Yeni Akvaryumu nasıl kurmalıyım?


schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 10:25
Arkadaşlar merhaba,

Bugün 2. akvaryumu kurmaya başlayacağım nasip olursa.100*30(bombe 40)*40(45 de olabilir) ölçülerinde.Bitkili olacak.
Şimdi evde 90 L lik bir akvaryum var bitkili, 20 yavru(3 haftalık)+17 de büyük balık var içinde.
Büyükleri yeniye alacağım 90 L liğide yavrular için kullanacağım.

-Fakat bu gece akvaryumu kurduğumda 90 L likteki suyu komple taşıyıp, üzerine su ilave ederek balıkları taşısam sorun olur mu?
-Yada yeni akvaryumu sıfır su ile hazırlayıp 1-2 hafta bitkiler ile hazırlayıp yavaş yavaş mı balıkları taşısam daha iyi olur?
Muhtemelen 2. seçenek diyecek herkes, benim de aklımda o var daha iyi olur ama sorunum filtre, şuan elimde bir dış filtre birde iç filtre var.
Dış filtre yeni akvaryumun kapasiteini kaldırabilir, ama iç filtre de debisi yüksek geldiği için 90 L likte kullanamıyorum.Yeni bir dış filtre alacağım ama 10 günü bulur.

Kurulum yaptığımda yeniyi iç filtre ile hazırlayıp 2 hafta sonra dış filtreyi buna alıp, 90 L lik için yeni dış filtreyi kullansam dış filtre bir akvaryumdan diğerine geçtiği için sorun olur mu?(suda bozulma, değerlerde bozulma vb.)

Kısacası şuan kurulu 90 L ve kurulacak 150-175 L akvaryumları hayata geçirmede nasıl bir yol izlemeliyim?
schahin2011-06-08 10:25:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caglayansÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 92
caglayansÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 10:53
Arkadaşım,
 
Balıklarının büyüklüğünden bahsetmişsin ancak türünü belirtmemişsin. Tahmin ediyorum ki balıklarınız canlı doğuranlardır. Akvaryumu büyük akvaryuma geçirirken,
 
Bitkili akvaryumunuzun taban malzemelerini ayarladıktan ve bitkilerinizi istediğiniz şekilde yerleştirdikten sonra, 90litrelik akvaryumunuzdan 2-3 damacana su çekip yeni akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Ekleme yaparken yassı bir tabağı akvaryumun içine koyun ve bu tabağın üzerinden suyu ekleyin böylece yaptığınız düzenleme bozulmamış olur.
Daha sonrasında daha önceden dinlendirilmiş su ile akvaryumu doldurabilirsiniz. Taban malzemeleri ve kum nedeniyle suyunuzda bulanıklık olacaktır. Bu bulanıklığın geçmesi için akvaryumunuzda dış filtreyi 24 saat açık olarak kullanın. Daha sonrasında balıklarınızı yeni akvaryumunuza ekleyebilirsiniz.
90 litrelik akvaryumunuza gelince, buradan çekmiş olduğunuz 2-3 damacana su yerine yarısı kadar dinlenmiş su ekleyin. Bence diğer akvaryumunuz hazır olana kadar filtre çalıştırmasanız bu akvaryumunuzda çok problem yaşayacağınız sanmıyorum. Yemlemeyi az yapın su fazla kirlenmesin yeter.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

schahinÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 134
schahinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 11:00
Evet balıklarım canlı doğuran(Velifera, Moli ve Plati), kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum.
Belirttiğiniz gibi yapabilirim teşekkürler, birtek dinlendirilmiş su problemim olabilir, o kadar çok kabım yok su için.Ama evde kuyu suyu kullanılıyor yani şebeke suyu değil, bu suyu dinlendirmeye çok gerek yok sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

InsOmniA_CÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 227
InsOmniA_CÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2011 11:03
Bende aynı düşüncedeyim.
Yeni kuracağınız akvaryum için filtreleme daha önemli olacaktır.
Şuan ki akvaryumunuzda ekolojik denge oluştuğundan yeni akvaryuma ağırlık verseniz daha mantıklı olur.Dış filtreyi yeni akvaryumunuzda çalıştırmanızın artısı olacaktır.Filtre içerisinde bakterilerin oluşmasını beklemenize gerek kalmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir