Yeni Akvaryum İçin Son Sorularım


ZanzaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 58
ZanzaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2010 17:51
Herkese yardımları için teşekkür ederim. Artık sona yaklaşıyorum ama sormam gereken son bir kaç soru kaldı.
Bugun 2 akvaryumcu gezdim. İstediğim gibi bir 120 LT 'lik akvaryum buldum. Öncelikle nasıl bir akvaryum yapmayı planladığımı anlatayım. 120 LT içine 1e3d Sarı prenses yavru alıcam muhtemelen. 1 e 3d  de iceman alıcam

1. Akvaryumcu iç filtenin 120 LT akvaryum için rahatlıkla yeterli olacağını söyledi. saatte 850LT devirdaim yapan bir filtre önerdi. Öncelikle dediği gibi iç filtre iş görür mü 120 LT için? Gerekli devirdaimi ve havayı sağlarmı balıklar için.

2. En önemli sıkıntı. Yavru sarı prenses ve icemanlerde cinsiyet ayrımı yapmak mümkün değil dedi. Haliyle bu çok büyük bir sıkıntı benim mutlaka 1e3d yapmam gerekiyor nasıl olucakta cinsiyetleri anlicaz?

3. Dekor için her türlü kum olur siz nasıl isterseniz dedi. Ben beyaz midye kırıklarını düşünüyorum ama benim diil balıkların mutluluğu önemli öncelikle onlar için en ideali nedir? Zemide ne kullanmalıyım?

4. Yine forumda öğrendiğim kadarıyla sarı prenses ve iceman bitkidden çok kayalık bir ortam istiyor. Akvaryumcularda doru düzgün kaya , taş dekoru göremedim. Nasıl taşlar kullanmalıyım adları nelerdir nerelerden bulabilirim. ( Ben deniz kıyısından güzel taşlar toplamayı düşündüm ama akvaryum için zararı olur mu topladığım taşları ne gibi bir aşamadan geçirmeliyim akvaryuma koymadan)

5. Akvaryumun arkasını Siyahla kapatmak istiyorum Cama direk siyah mukavva yapıştırsam iş görür mü yada bu konuda bir öneriniz var mı?

6. son olarak yem tavsiyeleriniz nelerdir. Akvaryumcudan neler alayım. Balıkların renklerinin daha canlı olması için besin takviyeleri var mı kullanmalıyım tavsiye edermisinz? Evden kendi imkanlarımla verebileceğim yemler var mı?

7. buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. bu soruların cevaplanması benim için gerçekten çok önemli. Şimdiden herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

class4444Çevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1397
class4444Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2010 18:00
Öncelikle hayırlı olsun
 
1.Yeterli gelir ama dış filtre kullanırsanız daha iyi olur iç filtre biyolojik filtrasyon açısınsan zayıftır
2.Balık adetlerini biraz fazla alıp cinsiyet belli oldugu zaman erkekleri ayırabilirsiniz
3.Midye kırıgı uygundur, dere kumuda kullanabilirsiniz 
4.Dediginiz gibi taşları deniz ve dere kenarlarından toplayıp temizledikten sonra kullanabilirsiniz salınım olayını tuz ruhu ile deneyebilirsiniz
5.Reklamcılardan istediginiz ölçüde siyah fon temin edebilirsiniz
6.Sera nls ve tetranın uygun yemlerini kullanabilirsiniz ( tetra bits sera granugreen v.s.) 
 
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HNGTÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 16
HNGTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2010 18:27
Bakın size genel süs bilgileri vereyim : Yapay süs akvaryuma salınm yapar ve hastalğa neden olur. İlk kez akvaryum alacağınız için doğal bitki büyütürken zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden 1 bitki ve bol delikli bir kaya öneririm. Bembeyaz kum alırsanız balıklarınız strese girer ve akvaryumdan dışarı atlar. Beyaz kum alırsanz da başka renk kumlarla karştrmanızı öneririm. ( bütün süsleri 3 gün bir kovada suda bekletin. Ondan önce 3 -5 kere  doldurup boşaltın ki kirleri çıksın ) Arka plan çok renkli olmasın. Çünkü balıkları strese sokabilir. Özellikle  arka planda mercan kaya ve benzeri desenler olmasn. Balıklarnız yavrularsa yavrular oraya saklanmaya çalışır. ( ben öyle bir hata yaparak 20 ye yakın yavru kaybettim) siyah arka plan akvaryumu daha güzel gösterir ve balıklarnız için en güvenli renktir. ( asla strese sokmaz. Ama başka sebeplerden dolay strese girerlerse başka ) VE EN ÖNEMLİSİ AKVARYUM SUYU EN AZ 10 GÜN BEKLEMELİ YOKSA YARIN SABAH AKVARYUM CAN PAZARINA DÖNER. DEVAMI SÜSLE İLGİLİ DEĞİL AMA DOĞURUCAK BALIKLARINIZI YAVRULUĞA SAKIN AMA SAKIN KOYMAYIN! YAVRULAR SİMSİYAH BİR DIŞKYA DÖNER VE ÇOK ÜZÜLÜRSÜNÜZ! KSACA HAMİLE BALIKLARA MÜDAHALE ETMEYİN.Akvaryum bir spor gibidir, hobidir ve ileride balk kaybı verseniz bile ileride bu durumlar kesinlikle azalr.
                                                        YARDM EDEBİLDİYSEM NE MUTLU BANA , saygılar
 
Ünlem
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir