Yeni akvaryumum için fikirlerinizi bekiyorum


AxafatihÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 49
AxafatihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 09:13
Herkeze iyi günler.
 
100 uzunluk x50derinlikx70 yükseklik  ebatlarında  sumplı bir akvaryum kurmak istiyorum.Tatlı sudan tuzlu suya geçiş yapacağım için malzeme seçimi ve kurulum konusunda pek fazla fikrim yok ve yanlış yapmaktan korkuyorum.
Bu konuda deneyimleriz doğrultusunda beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
 
Kuracağım akvaryumda yeterli deneyimi kazandığımda mercanda koymak istiyorum.Ama ilk etapta bana yeterli deneyimi kazandıracak dayanıklı balıklar ve anemonla başlamayı düşünüyorum.
Alacağım malzemeleride değiştirmeden ileride üzerine birkaç ilave ile mercan ve diğer omurgazısları yetiştirebileceğim şekilde almayı düşünüyorum.(maddi gücüm yettiği oranda.)
 
Öncelikle kurmayı düşündüğün akvaryumun ölçüleri bu iş için uygunmu?
p.skımer olarak hangi markayı ve modeli önerirsiniz?
 
Kısacası Akvaryum ve sump hariç max 1.500-ytl gibi bir bütçem var.Siz olsanız  böyle bir akvaryumu nasıl kurarsınız.
Marka ve model yazarsanız çok memnun olurum. (Hesaplı malzeme alabileceğim biryerde önerirseniz daha çok memnun olurum)İstanbul
 
Şimdiden herkeze çok teşekkürler.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kartal23Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 433
Kartal23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 21:28
Sayın fatih bey bu tür sorular sürekli sorulmakta ve hepsinin cevaplarını da forumda arama yaptırdığınızda karşınıza çıkacaktır. 
 
Akvaryumunuzu yeni kuracağınızdan hemen balık ve anemon a heveslenmeyin. Anemon oturmuş akvaryum sever. Yoksa ziyan olur gider...
 
Protein toplayıcınızı Shuran, Ati, Tunze gibi kaliteli markalardan alın.(biraz pahalıdır fakat emin olur parasınızın karşılığını tam alırsınız)
Kum olarak Canlı argonit kum tercih edin. Mercan kırığı almayın yoksa başınız nitrat ile derge girer.
Tropik Marine nin Tuzunu alın. Çok sağlıklı ve kaliteli bir tuzdur.
Sump için aquabeenin su pompaları var. akvaryumunuzun lt sine göre bir model seçebilirsiniz.
 
Akvaryumunuzu kurun ve 2-3 gün tuz karışsın... sonrasında kumunuzu ekleyin. Sonra canlı kaya eklersiniz ve 15-20 gün sonunda da yavaş yavaş temizlik ekibi ekleyerek akvaryumunuzu canlandırısınız. Balık eklemesini 1-2 ay sonunda yaparsanız daha güzel olur. Hem akvaryumunuzun suyu oturmuş olur. 4-5 aydan sonrada anemon düşünürsünüz.
 
Işıklandırma sistemi konusunda tam bilgim olmadığından bişey diyemiyeceğim. Diğer tecrübeli arkadaşlar ilaveler yapacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

heramistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1127
heramistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 22:39
İlavelerim.
:)

İlla canlı kuma gerek yok. Bana biraz pazarlama hilesi gibi geliyor. Her kum zamanla canlı kum olur. Yeterki gerekli sabrı gösterelim.

Ben aquabee değilde sicce motorları öneririm. Fiyat - performans acısından daha iyiler.

100*50*70(y) değilde 100*70*60(y) yaparsanız çok daha rahat edersiniz ve uzun vadeli bir tank sahibi olursunuz. Yükseklikten çok derinlik önemli. Ayrıca 60 cm ve yukarısında su seviyesi olan tanklarda aydınlatma ciddi sorundur. Ek masraf çıkartır size tabandaki canlılara ışık ulaştırmak isterseniz... Tabi derin kum yatağı yapmayacağınızı varsayıyorum.

Anemon ile başlamayın. Domates anemon olabilir ama. Diğer anemonlar oturmuş su-kuvvetli aydınlatma ve guclu akıntı isterler.

saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir