Yeni Arkadaşlara ufak tavsiyeler


kobalt_08Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 127
kobalt_08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 14:39
Yeni başlayacak arkadaşlara fikir vermesi amacıyla aklıma gelenleri yazdım diğer arkadaşlarda ekleme yaparlarsa sevinirim.

1:akvaryum almaya karar verdiyseniz mümkün oldukça büyük bir tank almaya çalışın bu büyüklük bence 100 cm den küçük olmamalı.küçük akvaryumlarda su değerleri çabucak değişebiliyor daha çabuk pislenebiliyor canlılarınızın gelişimi daha geç olabiliyor.  Tabi birde sitedeki diğer arkadaşlarımızın kurduğu o kocaman güzel akvaryumları gördüğünüzde aldığınız ve kurduğunuz akvaryumunuzun belli bir süre sonra gözünüze japon balıklarının beslendiği o cam fanuslar kadar küçücük geldiğini göreceksiniz.

2:Alacağınız akvaryum 100 cm ve üzeri ise 10mm cam kalınlığından aşşağıya düşmeyin ve tankınızın en kalite malzemelerden yapıldığına kanaat getirin.Benim şimdiki aklım olsa kesinlikle sıfır yerine sitedeki satılık akvaryumlardan alırdım.Yine kanımca tek florasan kapaklı bir akvaryum almayın çünkü yakın bir süre sonra neden benim tankımda böyle ışıl ışıl olmuyor demeye başlıyacak ve ekstra florasan nasıl bağlarım başka kapak yaptırmam şart vs gibi sözler söylemeye başlıyabilirsiniz.

3:Tankınızın filtrasyonu için dış filtre almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum iç filtreyle cam gibi akvaryum olur diyen akvaryumculara kanmayın sakın ben neden olmuyor diye 1ay uğraşmıştım.Mümkünse sıfır filtre yerine yine 2.el bir dış filtre alabilirsiniz kesinlikle sıfırla aynı işi görüyor ve cebinize yarı yarıya para kalıyor.Big%20smile

4:Canlı alırken besliyeceğiniz tür malawi ise tek tür beslemenizi tavsiye ederim karışık bir malawi beslediğinizde uygun türleri arkadaşlara sorun ve siteden iyice araştırarak bulun tabi bu zevk meselesi ama her hoşunuza giden renkli güzel balıkları alıp akvaryumunuza koymayın hem paranıza hem aldığınız canlıya yazık çünkü sabah kaltığınızda aldığınız balığın o güzelim kuyruklarının olmadığını ve balığınızın sanki mike tyson la dövüştüğünü ve feci dayak yediğini zannedebilirsiniz.Not: Çoğu petshop sahibi size hiç birşey olmaz aynı akvaryumda yaşarlar diyecektir Burada dürüst akvaryumcu arkadaşları ayırıyorum. Birde balıklarınızı sitedeki arkadaşlardan alırsanız çok daha az para harcamış olursunuz.Tabi biraz ilerleyen zamanlarda tecrübe edindikçe balık fiyatları konusunda ustalaştıkça bazı sayılı petshoplardan canlı alabilirsiniz o yerleride yine siteden öğrenebilirsiniz.


kobalt_082009-01-26 16:19:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir777Çevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2008
İl: Kirklareli
Mesaj: 66
kadir777Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 18:23
2:Alacağınız akvaryum 100 cm ve üzeri ise 10mm cam kalınlığından aşşağıya düşmeyin



Kardeşim genişliğin ve yüksekliğin önemi yokmu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PalaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 452
PalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 18:27
Mustafa Bey zaten ortalama bir ölçü vermiş. 100 cm.lik akvaryuma 100 cm.de yükseklik yapacak kadar ileri zekalı insan yoktur heralde. Islik Bu arada Mustafa Bey tebrik ederim yeni başlayanlar için güzel bir derleme olmuş.
SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Y.KenarÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 761
Y.KenarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 18:30
Bence yeni başlayanlar en az 75 lt. bir tank almalıdırlar. Yeni başlayan herkesin o kadar büyük bir akvaryumu alması beklenemez. Ör: Hevesi geçsin diye fanus+japon alırlar. Başka hiç bir nedeni yoktur. Yani sanmıyorum ki benim yaşıtlarımdan tabi kimse ilk başlangıçta 100 cm bir akvaryum alsın. En fazla 25*35*75 bir akvaryum olur. Oda 66 lt kusür eder. Burdada japon beslerler. Daha sonra büyütürler. Bence tank seçiminde büyük bir rakam söyleyerek yeni hobicileri karamsarlığa itmeyin. Tabiki büyük bir tank her zaman daha iyidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kobalt_08Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 127
kobalt_08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 19:14
Sevgili yasin kerdeşim tank seçiminde büyük ebatlar söyliyerek yeni arkadaşları karamsarlığa düşürmek değil niyetim yazılanlar tam tersine büyük akvaryumlarda alışmaları onların için daha faydalı olucaktır küçük akvaryumlarda su dengelerine oturtmaya çalışacaklar fazla balık yüklemesi yapacaklar fazla yemleme yapacaklar ve en kötüsü canlı kaybı yaşayacaklar ki bu yazdıklarım olan şeyler küçük tanklar bu yapılanları telore etmez bu  sefer hobiden soğumaya başlıyacaklar. kobalt_082009-01-26 19:17:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Y.KenarÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 761
Y.KenarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 19:27
Sana kesinlikle katılıyorum. Ama şunuda biliyorum ki bu siteye üye olduğumda çok az şey biliyordum. Bildikleriminde yanlış olduğunu öğrendim. Dolayısıyla bu siteden duyduğum her şeyi uygulamaya başladım. Bu hobiye başlayan çok kişi benim yaşlarımda, hatta dahada küçük. Şimdi hiç birşey bilemeyen ve başlamak isteyen benim yaşlarımda bir kişinin yerine koyun kendinizi. Ne duyarsa uygulamaya çalışacaktır. Ben su değişimi yaparken babamın evden gitmesini bekliyorum artık. Yani bu hobi birazda maddiyata bağlı olduğu için büyük bir akvaryum yapıp bakımını üstlenmek ailevi sorunlar açabilir. Ben bunu demek istemiştim. Büyük bir akvaryum tabiki daha iyi olucaktır bir acemi için. Yeni başlayanlar öncelikle sadece yüzsün ister, japon besler. Ama 50-60 lt bir akvaryumu varsa bedava olmasınında teşvikiyle zebra besler. Zebrayıda öldüren bir kişi görmedim şu ana kadar. Demek istediğim hobiden soğumak o kadarda kolay değildir. Siz istesenizde o sizi bırakmaz.  Yeterki zevk almaya başlayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ercan BayramÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2008
İl: Isparta
Mesaj: 116
Ercan BayramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 19:32
Bence başlangıç tankı
60x40x40
60x45x45 dir

neden mi?
tüm ADA ve AGA yarışmalarındaki tanklara bakın 60cm, 100cm, 130cm, ve ilerisi olarak gider.

Dengeyi kurmak için küçük tank olması daha avantajlı.
Büyük tankta sistemi oturtmak zor ama sistem oturduktan sonra da kolay kolay bozulmuyor!

Bunun yanında mümkünse hazır değil kendiniz yapıştırtın ve
kapağı kendi imkanlarınızla çözün
eminim ki bitkili tanka çevirmek isterseniz t5 armatürlere bakacaksınız ve sadece 60cm olanların fiyatlarının uygun olduğunu göreceksiniz
örnek olarak: sunsun ın t5 armaturu bugün 150ytl civarında nette satılıyor

mobilyacıya kapak yaptırıp sonra floresanlardan ısınmasını engellemek için çözüm yollarını aramaya gitmeyin boşuna...

Başıma gelenlerden kısa örnekler.

bunun yanında eğer ki büyük bir tank alırsanız ; filitreyi debisi yüksek tek almayın ! 2 tane küçük dış filitre tercih edin

Akvaryumu hazır da alacaksanız yaptıracaksanız da temin edebileceğiniz floresan boylarına bakmadan Akvaryum ALMAYIN!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir