Yeni Arka Fon (Paludarium Gorunumunde Akvaryum)


hidayet26Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 3
hidayet26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2008 00:16
Ahmet Bey Yaptığınız arka fon gerçekten bir harika olmuş imkan olsa bana da bir tane yapın gönderin:)) derim ama ne kadar emek harcadığınızı düşünüyorumda   gerçekten zor !
  Neyse ben sizden yapım aşamalarını özellikle derz dolguyu nasıl renklendirdiğinizi açıklamanızı rica ediyorum Tüm yapım aşamasını ayrıntılı yazarsanız sevinirim
Yeni fon çalışmalarınızıda paylaşırsınız umarım Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetbagaturÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2008
Mesaj: 20
ahmetbagaturÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2008 12:34

Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkurler.

Hidayet Bey, bu topic'in ilk sayfasinda yapim asamalarini anlatmistim.

Kisaca tekrar edim. Beyaz kopuge (strafora) akvaryum olculerinde istediginiz sekli verdikten sonra, derz dolgu ile siviyorsunuz. Siva islemide bittikten sonra akvaryuma uygun olan bir slicon ile fon'u iyi bir sekilde yapistiriyorsunuz.

iki ayri renk derz siva kulandim. Biri cok acik kahve, digeride koyu kahverengi.
Birer gun ara ile 3 kat koyu renk derz surdum. Gun ortalarinda sprey ile uzerine su sikarak catlamasini onledim. 4. gun koyu derz sivanin icine, acik renk derz siva katarak renk tonlamalarini yaptim.
Ornegin renk tonlamasi yaparken, once koyu derzin icine biraz acik derz katarak, biraz acik bir ton elde ettim. Onu sunger ile fonun uzerine ufak darbeler ile transfer ettim. Daha sonra cok daha acik bir ton derz ile cikinti olan kisimlara yine sunger ile derzi transfer ederek , isik yansimasi havasi verdim. Birde derz cok kalin olursa sekillerdeki ince cizgileri kapatir, o yuzden sivanin cok koyu bir kivam olmamasi daha iyi olur.

*** Onemli bir konu tum islemler bittikten sonra, akvaryuma hemen balik konulmamasi gerekiyor. Diger arkadaslarinda bahsettigi gibi, fonu akvaryuma yapistirdiktan sonra  tuzlu ve sonra tatli suda akvaryumu 2-3 gun bekletip, sonunda iyice yikamakta fayda var. En son Akvaryumu tatli su ile doldurup bu sekildede ekipmanlari calisir vaziyette beklettikten sonra baliklari eklemek daha saglikli olur.

 


ahmetbagatur2008-12-08 12:36:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir