Yeni Akvaryum Kuracağım


Dogubey69Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2018
Mesaj: 10
Dogubey69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 16:48
Herkese iyi forumlar.
Arkadaşlar yeni akvaryum kuracağım 2-3 gündür forumda sessiz sedasız geziyorum, biraz bilgilendikten sonra konu açayım dedim. Bitkisiz bir akvaryum düşünüyorum acemi olduğumdan ötürü. Aslında bitkisiz akvaryum malzemeleri ve kurulumu ile alakalı net bilgiler bulabilseydim bu konuyu açmazdım fakat herkes hobisini bitkili olarak yaptığı için maalesef konu açmak zorunda kaldım. Ebat olarak 65/40/50 düşünüyorum hatta mobilyaya da ihtiyacım olduğu için bu ürünün benzeri bir şey almak istiyorum. http://www.yemdeposu.com/65*40*50+cm+mobilyali+akvaryum+130+litre,PRD502723

İşin açığı çok fazla bir bütçem yok, çok amatör olduğum için acaba daha düşük bir akvaryum ile mi başlasam diye de düşünüyorum. Diğer yandan bundan da küçüğü tat vermeyecekmiş gibi geliyor. Aslında baya kararsızım sizlerden gelecek desteğe ihtiyacım var. İlk olarak hangi balığı beslemek istediğimi soracaksanız, inanın yüzmesi yeterli çünkü hepsi birbirinden güzel türler :) bu kuracağım akvaryumda yavrulatmayı düşünüyorum. Evde koku yapmasını en aza indirgemek istiyorum herhangi bir mekanik malzeme ile değil temizlikle alakalı bir durum diyorsanız zaten elimden geleni yaparım.

Şimdi sizlerden ricam bu ebatlarda veya önerebileceğiniz türde bir akvaryum için A'dan Z'ye hangi malzemeler gerekli. almışken çok pahalı olmayacak ama kaliteli malzemeler almak istiyorum (fiyat/performans ürünü) Bu yollardan geçmiş profesyonel arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Not:Bu arada ankarada yaşıyorum balık ve akvaryum malzemeleri için pet shop önerileriniz de varsa çok memnun olurum.

Not-2: Takım halinde 2. El önerir misiniz?[EDIT]Dogubey69,2018-04-30 19:24:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AndreyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2018
İl: Ankara
Mesaj: 67
AndreyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 20:45
Öncelikle merhabalar Doğu Bey,

Dediğiniz konu için bir çok şey söylenebilir.130 litre bir akvaryumda dış filtre olsa temizlik ve koku açısından rahat edersiniz 130 litreyi çevirecek ve temizleyecek filtreler 200tl den başlıyor.130 litrede bitkisiz besleyecekseniz cichlid türlerini öneririm onlara güzel bir kayalık alan oluştursanız yeter.Isıtıcıya ihtiyacınız olacak onda da güzel ürünler mevcut.

130 litre bir akvaryum için:

-Isıtıcı
-Dış filtre
-İç filtre (pipo olabilir) bence kesinlikle olmalı..

Dediğim gibi bir çok şey söylenebilir hangi tür beslemek istediğinizi belirlediğinizde daha iyi yardımcı olabiliriz.




Teşekkür Edenler: [T]206009,Dogubey69[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Brk78Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2017
İl: Izmir
Mesaj: 745
Brk78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 21:02
Japon balıkları ile de güzel bi akvaryum olur. Zamanla kütük ve bitki de ekleyebilirsiniz. Zaten Japon'la anca anubias olur onun da gereksinimi yok denecek kadar az

Teşekkür Edenler: [T]206009,Dogubey69[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umuttskÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2017
İl: Ankara
Mesaj: 26
umuttskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 21:55
120 Litrelik başlangıç için yeterli zaten kısa sürede daha büyüğünü isteyeceksiniz :) Size önerim malawi cikletleri ile başlamanız kısacası sarı prenses,yunus, mavi prenses gibi malawi cikletleri. Yunuslara o hacim yetersiz olacağı için size tek önerim başlangıç balığı olarak sarı prensestir. Hem büyütmesi kolay hem hırçın değil hemde sağlam bir tür olduğu için bakımı da kolay. Eğer hoşunuza balık türü alıcaklarınız :
- Isıtıcı 200W bir ısıtıcı yeter sağlam olsun genede tedbiri elden bırakmamak lazım :)
-Dış Filtre bu kadar basit birşey değil alıyorsanız cidden sağlam bir şey alın ileride kullanabilesiniz. Size önerim o hacim için Jebo 839 Ve Lifetech 835 bu ikisi yeter o hacim icin hatta artar bile amma velakin büyütürseniz ileri de kullanabilesiniz diye söylüyorum tamamen size kalmış zaten forumda okuduysanız pipo filtre alıp yanına sunsun 603b modelini de yapabilirsiniz ama tavsiyem direk jebodur.
-Kum, renk size kalmış ama balık güzel görünümü için tavsiyem Beyaz silis kum.
-Dekor, size kalmış gene de doğal taş yerlerine gidip kendiniz alabilirsiniz ama tavsiyem balıklar biraz büyükten sonra almanız tecrübe almış olursunuz 2 ay içinde zaten.
-Bende Ankaradayım o dert bende de var bulamadım ben de daha. Genelde internetten alışveriş yapıyorum balıkları da satım gruplarından üreticilerden alıyorum.
-Alıyorsan sıfır al direk ama akvaryum dersen sağlam 2.el akvaryum alabilirsin ama malzeme olarak önermem
Bu yazdıklarım Malawi Cikletleri için olan tecrübem bunu getiriyor, besleyeceğiniz türe göre değişir. [:)]

Teşekkür Edenler: [T]206009,Dogubey69[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dogubey69Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2018
Mesaj: 10
Dogubey69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 22:12
Hepinize tek tek çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şöyle bir ilan var incelerseniz sevinirim.
https://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-temiz-durumda-full-set-akvaryum-494043244/detay

Temiz duruyor tabi bilemiyorum canlı olarak görmediğim için. Yarın da kızılaydaki akvaryumcuları bi gezeceğim duruma göre karar vereceğim.

Evet arkadaşlar bugün kızılaydaki akvaryumcuları gezdim tam bir HÜSRAN!

Caretta pet shop diye bir yere gittim çok boş geldi bana yalandan dolanıp çıktım. Daha sonra irem kuş balık galerisi diye bir yer vardı oraya gittim ama kapanmış. Sonra kızılay avm’de alemdar petshop diye bir yere gittim ilgi sıfır, mağazaya girdim ve çıktım! Daha sonra selanikte ayhan pet shop diye bir yere girdim ki girmez olaydım. 2 günlük araştırmalarımla çalışanlardan daha bilgili olduğumu düşünüyorum. Sanki sıfır bilgim varmış gibi davrandım, çalışanı tartabilmek yaklaşımını ölçebilmek için ve bir insanı enayi yerine koymak heralde bu kadar olur. Çalışanın kurduğu cümleler hallederiz, çok güzel bir şey hazırlıycam sana, dört dörtlük bir şey kurucam vs. vs. Sonuç olarak derdi parayı cebe indirebilmek. Hiç alakasız malzemeleri alakasız balıkları bu akvaryuma bu da olur o da olur nerdeyse kuşu koy o bile yaşar diyecek! Yeter ki satsın, yeter ki alayım yani. Son durağım iyiydi Allah’tan! Selanik petshop diye bir yere girdim ilk önce içeriyi dolandım balıklara baktım inanılmaz fazla çeşit vardı. Daha sonra satıştaki bir abimizle görüştüm sağolsun benimle yarım saat boyunca ilgilendi. Şu şöyle iyi olur, bu böyle iyi olur tek memnun kaldığım yer burasıydı fakat mobilyalı akvaryum aradığım için tam istediğim tipte renkte bir şey bulamadım. Yine diğerlerine göre akvaryumda da en fazla çeşit buradaydı. Sonuç olarak kararım şu şekilde değişti;

1-) İkinci ek akvaryum almayacağım bütün sistemi sıfırdan kuracağım. Akvaryum için sitelere gideceğim orada eray akvaryuma falan bakacağım.

2-) Balık türü olarak neon zebra lepistes vatoz falan düşünüyorum uyumları hakkında bilgim yok yardımlarınızı bekliyorum.

3-) Alacağım malzemeler hakkında yardımlarınızı istiyorum. Tür marka model olarak. Tank ebatı 100/40/50 ve benzeri ebatlar düşünüyorum. Benzeri derken 100 sabit diğer kısımlar -+5 oynayabilir.

4-) Akvaryumumu doğal taşlarla kurmak istiyorum altına kum olarak ne önerirsiniz? Renk beyaz düşünüyorum. Arka fon mavi düşünüyorum ve elektrik aksamı için ne önerirsiniz kaç adet florasan veya led?

Tüm bunlara ek olarak aksesuar falan ne almam gerekir kepçesiydi, dip çekimiydi vs. Yani ciddi bir hesap kitap yapmam lazım eksiksiz bir kurulum için.
[EDIT]Dogubey69,2018-05-01 14:05:14[/EDIT]

Beğenenler: [T]194382,umuttsk[/T]
+1: [T]194382,umuttsk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umuttskÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2017
İl: Ankara
Mesaj: 26
umuttskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2018 14:40
Maalesef Ankarada ki petshoplar öyle. Giderim inşallah Selanik Petshopada [:)] Vallahi hiç bilgim yok canlı doğuranlar olarak ama kum olarak tabana 5 cm hagen kum üstüne de beyaz silis kum olabilir ama arka fonu mavi yapma klasik gelebilir sana ama tamamen zevkine kalmış. 250-200 litrelik bir şeye denk geliyor. Dış filtre akvaryum net hacminin 3-4 katı bir debiye sahip olmalıdır. Yani 250 litrelik bir akvaryum için 750-1000 lt/s debili bir dış filtre gerekir. Sana şuan tavsiye verebileceğim dış filtre olarak Tetra Ex 800 Plus kullanmadım ama forum da okuduğuma göre çok sessiz ve işini iyi yapan bir dış filtre olarak görüyor ve tavsiyem her akvaryum da bence ilk başlarda olamalı pipo filtreyi unutma bence. Isıtıcı olarak bilgim yok evim sabit bir ısı da olduğu için akvaryum içine 100w bir ısıtıcı benim işimi görüyor kışın Ankara ayazında en kötü durum da 24 dereceyi gördüm ortalama olarak hem 26 25 de sabittir. O sana kalmış tamamen florasan dersen bilgim yok ben led kullanıyorum üstatlar gelip yardımcı olur büyük ihtimal.

Teşekkür Edenler: [T]206009,Dogubey69[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dogubey69Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2018
Mesaj: 10
Dogubey69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2018 16:48
[QUOTE=umuttsk]Maalesef Ankarada ki petshoplar öyle. Giderim inşallah Selanik Petshopada [:)] Vallahi hiç bilgim yok canlı doğuranlar olarak ama kum olarak tabana 5 cm hagen kum üstüne de beyaz silis kum olabilir ama arka fonu mavi yapma klasik gelebilir sana ama tamamen zevkine kalmış. 250-200 litrelik bir şeye denk geliyor. Dış filtre akvaryum net hacminin 3-4 katı bir debiye sahip olmalıdır. Yani 250 litrelik bir akvaryum için 750-1000 lt/s debili bir dış filtre gerekir. Sana şuan tavsiye verebileceğim dış filtre olarak Tetra Ex 800 Plus kullanmadım ama forum da okuduğuma göre çok sessiz ve işini iyi yapan bir dış filtre olarak görüyor ve tavsiyem her akvaryum da bence ilk başlarda olamalı pipo filtreyi unutma bence. Isıtıcı olarak bilgim yok evim sabit bir ısı da olduğu için akvaryum içine 100w bir ısıtıcı benim işimi görüyor kışın Ankara ayazında en kötü durum da 24 dereceyi gördüm ortalama olarak hem 26 25 de sabittir. O sana kalmış tamamen florasan dersen bilgim yok ben led kullanıyorum üstatlar gelip yardımcı olur büyük ihtimal.[/QUOTE]

Çok teşekkürler yardımlarınız için. İnşallah diğer profesyonel arkadaşlar da bilgilendirirler beni. Bu arada kafama bir şey takıldı dış filtre varken pipo filtreye gerek var mıdır? Veya hava motoruna?[EDIT]Dogubey69,2018-05-01 16:53:12[/EDIT]

Beğenenler: [T]194382,umuttsk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umuttskÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2017
İl: Ankara
Mesaj: 26
umuttskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2018 17:00
Gerek var bakteri kültürünü arttırmak ve berraklık için ben kullanıyorum sana kalmış bir şey tavsiye ederim. Kısacası tamamen sana kalmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dogubey69Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2018
Mesaj: 10
Dogubey69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2018 19:47
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206009/020520181946271.jpg[/IMG]

Arkadaşlar listemde eksik var mı? Veya bunların yerine önerebileceğiniz farklı malzemeler?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismet24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 1879
ismet24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2018 22:34
O akvaryum için Lepistes beslemedim o kum olurmu bilmiyorum, bitkili akvaryum olacak.
Isıtıcı işini görür ısıtıcı da kalite iyidir
Kepçe ve sifon en ucuz bulduğunu al ikinci el bile farketmez
Pipo filtre o boyut işini görür ve daha ucuz bulabilirsin
Hava motoru petshopcu da deneyerek gör ve tek çıkışlı sessiz bir motor al
Lepistes için bitki tavsiyesi al, bitkili akvaryum olması lazım ve buna uygun bitkili olacağı için ışık tavsiyesi al

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dogubey69Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2018
Mesaj: 10
Dogubey69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2018 00:16
Bitkiliden kaçıyorum bakımı zor olduğu için fakat balık türüm bitkiliye çekiyor. Mecburen lepistesleri bırakıp cichlidlere yöneleceğim heralde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismet24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 1879
ismet24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2018 00:36
Malawi olabilir. 1erkek 3 dişi sari prenses ve 1 cüce vatoz toplam 5 balık güzel olur
Başlangıç olarak iyi

Sonra büyütmek isterseniz mevcut tankı yavru, yedek vs amaçlı ihtiyaç halinde kullanabirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dogubey69Çevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2018
Mesaj: 10
Dogubey69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2018 13:33
[QUOTE=ismet24]Malawi olabilir. 1erkek 3 dişi sari prenses ve 1 cüce vatoz toplam 5 balık güzel olur
Başlangıç olarak iyi

Sonra büyütmek isterseniz mevcut tankı yavru, yedek vs amaçlı ihtiyaç halinde kullanabirsin
[/QUOTE]

Az değil mi balık sayısı? Zaten ufaktan beslemek istiyorum. Ve alacağım tank çok küçük bir tank da değil yedek olarak kullanmak bana biraz garip geldi. Ana tank niteliğinde ebat ve malzemeler düşünmüştüm ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetsahin12Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 400
mehmetsahin12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2018 14:07
Merhaba, bütçe sıkıntın yoksa hava motorunu eheim ya da tetra almanı öneririm. Ayrıca denemeden alma petshopta deneyip internetten alabilirsin fiyat daha uygun ve test etmiş olursun. Tabi gece sessizliğindeki gibi test etmen mümkün değil ama olsun.[EDIT]mehmetsahin12,2018-05-03 14:07:47[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir