Yeni Başladım Balıklarım Ölüyo


çelebiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 1799
çelebiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2016 22:53
Su düzenleyici hiç kullanmadım. Balıklara nasıl etki ediyor bilemiyorum. Hangi ürünü kullandığınızı yazarsanız kullanan arkadaşlar bilgilendirebilir. Beyaz benek ilacı ise tahmin ediyorum metilen mavisidir. Üzerinde yazan tarife göre litrenize uygun miktarda kullanmalısınız. Balıkları birden iyileştirmez. Parazit balık üzerindeyken ilaçtan etkilenmez. Balığı bıraktıktan sonra tankta dolaşırken etkilenir. Bu da bir kaç günlük bir döngüdür.

Sıcaklık oldukça yüksek. Isıtıcı kullanmanıza gerek yok. Bakteriler yeterince gelişmediğinden suda amonyak artmıştır. İlaç da var. Sıcaklıkla birlikte oksijen miktarı azalmıştır. Bana sorarsanız beyaz benek hızlıca öldürmez ama balıkların boğulmasını engellemek için sık su değiştirmelisiniz. Su dinlenmiş olmalı. %20 - 30 iyidir. Beyaz benek ilacının etkili olması içinse o kadar sık su değiştirmemelisiniz. Arada bir denge kurmaya çalışın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FakerÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2016
İl: Sakarya
Mesaj: 12
FakerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2016 23:04
Arkadaşlar Japon balıgı dıyor sız hala dınlenmıs sudan bahsedıyorsunuz japonu çamurlu suya at yaşar. %95 aldıgınız yapay süsler suya salınım yapmıştır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf0642Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2016
İl: Ankara
Mesaj: 54
Yusuf0642Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2016 00:19
[QUOTE=çelebi]Su düzenleyici hiç kullanmadım. Balıklara nasıl etki ediyor bilemiyorum. Hangi ürünü kullandığınızı yazarsanız kullanan arkadaşlar bilgilendirebilir. Beyaz benek ilacı ise tahmin ediyorum metilen mavisidir. Üzerinde yazan tarife göre litrenize uygun miktarda kullanmalısınız. Balıkları birden iyileştirmez. Parazit balık üzerindeyken ilaçtan etkilenmez. Balığı bıraktıktan sonra tankta dolaşırken etkilenir. Bu da bir kaç günlük bir döngüdür.

Sıcaklık oldukça yüksek. Isıtıcı kullanmanıza gerek yok. Bakteriler yeterince gelişmediğinden suda amonyak artmıştır. İlaç da var. Sıcaklıkla birlikte oksijen miktarı azalmıştır. Bana sorarsanız beyaz benek hızlıca öldürmez ama balıkların boğulmasını engellemek için sık su değiştirmelisiniz. Su dinlenmiş olmalı. %20 - 30 iyidir. Beyaz benek ilacının etkili olması içinse o kadar sık su değiştirmemelisiniz. Arada bir denge kurmaya çalışın.[/QUOTE) ilacın markası tetra goldfish gold med beyaz benek için resimde öyle su değişimi yaptıktan sonra hava motorunu da taktim ilaçlardan sonra bilmiyorum ama balıklar çok hareketli oldular hiç böyle yuzmezlerdi sıkılmaya bile başlamıştım balıklardan şimdi pire gibi yerlerinde duruyorlar gayet mutlu gibiler dozunuda bir kapak 20 ml mis 20 ml 100litre yazıyı benim akvaryum 60lt ben tam bi kapak atmadim biraz eksit attım ilacın rengi maviydi bi sorun olmaz inşallah [EDIT]Yusuf0642,2016-07-12 00:23:54[/EDIT]

[QUOTE=Faker]Arkadaşlar Japon balıgı dıyor sız hala dınlenmıs sudan bahsedıyorsunuz japonu çamurlu suya at yaşar. %95 aldıgınız yapay süsler suya salınım yapmıştır..[/QUOTE]Japon balığı da zor bi balık gibi sanki fanus gibi bi kapta yasayan balık akvaryumda oldu yeni aldığında bitane oldu şimdi eksik ne varsa tmmladim isticiya gerek görmedim hapona gerek olmasını söylediler zaten hava motoru filtre ışığı heryer kablo doldu ona bile yer kalmadı su hastalığı atlatsaydim balıklar bir iktane daha copcuyle beraber 3tane daha eklemeyi düşünüyorum ben akvaryumu çok hızlı kurdum ölümler ondan oldu gibime geliyo forumlarda okuyunca dank etti şimdi azda olsa bu forumdan tecrübe kazandım ustlerine titriyorum bakalım su bi haftayı kayıpsız hastalıksız atlatirsam olacak bu iş gibime geliyo

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir