Yeni akvaryumum için fikirleriniz


BeetleÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2
BeetleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2009 13:39


Foruma ilk mesajım umarım doğru yere yazıyorum.

Yıllar önce yarım yamalak bilgilerle akvaryum kurup bir süre sonra vazgeçmiştim. Şimdi yeni bir hevesle tekrar başlıyorum bu sefer devam etmeye niyetliyim.

Çarşamba günü yaklaşık 70*40*50 ölçülerinde 100lt bir akvaryum, Tetratec EX600 dış motor, dip için tane büyüklüğü 2-3mm civarında kum, 2 adet volkanik kaya parçası, 1 adet ufak yapay ağaç kütüğü, 2 adette yapay bitki alıp kurdum. Suyunu koyup su düzenleyicisini de ekledim ve çalışır durumda beklettim.

Dün de akvaryum aldığımı duyan arkadaşım 6-7cm'lik erkek bir sarı prensesi kapıp getirince akvaryumu artık faaliyete geçireyim dedim. Her ne kadar henüz yeni kurdum fazla balık almayayım desem de akvaryumcuya gidince yine dayanamayıp epeyce bir balık aldım. İlk başta sarı prenses büyüklüğünde balıklar ekleyeyim diyordum ancak çeşit olmasını istediğimden ve büyümelerini gözlemek istediğimden yavru balıkları tercih ettim.

Balıkları akvaryuma koyup 2-3 saat gözlemledikten sonra aldığım 2 tane Labeo bicolor'ın yaramazlık yaptığını görüp akvaryumcu kapanmadan yetişip iade ettim. Akvaryumcunun dediğine göre oyunu seven balıklarmış ancak bana pek oyun gibi gelmedi, diğer balıklarla da didişiyordu ama en azından biraz irice olan diğerini sabaha kadar kesin yaşatmayacaktı, akvaryumun altını üstüne getiriyordu büyük olan, sürekli küçüğün peşinde kuruğuna saldırıyordu.

Akvaryumdaki balıklar

1 adet 6-7 cm Sarı Prenses

4 adet Sarı Prenses
2 adet Snow Prenses
2 adet Mavi Prenses
2 adet Afrika Kelebeği
2 adet Yunus
1 adet Ahli
2 adet Vatoz

Bunların hepsi yaklaşık 4cm yavrular

2 adet de Makrakanta yaklaşık 5cm

3-5 gündür epeyce şey okudum ancak öğrenecek çok şey olduğunun farkındayım. Dikkat etmem gereken konular ve öncelikle yapmam gerekenler konusunda bilgi veren olursa sevinirim.
Beetle2009-07-19 14:54:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilterisaliÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 260
ilterisaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2009 13:53
Bu cins ve nüfus için akvaryumunuz çok küçük.Belki şuan yavrular rahat ediyorlar ama ilerde ya akvaryumu büyütmeniz gerekecek yada o akvaryumdaki çoğu balığı gözden çıkarıcaksınız.Sonuçta bu bir canlı.Onu kendi ortamındaki gibi rahat ettirmek bizlerin görevi.Size tavsiyem ilk fırsatta akvaryumu büyütün zaten akvaryumda büyük hacimde su değerleri daha kolay düzenlenir.
Bakıma gelince klasik şeyler haftada veya 2 haftada bir dip çekimi su değişimi,Filtre temizliği falan. Ben fazla yazdım ama fikir genede s ize kalmış.
 
Fotoğrafta bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozmetÇevrim Dışı

[B]3909,3[/B]
Kayıt: 25/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 507
ozmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2009 13:58
-Öncelikle akvaryumunuz 100 lt değil; 140 lt
-Volkanik kaya parçası ve kütük beslediğiniz türler için; yapay bitki ise tüm türler için uygun değildir.
-Dış filtre tercihiniz iyi fakat iç filtreyle desteklerseniz mekanik temizlik daha başarılı olacaktır
- Balık sayısı fazla, keşke forumda iyice araştırma yapıp besleyeceğiniz türü belirleyip sadce onu alsaydınız, bir süre sonra bu balıkların içinde beslemek istemeyeceğiniz türler olacaktır.
- Fotoğraf koyarsanız gelen cevap sayısı da artacaktır, bilginize..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeetleÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2
BeetleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2009 15:16
İltersali ve ozmet arkadaşlara cevap için teşekkür ederim.

Akvaryumun fotoğrafını ekledim. Uyardığınız gibi balıkları akvaryuma koyunca büyüdüklerinde bu akvaryumun yeterli olmayacağını tahmin etmiştim. Sağlıklı besleyebilirsem bir süre sonra büyütebilir veya ilave bir akvaryum daha alabilirim.

Her ne kadar kendim seçsem de akvaryumcunun tavsiyesiyle aldığım türlerin bir arada yaşaması konusunda problem yoktur umarım?

Alırken 100 litre olarak yazıyordu ölçüsünü yanlış hatırlamışsım 70*40*30 gibi bir ölçüde.

Yapay bitkileri kaldırmamı tavsiye ediyorsanız kaldırabilirim. Fotoğrafı da gördükten sonra ilave etmem ve çıkarmam gereken şeyler varsa bilgi verirseniz sevinirim.

Yem olarak Tetra marka enerji verici ve bitkisel iki yem aldım. Akvaryumcu iki yemi karıştırarak sabah/akşam verebileceğimi söyledi.

Bu sabah ilk kez yem verdim balıklara. Sanırım forumda okumuştum 2-3 dakika içerisinde akvaryumda yem kalmayacak kadar yem verin deniliyordu. Fazla yem vermek istemiyorum ancak balıkları aç bırakmak ta istemiyorum.

Yem miktarını nasıl ayarlayacağım ve hangi yemleri kullanmam gerektiği konusunda da bilgi verirseniz sevinirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sercenkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2009
İl: Elazig
Mesaj: 72
sercenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2009 15:29
Hayırlı olsun öncelikle her işin bir başlangıç dönemi vardır evet balık sayınız tankınıza göre fazla ileride büyüdükleri zaman belli bir kısmında ayrılmanız veya yeni bir tank kurmanız gerekecektir ama tankınız güzel salıklı balıklar dilerim ...saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilterisaliÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 260
ilterisaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2009 18:07

Akvaryumun güzel duruyor.Hayırlı olsun.Balıkların anlaşıp anlaşamayacağı hakkında bir bilgim yok ama dediğiniz gibi 2-3 dakka içinde yemlerin bitmesi gerekiyor.Bol bol yavru alırsınız inşallah.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir