yeni akvaryum kurdum uygunmudur


z_g_hÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
Mesaj: 226
z_g_hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 11:46
merhaba arkadaşlar uzun süre su kaplumbağası besledim kocaman oldu verdim arkadaşa sonra evlendim şimdi eşiminde isteğiyle 50 litrelik bi akvaryum kurduk. bu akvaryumun uygunluğu hakkında desteklerinizi bekliyorum

akvaryum 60*30*30 ölçülerinde 50 litrelik bi akvaryum. en dibinde iri çakıl var üzerinde bitki gübresi (bitki ekmeyi düşünüyorum) onunda üzerinde yaklaşık 2-3 cm kalınlıkta dere kumu var. 25 wattlık bi ısıtıcı 23 dereceye ayarlı. askı şeklinde bi filtre aldık plastik boru suya giriyor akvaryumun dışında üstte asılı filtreye gidip oradan şelale gibi yaklaşık 3-4 cm yukarıdan suya dökülüyor.

iki tane japon aldık biri tek kuyruklu turuncu beyaz gri benekli gibi diğeri beyaz alnında kırmızı bişey var yele gibi cinslerini tam bilmiyorum.

filtre ısıtıcı 2 gün çalıştıktan sonra balıkları alıp akvaryuma koyduk balıklar gayet canlı ve hareketliydi akvaryumcuda. akvaryumcu zaten sera yetkili bayisi tüm balıkları gayet canlıydı.

balıklar dünden beri akvaryumun sol arkasında en dipte duruyolar çok nadir yüzüyorlar yem verdik beyaz olan gelip yedi diğeri umursamadı ama ikiside gayet sağlıklı görünüyorlar.

balıklarda bi sorun varmıdır yada şelale gibi şırıl şırıl yukarıdan dökülen su onları rahatsız edermi filtreyi değiştirmelimiyim yoksa bi adaptasyon sürecimi geçiriyorlar nedir merak ettim

birde akvaryuma kiraz karidesi ve elma salyangozu eklemek istiyorum sorun çıkarmı
z_g_h2009-02-23 11:52:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 12:00
Şelale filtre doğru ve güzel bir seçim değiştirmeyin. Japonlar zaten fazla akıntıyı sevmiyorlar bildiğim kadarıyla.
Bazen bazı balıklar yer değiştirdiklerinde bir kaç gün alışma süreci yaşıyorlar. Balığınızın sorunu muhtemelen budur.
Birara iki sarı prenses ve bir monom vardı. Prensesler ilk günden yemehücum ederlerkenmobolar üç günboyunca yeme karşı ilgisiz davranmışlardı. Fakat üçüncü günden sonra akvaryuma alıştılar sanırım prenseslere yem bırakmıyorlardı:)
Neyse sözü kısa keseyim artık. Balığınızın görünümünde bir sorun yoksa. Renklerinde veya vücudunda bir hırpalanma veya mantar sorunu gibi. Büyük bir ihtimalle sizin balığınızın sorunuda yer değişimidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z_g_hÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
Mesaj: 226
z_g_hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 12:06
fazla akıntı sevmiyorlarsa şelaleden dökülen su onları rahatsız edermi onu merak ettim ama sorun yok diyorsanız. bide şaleleyi tam ortaya koydum acaba yanlara almalımıyım. son olarak ısıtıcıyı tam şelalenin su çektiği yere koydum ısınan su devirdaim yapsın diye doğrumudur yada ısıtıcı filtrenin plastiğine zarar verirmi acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nusabeÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2008
İl: Ordu
Mesaj: 510
nusabeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 12:34
Şelale filtre seçiminiz 10 numara, 50 ltlik akvaryuma 2 japon koymanız mükemmel, alnında dediğiniz başının üzerinde kırmızı şapka gibi bir durumsa aslanbaştır. Şelale filtre seçiminden değildir balıklarınızın durumu. Bence ortama alışmayaca çalışıyorlardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir