Yeni başlayanlar için/Akvaryumun konumu ve hazırl.


dodomixxÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 524
dodomixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 00:01
Doğru konum:
Akvaryumun yerini seçerken daha sona akvaryumun yerini değiştirmenin zor olacağını unutmayın.Dekorasyonu yapılmış ve içi doldurulmuş 100 literlik bir akvaryum yaklaşık 150 kg ağırlığa sahiptir(dolap hariç!).Eski binalarda öncelikle tabanın sağlamlığı konusunda bilgi edinilmesi gerekir.Akvaryuma bakan kişinin ağırlığıda akvaryumun ağırlığına eklenir.Bu yüzden küçük sayılabilecek akvaryumlarda bile toplam ağırlık 300 kg ye ulaşabilir.
 Odanın pencereden uzak,sakin bir köşesi akvaryum için en uygun yerdir.Pencereden gelen güneş ışığı alg gelişimine neden olur.Ayrıca balıklar yan yüzmeye başlar.
 Odanın daha loş bir köşesine akvaryum daha güzel görünür,ve canlılar etrafta dolaşan,kapıları açıp kapayan insanlardan daha as rahatsız olur.
 Güç kaynağı:
 Her şekilde filtreyi,ısıtıcıyı ve aydınlatmayı bağlamak için akvaryumun elektrik prizine yakın olması gerekir.priz,mümkünse akvaryumdan daha yüksekte olmalı ve böylece prize su elmesi(örn. su değişirken)önlenmelidir.
 Ayrıca;akvaryum masasının sağlamlığına çok dikkat edilmelidir...
Yeni başlayan arkadaşlarımızs umarım yararlı olur.Unutmayın,akvaryumu birkez kuruyorsunuz...
Kaynak:Sera
Not:konu yanlış yere açılmışsa özür ve,gereğinin yapılmasını dilerim.
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

h_mustafa_kÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 232
h_mustafa_kÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2010 01:40
Evet. Bence en önemli iki şey:
1- direk güneş ışığı almamalı. (Bu konuda yaz ve kış aylarında güneş ışığı açısına dikkat edilmeli. Kışın akvaryumumu güneş almayan bir yere kurmuştum ancak şuan o köşe direk güneş ışığı alıyor ve bende gece gündüz perdeleri kapalı tutuyorum. Perdeleri eşim açıyor, ben kapıyorum.
2- Evin sakin bir köşesinde olmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir