yeni balık sevdalısıyım.


ÖnderRÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1
ÖnderRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2014 03:04
Arkadaşlar yeni üye oldum öncelikle merhabalar........

arkadaşımda görmüştüm büyük bir akvaryumu vardı ve hoşuma gitmişti bundan 1 hafta önce kendine yeni bir akvaryum yaptırdı ve bende eski akvaryumunu aldım onun akvaryum çok büyük ısıtıcısı süsleri kumu büyükte bir motoru ile getirdim eve birde güzel bir dolap yaptırdım herşey süper uzatmıyım ...

yeni başladıgım için önerilere baktım yorumlara tavsiyelere baktım ve sonunda çiklet türünde karar kıldım .. yavru olarak 2 adet zebra - 8 adet çiklet farklı renklerde 4 adet çiklet yunus 2 adet çöpçü 1 adette vatos aldım şuan herşey çok güzel ama koca akvaryumda hala balık yok gibi :D yavrular ondanmı acaba :)  sizden önerilerinizi bekliyorum ne beslemeliyim yada hangi başka tür balık alsam yaşarlar ne aralıkta suyu degiştirmem lazım ...çok sevdm bu işi sürekli izleyp duruyorum  ve biran önce bilgi sahibi olmak istyorum hangisi erkek hangisi dişi nasıl anlaşılır aklınıza ne geliyorsa yorum atan kim olursa ufak bilgi verirse sevinirim şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rıdvan ÜNLÜÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 42
Rıdvan ÜNLÜÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2014 03:43
Önder bey Öncelikle hoş geldiniz foruma eminimki birçok bilgiye ulaşacak ve zamanla sizde iyi bir akvarist olacaksınız.

Ciklet türü almışsınız öncelikle size zebraları tanıtayım çok kısa :)


Zebra ciklet:

egerki en az 1 erkek 1 dişi zebranız varsa yandınız çok fazla sayıda yavru yaparlar bu yüzdende çok uygun fiyata adda bedavaya verilirler akvaryumcular tarafından ortalama 400 500 cıvarı yavruladıklarıda oluyor. yanlız çok sert ve akrasif canlılardır bunu unutmayın.

Dişi Erkek ayrımı:

resimde 2 adet balık görüyorsunuz bunlardan sol taraftaki dişi sag taraftaki ise erkektir. Biz Bunu Vent kısmından ayırt edecegiz egerki vent kısmı soldaki gibi anüsten daha büyük ve belirginse balıgınız dişidir. yok denecek kadar az ve anüs boylarına yakın anüs kadar ise erkektir.
Umarım faydalı olmuştur bu bilgiler. hoş forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir