yeni başlangıç


bhdrblÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 169
bhdrblÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 02:34
130* 52*60h ebatlarında akvaryumum var ve discusa başlangıç için çalışmalara başladım. İlk önce kum olarak neyi seçmeliyim? ben beyaz kum olarak düşünmüştüm ama bilgili olan üstadların yorumları benim için önemli. Şuan elimde atman cf-1200 dı motorm var yanına bitane daha dış filtre almak istiyorum siz ne öneririniz. Anabius bitkilerimde ufak kurduğum akvaryumda büyümekteler mango köklerimi aldım kaynattım aynı akvaryumun içinde beklemekteler. Balıklar ise sürekli alışveriş yaptığım akvaryumcuda pazarlığını yaptım ben akvaryumu kurana kadar satmamak üzere anlaştık. Tek eksik akvaryum kumunu hazırlayıp içine suyu basmak olacak. Sizlerin yorumlarını bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harputmanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Isparta
Mesaj: 125
harputmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2011 08:47
Merhabalar başlangııç için epey yol kadt etmişsinniz sizinde istediğiniz gibi tabana beyaz kum güzel olur. Tabi bunlar işin süs tarafı kumunuzu seçin ve suyunuzu artık akvaryuma ilave ediniz keza suyun oturması ve beraklaşması zaman alacaktır zamanla gelişmelerden bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışacağım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 16:43
hayırlı olsun oncelıkle cok dogru bır tercıh yapmıssınız.oncelıklı sorununuz anladıgım kadarıyla kum secımı kumu secerken ph ı dusuren yada en azından ph yukseltmeyen kum tercıh etmelısınız.benım tavsıyem eger yavru balık alıyorsanız kum koymamanız kolay dıp cekımı yapabılmenız acısından ancak balıklarınız buyukse ve gorsellık arıyorsanız tabıkı kumlu bıtkılı akvaryum cok hos.yanlız mangrow koklerını kaynatmasaydınız daha ıyı olurdu.guzel yıkmanız ve 2 3 gun suda bekletmenız daha ıyı olurdu.cunku bu koku suya koydugunuzda suyu sarılastırması bu kokun asıl amacıdır.suyu asıdık bır kıvama getırır ama kaynattıgınızda bu sarılıgı kaybeder.sadece akvaryumunuza gorsellık ve bırazda sertlık azaltıcı olur.bende dıscusa baslıyalı 5 6 ay olacak en buyuk yanlısım benım dusuncem 4-5 cmlık yavrularla baslamam oldu.dıscusu bakmak ayrı bı yetenek bunu basardım hastalık vs gecırttırmedım ancak buyutmek cok ayrı bır sey bunu cok ıyı basardım dıyemem.
ama dıscus secerek cok dogru bır yola gırmıssınız harıka balıklar.akvaryumda bıyolojık donguyu oturtmak ıcın mutlaka hava motoruna baglı pıpo flıtre kullanın hatta sızın ebetta bı akvaryumda 2 tane kullanın.
ek not:kumun rengı ve arka fonlar acık renk olmalı beyaz dogru renk secımı.koyu renkler dıscusları strese sokuyor.
can_eren2011-07-17 16:46:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir