Yeni akvaryumdaki sorun


taurusÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 13
taurusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2007 22:41
Selam Arkadaslar ,

Aranıza yeni katılan birisi olarak bir kac sorunumu paylasmak istiyorum. Yardımlarınızla sorunlarımdan kurtulabilecegimi dusunuyorum.

Durumu özetlemek gerekirse 7 gün once akvaryum aldım. Kurulumunu burda aldıgım bılgılerle yaptım. Klor tutucu ilaclarını aldım 2 gun bos calıstırdım v.s.
3. gün once bitkilerimi sonra da balıklarımı guzelce ekledım. 1-2 gun cekıngendı meleklerim ama son 3 gundur hepsi canavar gibi ortalıktalar.

Gelelım sorunlara.
1) Akvaryumun icinde sanki kucuk zerrecıkler gibi ucusan bi suru bisey var , nedir bunlar ?
2) Aynı toz gibi seyler bitkilerimin de ustundeler ve alt yaprakları sararmaya basladı 3 gunde bıtkılerımın.

Akvaryumun ustu komple kapalı, filtre hic kapanmıyor, hava motorunu sadece gece 12 sabah 7 arası kapatıyorum. sıcaklık 27 derece. 1 tane mango kutuk var dipte.

Cevaplarınız ve yardımlarını ıcın tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2007 00:25
Biliyorsunuzdur bitkiler için sıvı ve/veya tablet gübre, kum tipi,  ışıklandırma ilk akla gelen ihtiyaçlardır. Yeni kurulan bir akvaryuma hemen eklenen bitkiler besinsiz kalabilir. Su içinde gözle görülebilen partiküller olması ise filtrenizin yeterli sirkülasyonu yapamaması, malzemenizin yetersiz olmasından kaynaklanabilir. Işıklandırmadan, filtre malzemelerinizden bahsederseniz faydalı yorumlar gelebileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir