüyorsanız söylemeniz yararıma olacaktır.

Yardımları ve tavsiyeleri için SoHighSoLow 'a çok teşekkür ediyorum.

İmla hatalarım varsa kusuruma bakmayın.
Şimdiden ilginize ve alakanıza teşekkür ediyorum.
Saygılarımla....[EDIT]alid,2016-04-25 11:09:18[/EDIT]

Güncel Resimler...

[IMG]http://i.hizliresim.com/6PjMlW.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/rMGyjM.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]179213,SoHighSoLow[/T][T]140355,kuman[/T]
Teşekkür Edenler: [T]179213,SoHighSoLow[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir