yeni akvaryumum


pınarpınarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2008
Mesaj: 86
pınarpınarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 12:52

Herkese merhaba;ben akvaryum özellikle de discus konusunda çok acemiyim.Akvaryumumu 2 hafta evvel kurdum ve dün ilk balıklarımı aldım.10 tane neon,2 tane kırmızı burun, bir tane kardinal tetra ( ikincisi akvaryum içinde kayboldu maalesef bulamıyorum ), 2 tane de discus yavrum var.Akvaryumum 80 litre,mangrow kökü,anubias bitkisi ve az miktarda iri çakıl taşı,tabanında kalın taneli kum var.Forumdan okuduğum kadarıyla tüm bunların bakımı kolay olmayacak.

Şimdi sormak istediğim bir kaç şey var ;
 
1-Kökün suyu sararttığını duymuştum ama şu anda suyum bayağı sarı, normalmidir ve balıklar için bir sıkıntı olur mu? Suyun bir bölümünü taze suyla değiştirmem gerekir mi? 
    
2-İç filtremin yarattığı akıntıdan balıkların rahatsız olduğunu gözlemledim, bir çözüm yolu bulabilirmiyim?
 
3-Zavallı kardinal balığımın başına ne gelmiş olabilir? Dün akvaryuma koyduğumuzda sağlık durumu gayet iyiydi ama diğer balıklara göre daha bir panik halindeydi.
 
4-Discuslarımın üzerlerindeki siyah çizgiler baya belirgin.Küçük oldukları için mi yoksa stresli oldukları içinmidir?Eğer öyleyse ne yapmamı tavsiye edersiniz?
 
Sizlerin tecrübelerinizden va tavsiyelerinizden faydalanabilmeyi çok isterim.Yorumlarınızı bekliyorum,çok teşekkürler...
Umarım sizlerin yardımıyla bu güzel hobinin üstesinden gelebilirim.
Ramirezi2008-10-05 21:58:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 13:06
[QUOTE=pınarpınar]

herkese merhaba, ben akvaryum , özellikle de discus konusunda çok acemiyim... akvaryumumu 2 hafta evvel kurdum dün ilk balıklarımı aldım... 1o tane neon, 2 tame kırmızı burun bir tane kardinal tetra ( ikincisi akvaryum içinde kayboldu malesef bulamıyorum :( ) 2 tane de discus yavrum var.... akvaryumum 80 litre , mangrow kökü , anabias bitkisi ve az miktarda iri çakıl taşı  var, tabanında kalın taneli kum var....forumdan okuduğum kadarıyla tüm bunların bakımı kolay olmayacak....,şimdi sormak istediğim bi kaç şey var ; 1- kökün suyu sararttığını duymuştum ama şuanda suyum baya sarı normal midir? balıklar için bi sıkıntı olur mu? suyun bir bölümünü taze suyla değiştirmem gerekir mi      2- iç filtremin yarattığı akıntıdan balıkların rahatsız olduğunu gözlemledim, bir çözüm yolu var bulabilir miyim?   3- zavallı kardinal balığımın başına ne gelmiş olabilir? dün akvaryuma koyduğumuzda sağlık durumu gayet iyiydi ama diğer balılara göre daha bir panik halindeydi? 4- discuslarımın üzerlerindeki siyah çizgilr baya belirgin, küçük oldukları için mi yoksa stresli oldukları için midir? eğer öyleyse napmamı tavsiye dersiniz? 

sizlerin tecrübelerinizden va tavsiyelerinizden faydalanabilmeyi çok isterim... yorumlarınmızı bekliyorum... çok teşekkürler.... umarım sizlerin yardımıyla bu güzel hobinin üstesinden gelebilirim.... iyi günler.....
[/QUOTE]



Akvaryumunuza koydunuz kök salınım yapmış belliki.Bunun bir süre sonra balıklarda zararı olacaktır.Suyunuzu haftada bir yüzde 25 olacak şekilde dinlenmiş su ile değitirmelisiniz.Ayrıca suyunuz şuanda çok sarı ise  yüzde 50 hemen değiştirmek gerekebilir.Mango kökünü çıkartınız.2 gün boyunca dezenfekte ediniz.


İç filtrenin debisin kısın.Olmazsa hava alma hortunun bağlayınız.

Balılkların akvaryuma alıma süreçleri vardır.Bir süre beklemek gereklidir.Balığınız bir yerlere girmiş olabilir.Kendini akvaryumdan dışarıda da atmış olabilir.

Bunun sebebi birçok şey olabilir.Vitamin eksikliğinden dahi olabilir.

Dahasında daha fazla bilgili olan kişiler yardımcı olacaktır.


SuperNova2008-10-05 13:07:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

romeo59Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 32
romeo59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 13:08
Balıklarda bulunan dikey çizgiler genelde akvaryuma alışma sürecinde stresten oluşur.Zamanla düzelecektir.Mangrow kökü suyu genelde sarartır.Balıklar için zararı yoktur.Sarılıktan dolayı su değişimine gerek yoktur..İç filtrenin akvaryumdaki çıkış ucunu cama ceviriniz veya yukarı doğru bakmasını sağlayınız.Bu şekilde akıntı azalabilir.Diskuslar alışma süresinde kolay yem almazlar.Yem almıyorlar diye strese girip aşırı yemleme yapmayınız.Akvaryuma alışınca yem yiyeceklerdir.Balıklar uyum sağladıktan sonra rutin su değişimleri discuslar için şarttır.Düzenli dip çekimi ve temizlik faydalı olacaktır.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pınarpınarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2008
Mesaj: 86
pınarpınarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2008 13:25
Yardımlarınız,fikirleriniz için çok teşekkürler.Şu anda suyun en azından 4/1 ini değiştirsem mi diye düşünüyorum.Bunun için suyu minimum ne kadar dinlendirmem gerekir?Balıkları akvaryuma saldıktan yarım saat sonra yemlediğim de discuslarım da yemişlerdi ama bu sabah yem verdiğim de yemediler, dediğiniz gibi o zaman panik yapmama gerek yok alışınca yerler herhalde.Filtrem forumlarda okuduğum gibi Eheim ya da Atman marka değil, yine de debisini kısma imkanım olur mu? Bir de kardinal tetra bir yerde öldüyse ve ben onu bulamazsam suyun için de olması diğer balıklarıma zarar verir mi? Şu an da sizden öğrenecek o kadar çok şeyim var ki ardarda sorduğum soruları lütfen heyacanıma verin.Tebessüm Ramirezi2008-10-05 22:03:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NumiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 189
NumiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2009 20:43
Merhaba Pınar hanım

Suyun 3/1 ni değiştirebilirsiniz suyunuzu dinlendirmeye gelince balıklar şebeke suyuna alışkınmı sorosu aklıma geliyor? Ben 1-2 gün dinlendirdikten sonra discus akvaryumumda su değişimi yapıyorum ma balıklarım yerli üretim ve çeşme suyuna alışkınlar bu uygulama sizin akvaryumunuzda problemde çıkarabilir. Filtreniz ile ilgili olarak ise şunkları söyleyebilirim discuslar akıntılı sulardan hiç haz etmiyolar arkadaşlarında söylediği gibi motoru cama doğru verirseniz bunu biraz olsun engellemiş olursunuz akvaryum 80lt olduğu için dış filtre kullanmanıza gerek yok ama kullansanız iyi olur iç filtre yerine pipo filtre yada güçlü bir şelale filtre kullanmanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum kayıp tetranıza gelince umarım kötü bi sonuçla karşılaşmazsınız fakat eğer balık öldüyse en kısa sürede balığı bulmanızı ve çıkarmanızı tafsiye ediyorum saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir