Yeni Akvaryum Kurulumu :)


TranquiloÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 21
TranquiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2010 21:56
Değerli abilerim uzun zamandır içimde olan akvaryum tutkusunu sonunda hayata geçirme olanağına sahip oldum. Baslangıc olarak cok büyük sayılmayan bi akvaryumum war 80x30x45h. Aslında içimden sarı prenses yetiştirmek geçiyor ama okuduğum kadarıyla (ki yaklasık 10 gündür deliler gibi günde 13-14 saat forumu okuyorum) bu hacim yetersiz :( Biraz aykırı bi insan olduğumdan iç filtre yada dıs filtre ile değil sump ile akvaryumumu filtrelemeyi düşünüyorm. Sump malzemelerinin siparişini verdim ve Pazartesi elimde olacak (Atman AT 102(hacmim yaklasık 100 litre olcağından ve aynı zamanda 8 watt gibi inanılmaz düsük enerji tüketiminden dolayı tercih ettim) karbon ve seramik halkalar) Sump devresi için overflow sistemini pvc den yaptım. bunun yanında filtre edilmiş suyu tekrar akvaryuma akvaryumun dibinden,kumların altından 3 kanal olmak üzere delikli pvc boru ile basmak istiyorum.( Bu sayede dipte atık birikmesini engellemeyi planlıyorum.) Boru olarak 25lik pvc kullandım ve alt kısım için hazırladığım parçaya cekvalf taktık.( suyun basıldığı kanallar akvaryumun dibinde olduğundan elektrik kesilmesi durumunda olusacak ters sifon bütün akvaryumu bosaltırdı yoksaBig%20smile) Overflow akvarumun üst kenarından 5 cm asağıda su seviyesini tasıracak sekilde yapıldı. Suan tek tereddüt noktam motorum küçük olduğundan bu tabandaki kanallara suyu basmakta zorlanması. Bunun dısında akvaryum kumu olarak bu pvclerin üstüne tülbent tabakası kapattıktan sora incesi elenerek atılmış 1-5 mm arası minik taş ve midye kabuklarından olusan deniz kumu düşünüyorm. bugün iyice yıkadım. Doğadan birkac parca büyük taş topladım bunlarda tuzlu suda kaynatıldı ve hala suyun içindeler. kum olarak midye kırığı kullanıp kullanmamak konusunda tereddütteyim. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum :) ( bitkisiz bi akvaryum düşünüyorum) 

İşte birkaç fotoğraf :



Yukarıdaki resimde tabanda görünen borular üzerine ve overflowun akvaryum içindeki koluna matkapla delikler acacam.



dolabın alt rafına sump kuracam. üstteki rafıda ileride akvaryum kurarak değerlendirmeyi düşünüyorum.




Pvc leri henüz boyamadım. deliklerinide henüz delmedim. eğer tabandan su basma konusu istediğim gibi sonuclanmazsa bu parçayı akvaryuma girdiği dirseğin hemen altından keserek üstten su dökülmesini sağlicam ve çekvalfide iptal edecem.



Yukarıda görünen parça akvaryuma su basan kanallara bağlı olan çekvalf.

Sumpta 3 katlı plastik catal bıçak çekmecelerinden kullanacağım ve altınada yaklasık 40 litrelik plastik konteyner koymayı düşünüyorm. Elyaf ve gri sert süngeri buradaki koltuk ve yorgancılardan temin etmeyi planlıyorum.

Simdi sizden Bu konudaki yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Cünkü yapacağınız yorumlar dahilinde gerekli değişiklikleri yapmayı düşünüyorum. Dediğim gibi balık olarakta sarı prenses çok istiyorum ama önerilerinize açığım :)
Tranquilo2010-06-04 22:21:55

Not: Resim upload ederken farklı bi site kullandığım için ilk basta sorun yaşadım ama sanrım suan resimler sorunsuz gözükmekte :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2010 00:07
Herşey yolunda gözüküyor,bilinçli bir başlangıç olmuş.Balık konusunda malawi türlerini pek tavsiye etmiyorum.Cüce cichlidler belki olabilir.Onun dışında az bitkili canlı doğuran karması yapılabilir.Şimdiden kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TranquiloÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 21
TranquiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2010 00:16
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince aktif başlamak istiyorum hobiye. Cünkü pek hoşuma gitmeyen bir yanım var ki; Hayal kırıklıkları beni çabuk pes ettiriyor :/ bu yüzden her türlü öneriye açığım :)

 Tekrar teşekkür ederim. Saygılar..


Tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum hala.
Tecrübelerinizi paylaşıp yardımcı olursanız sevinirim..
  
     Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLFMK2Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1230
GOLFMK2Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2010 01:14

Öncelikle sump sisteminizi bu hacimde gereksiz buluyorum,tabiki sizin düşünceniz ama 300-400 lt çevirebilen bir dış filtre çok daha uygun olurdu.Tüketimleride 5-10W arası oluyor.Malawi türlerinin çoğu kumla oynamayı sever hatta diğer bazı türlede öyledir.Bu noktada zemindeki çirkin görüntü meydana çıkacaktır.Akvaryumu koyduğunuz zemin uygunmuş keşke 1 lik standart bir akvaryum alsaydınız.Kum olarak silis kum kullanmanı tavsiye ederim.Şöyle bir önerimde olabilir;akvaryum silikonu ile pvcleri (zemindeki boruları) silis kumla kaplayabilirsin.Görüntü kirliliği olmaz.Son olarak tür olarak demosoni önericem.2e8d yada bu sayıya yakın bir koloni çok güzel olur,hem çok büyük boylara ulaşmadıkları için akvaryumunda yeterli olacaktır.Sağlıklı balıklar...                                                     


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TranquiloÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 21
TranquiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2010 10:52
Öncelikle ilginize teşekkür ederim:) Sump'un gereksizliği konusunda hemfikiriz ama kendin yap sistemler hayatm boynca herzaman daha çekici geldiği için sump yapmak istiyorum :)
Akvaryumda kendi tercihim değildi malesef. Kuzenimin kullanmadığı akvaryum hobiye baslangıç acısından benim için bi fırsat oldu diyebilirim. İlerde masa ebatlardında bi akvaryum düşünüyorum buda yaklaşık 100x50x60h civarı olcak. sump sistemini bu nedenlede istedim. aynı sistemi kullanmasamda ilerisi için tecrübe olması acısından.
 Pvc boruların taban dışında kalan kısmını bu şekilde yapmayı planlıyordm ama dediğiniz gibi kumların hareketi sonucunda ortaya cıkacak görüntü kirliliğini engellemek acısından buda cok güzel bi tavsiye oldu benim için:)

Balık tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim:)
               Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir